עבור לתוכן

מדינת ישראל הוא המקום מבין הגרועים ביותר בשביל ניצולי שואה.

Featured Replies

פורסם

דריה איזה השפעה היה לנאצים בלוב?

אף פעם לא הבנתי תנושא של נאצים בארצות מוסלמיות

פורסם

הנאצים כבשו את צפון אפריקה, תקרא על גנרל רומל, ועל מבצע לפיד.

פורסם

אין על זה בויקי בעברית

תיתן לי שמות באנגלית בבקשה

פורסם

General Romel, the Desert Fox

פורסם

RK הכתבה זה על הלחימה נגד הנאצים באזור

ואני רוצה בכלל לדעת מה היה ההשפעה של הנאצים באזור

מישהו יכול לתת לי הסבר קצר מה הנאצים עשו בלוב?

פורסם

תודה עכשיו פחות או יותר הבנתי

הנאצים התחילו לחשוב על חיסול היהודים בארצות האלו

אבל לא הספיקו

כניראה בגלל זה הסבה והספתה שלי ברחו משם

למרות שהיו מבוססים כלכלית באזור הזה

פורסם

לפי מה שידוע לי, הם חיסלו כמה עשרות אלפים אבל זה לא היה מתועד ועד עכשיו גם לאף אחד לא היה עניין בזה.

בבקשה. זה למטרה טובה.

פורסם

אם כל נושא הגניבה של הפיצויים על ידי המדינה נכון, אז זה פשוט גועל נפש כיצד כל זה נשמר בסוד באופן כל כך אפקטיבי.

פשוט :puke:

פורסם

למען האמת, ההתערבות של הנאצים בצפון אפריקה התרחשה בעקבות נסיונו של מוסוליני לתקוף את מצריים תחת השלטון הבריטי באמצעות הכוח האיטלקי שהיה בלוב. האיטלקים נחלו הצלחה ראשונית אך נהדפו מהר מאד והבריטים התקדמו מערבה והבקיעו אל תוך לוב. הנאצים לא עמדו מנגד ושלחו את הקורפוס האפריקאי לעזרתם של האיטלקים. התערבותם של הגרמנים כמעט הביאה לתבוסת הבריטים ולדחיקת רגלי בעלות הברית מצפון אפריקה. בארץ נהגתה התכנית המפורסמת של התבצרות נוסח מצדה על הכרמל אך לא היה בה צורך לבסוף: האור ניצח את החושך בקרב אל-עלמיין (אותו קרב ענקים בין ארווין רומל וברנרד מונטגומרי, שלימים אמר לאחר פרוץ מלחמת העצמאות ולאור מאזן הכוחות כי מדינת ישראל לא תתקיים למעלה משבועיים). כשהתבררו תוצאות הלחימה תבע צ'רצ'יל את אחת מאמרותיו המפורסמות: זהו לא הסוף. זו אפילו לא ההתחלה של הסוף. אבל, זהו אולי, הסוף של ההתחלה.

כל החזית הזו כולה מרתקת מאד אולם ממעיטים בחשיבותה. כיבוש צפון אפריקה היווה את קרש הקפיצה עבור הפלישה הראשונה של בעלות הברית אל אדמת מדינת אויב, האי סציליה. הנאצים לא בחלו באמצעים וכמו בכל טריטוריה שהייתה תחת שלטונם, דאגו לטפל בבעיה היהודית כלשונם. הכי מדהים הוא הסיפור של איי התעלה הבריטיים - הטריטוריה הבריטית היחידה שנכבשה ע"י הגרמנים, לפיו דאגו הנאצים לאסור ולגרש את היהודיה היחידה שהייתה באי, אם אינני טועה הישר לאושוויץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים