עבור לתוכן

תהייה בנוגע לנגד משתנה

Featured Replies

פורסם

אתם כל הזמן מדברים על נגדים משתנים של 100 אוהם, למה?

הם לא יותר יקרים מלקנות נגד יעודי אחד?

הרי, אם נניח ידוע לנו שהלד יעמוד בזרם של 0.2A (לצורך הדוגמא)

ויש לנו מקור מתח של 5 וולט

הרי שחישוב פשוט לפי חוק אוהם יראה לנו

V=I*R

R=v/I=5/0.2=25

כלומר נגד של 25 אוהם יספיק לנו בהחלט

לא??

פורסם

שוב.. זה יכול להיות פתרון.. אבל בשביל להגדיר את עוצמת התאורה יש צורך בנגד משתנה.

פורסם

תשנה את הכותרת בבקשה.

פורסם
  • מחבר

מה רע בכותרת?

פורסם

היא קשורה איך שהוא לתוכן ההודעה ?לדעתי לא ::)

פורסם

גם לדעתי לא .

תשנה בבקשה את הכותרת , לא תבוא בקשה נוספת אני לא צריך לרדוף אחריך

פורסם
  • מחבר

היא קשורה איך שהוא לתוכן ההודעה ?לדעתי לא ::)

לדעתי כן, הייתה לי שאלה לגבי הצורך בשימוש בפוטנציומטר

רציתי הסבר למה עדיף פוטנציומטר מאשר נגד יעודי

והיות וזו שאלה אחת בלבד...

אני חושב שהכותרת תואמת

אבל היות וביקשתם שיניתי את הכותרת, ואם היא עדין לא מוצאת חן בעיני מי מכם, אני בטוח שלמנהל הפורום יש אפשרות עריכה. אני מבטיח לא להעלב אם יש למי מכם רעיון יותר טוב באשר לכותרת.

בהן צדק

פורסם

איזה ת'רד ... 6 הודעות, כאשר 4 מתוכן קשורות לדיון בכותרת ...

ולעניין - ניצן, החישוב שלך לא נכון. מה שחישבת זה לכאורה התנגדות ה-LED עצמו. בדרך כלל אתה צריך לחבר LEDים למתחים גבוהים יותר, נניח 12 וולט. מאחר ורוב ה-LEDים עובדים על 3 וולט, חייבים להוריד את המתח המגיע אליהם בעזרת נגד. איך מחשבים את הנגד ?

יודעים שמפל המתח על הנגד אמור להיות 9 וולט (כדי שיישארו 3 על ה-LED). יודעים שהזרם שזורם דרך הנגד הוא כמו הזרם של ה-LED, נניח 20mA. אז לפי חישוב פשוט ערך הנגד יהיה שווה למתח עליו לחלק לזרם דרכו - 9/0.02=450 אוהם.

עכשיו, אם נחבר בטור לשני אלה עוד נגד משנה, נניח של 100 אוהם, נוכל גם לשלוט על עוצמת התאורה של ה-LED (כלפי מטה, כמובן). במצב של התנגדות מינימלית המתח על ה-LED יישאר 3 וולט ובמצב של התנגדות מקסימלית - המתח על שני הנגדים יהיה 11 וולט, מה שישאיר ל-LED רק וולט אחד (עוצמה מינימלית).

מקווה שעזרתי. ;)

פורסם
  • מחבר

האמת היא שחשבתי על משהו בכיוון, או יותר נכון לכיוון של אנשים ללא הרבה ידע בחשמל, שפשוט בדרך של ניסוי וטעייה ימצאו את ההתנגדות האופטימאלית הרצויה להם.

ככה מכוונים להתנגדות מקסימלית ונמנעים ממצב של שריפה במקרה של נגד שלא חושב נכון.

פשוט רציתי לדעת אם יש אנשים שפשוט משתמשים בנגדים יעודיים במקום בפוטנציומטרים..

ובכלל מה הבדל המחירים?

מישהו יכול לארגן מחירון?

פורסם

היעוד של הפוטנציומטרים ושל הנגדים הרגילים הינו שונה לחלוטין. ברור שחבל לשים נגד משתנה אם לא צריכים התנגדות משתנה באותו המקום - הוא גם גדול יותר במימדים וגם עולה יותר (בסביבות 10 שקל לפוטנציומטר לעומת פחות משקל לנגד רגיל בהנחה שלא מדובר בנגד בהספק גדול).

פורסם

איזה ת'רד ... 6 הודעות, כאשר 4 מתוכן קשורות לדיון בכותרת ...

O/T Again.

אני לא רואה אם זה שום בעיה,

אחראי הפורום בסה"כ מנסה להסביר למשתמש חדש את כללי הפורום.

אנשים אשר מבינים את מהותם של הכללים מבינים כי אותן 4 הודעות כרגע היו יכולות להיות מתורגמות לכך שאנשים לא רוצים להיכנס לת'ראדים כאשר הם לא יכולים לדעת מהם.

אתה יכול להציג עכשיו טיעון שמה שחשוב לנו יותר הוא החוק היבש ולא התועלת לבנאדם, אך כאן אתה טועה - בכדי שכמה שיותר אנשים (כן, כן פורומים כשלנו מביאים המון אנשים מידי יום ביומו ומכילים מסה עצומה של מידע) יוכלו לנווט ביעילות בכמה שיותר מידע חשוב הסדר והכללים, לכן בכדי שאני או כל בחור אחר שיש לו ידע באלקטרוניקה יכנס לת'ראד שהבחור החדש פתח וינסה לעזור בעזרת הידע האישי שלו חשוב שיקרא כותרת אינפורמטיבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים