עבור לתוכן

מה הדרך הכי טובה להחזיר את מחשב ל-OC?

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה

קיבלתי ת'מחשב מתיקון היום, הוא היה ב-OC לפני וכמובן שנאלצתי לאפס את ההגדרות... עכשיו אני רוצה להחזיר אותו למצבו המומהר. השאלה היא האם להחזיר אותו בבת אחת (במקרה שלי זה E6300 על GA-S3 וזכרונות gskill hz, קירור: נינג'ה פלוס ושני מאוורים 120 במארז) או בהדרגה כמו שהגעתי למצב המומהר מלכתחילה...? האם שינוי להגדות OC מdefault בבת אחת יכול לגרום איזשהוא נזק קבוע?

היתי ב-OCשל 3.2GHZ בלי העלאת מתחים... באס 460.

פורסם

במידה וכל המערכת הייתה יציבה לפני התיקון ובמידה ולא הוחלף אף חלק, אתה יכול להקפיץ את התדר בחזרה למה שהיה.

פורסם

עם חומרה שכזאת אין סיבה שלא תוכל להחזיר ישירות.

לעיתים, יש מקרים שצריך 'להרגיל' את הלוח לאוברקלוק שנעשה, ואז אוברקלוק בהדרגה נדרש. רוב הסיכויים שזה לא המצב במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

טוב אז בחרתי להקפיץ את התדר בבת אחת (קפיצה של 200mhz בבאס :screwy:) וקרה משהו מוזר:

כשהחזרתי אתמול את התדר המחשב לא הצליח לעשות פוסט והכ.מסך (X1900XT) כאילו היה בעומס יתר כי המאוורר (מאוורר סטוק של סדרת X19XX) היה ב100% עד שלא כיביתי את המחשב. נסיונות חוזרים לא עזרו גם כן... השארתי את המצב ככה כי לא היה לי זמן להתעסק עם זה וכשהדלקתי אותו היום הבעייה נעלמה לכאורה והמערכת יציבה (בדקתי עם S&M). למרות זאת כשהמחשב עושה פוסט לאחר כיבוי והדלקה לכ.מסך לוקח יותר זמן "להירגע" (כלומר למאוורר לוקח זמן עד שהוא יוצא ממצב של 100%) וכבר קרה (פעם אחת) שהוא נתקע באותו מצב כמו אתמול ואז אין פוסט... העליתי תדר ל-PCIe ל-110 ולמרות שלא היו לי בעיות מיוחדות עדיין הכ.מסך "לא רגוע"... ב-OC הקודם לא הייתי לי בעייה כזו. מה זה יכול להיות למישהו יש מושג?

נ.ב- לא החליפו לי את הכרטיס אם זה מה שאתם חושבים...

פורסם

בהתחלה ניסית לנעול את הPCIE על 100? זה לא עזר?

האם אתה בטוח שכל ההגדרות זהות למה שהיה מקודם? דגש על מתחים בלוח האם וסלוט ה-PCIE.

במקרה כזה, אולי שווה לנסות לעלות בהדרגתיות חזרה לאוברקלוק, ולראות מתי הבעייה מתחילה.

פורסם
  • מחבר

כן, נעלתי על 100 לפני שהעליתי ל-110.

ההגדרות זהות...לא העליתי מתחים בכלל.

שאלה, אפשר לגרום נזק פיזי לרכיב ע"י העלאת תדר בלבד מבלי להוסיף מתח?

עד איזה תדר מומלץ להעלות את תדר ה-PCIe כשישנה בעייה עם כ.מסך כמו במקרה שלי?

פורסם

תלוי למה אתה מתייחס. העלאת תדר לPCIE\PCI בהחלט יכולה לגרום לנזק, גם ללא תוספת מתח.

115 נחשב העלאה מקובלת אבל גם גבוהה במקצת. אני אישית לא הייתי מרגיש בטוח כ"כ עם כל מה שהוא מעל 100. אבל בגדול, אם אתה יציב בכל הבדיקות אין סיבה שתהיה בעייה עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים