עבור לתוכן

מדינת ישראל הוא המקום מבין הגרועים ביותר בשביל ניצולי שואה.

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח שבכלל שמעתם על זה, אבל 80 אלף ניצולי שואה חיים מתחת\ליד קו העוני. למדינה יש סכומי עתק שניתנו לה גרמניה, שמיועדים להגיע אל הניצולים, אבל המדינה לא מעבירה את הכסף והוא שוכב בבנק.

הייתה היום הפגנה למען ניצולי השואה ליד בית ראש הממשלה. אנחנו שמענו על זה בשיעור אנגלית, והחלטנו לבטל את שאר היום וללכת להפגין. ההפגנה אוגנה על ידי גיא מרוז.

פורסם

ליד איזה בית שלו הייתם? :P

פורסם
  • מחבר

:-\ הלוואי שזה היה מצחיק.

היינו בזה שברחוב עזה, 100 מטר מבית הנשיא.

פורסם

זה נתון עצוב

אבל אנשים בפורום הזה לא יכולים לעשות כלום איתו..

ד"א סבתא שלי ניצולת שואה ..היא גרה לידנו...חי ונושמת (חס וחלילה שלא יקרה לה משהו)

פורסם

זה נכון, נכתב על זה גם טור ב-YNET לא מזמן. המדינה לא מעבירה כספים, היא מעבירה פרוטות מהסכומים המקוריים שגרמניה שולחת. המיסים שם גבוהים למדי ולאורך השנים נשלחו ארצה עשרות, אם לא מאות מיליארדי Deutch Mark (סכומים שהממשלה מעולם לא פרסמה, רק את הגרושים הפרישה לניצולים). אם המדינה היתה מעבירה את כל הכסף שניתן לה לאן שהיה צרייך, ניתן היה לסיים את התשלומים, כנראה, בתוך דור אחד. עכשיו, המדינה מצאה לה אווז שמטיל ביצי זהב ולא תוריד ממנו את הטלפיים עד שהניצול האחרון יובא למנוחות עולמים. בגרמניה הרבה אנשים מרימים גבה ולא מבינים למה גם אחרי 3 דורות הם צריכים לשלם, כשלא היתה להם יד בזוועות וכמעט כל האחראים נמצאים עמוק באדמה. אילו רק היו יודעים לאן הולך הכסף, הם היו תופסים מאיתנו קריקטורה אנטישמית גורפת כסף על חשבון חלשים וישראל לא היתה רואה יותר שקל - ובגלל זה מדינת ישראל שומרת על נושא הכספים בכזה סוד. זה קורה כבר למעלה מ-60 שנה. 60 שנה חולבים את הפרה הגרמנית על חשבון רווחתם של ניצולי השואה. זה חוסר לב, רוע, שחיטות שאין לה מהם מחילה.

פורסם

אתם לא מבינים כלום!!!

אנחנו צריכים לבנות הרבה פסלים ולבכות עד כמה אנחנו מסכנים ושכולם נגדנו, ולחנך שרק לנו זה קרה ואז לבנות עוד פסל מפואר.

למי בכלל אכפת שלכמה ניצולי שואה אין מה לאכול, הם חלשים אז למה שלא ניקח מהם כספים? מה הם כבר יעשו?

אחרי הכל יש לנו פסלים לבנות וחברי כנסת לממן, למה שהם יוותרו על 3% מהמשכורת שלהם בשביל שלכמה זקנים שעברו את

השואה יהיה מה לאכול, הם מילא ימותו עוד מעט, אז למה לא לנצל אותם בינתיים?

פורסם

קודם כל, אני ממש לא מסכים עם הכותרת.

כל בני האדם שווים, עם כל הצער על כך שיש אנשים מסויימים שעברו דברים קשים בחיים.

מישהו עני הוא מישהו עני, אם הוא עבר את השואה או לא. אני לא רואה את ההבדל. הכותרת הזו טיפשית.

כמובן שאם יש כספי פיצויים מיוחדים שנועדו לשם פיצוי האנשים הללו שמופרשים מגרמניה- חובה על הכספים האלה להגיע אליהם ואך ורק אליהם.

זה שהמדינה שלנו דפוקה- כולנו יודעים.

(גילוי נאות: סבא וסבתא שלי עברו את השואה. לא שזה משנה יותר מדי, אבל יש כאלה שחושבים שכן).

פורסם

כשזה ניצולי שואה זה הרבה יותר מעצבן אותי מכמה סיבות:

* רוב האנשים שצריכים את הכספים האלה הם זקנים עניים ולרוב בלי משפחה, לקחת מהם כספים

זה כמו להרביץ לילד קטן.

* כשמישהו מכחיש שואה או צוחק על השואה זה לא בסדר אבל כשאנחנו נותנים לאנשים שעברו את זה

לחיות כמעט בתנאי רעב זה בסדר גמור.

* כל יהודי שני כל הזמן מדבר על האסון הנורא שקרה לנו (וזה באמת אסון נורא אבל לצערי לא היחיד בהיסטוריה) ועל איך

ש"העולם האנטישמי" לא התערב לעזור לנו. אז עזוב את זה שברגעים אלה נרצחים אנשים בכמויות בגלל הגזע/דת שלהם, בזמן

שהמדינה שלנו ואנחנו לא עושים כלום חוץ מלבנות פסלים יפים, ואפילו לפעמים מגרשים משפחות של פליטים ( רובם פועלים זרים

לא חוקיים) למות במדינות שמהם ברחו (אני בטוח שהיהודים שנשלחו למות ברכבות היו מאוד גאים בנו על זה...). כל זה כבר

ידוע ומקובל בחברה שלנו. אבל לגנוב כספים מהאנשים שעברו את זה על עצמם זה כבר שפל חדש, נראה לי שזה

משהו שאפילו "העולם האנטישמי" לא עשה.

פורסם

אני אישית לא הייתי מודע לזה עד שקראתי את זה כאן, עכשיו.

אני לא מבין איך לכל הרוחות דבר כזה, אחרי שיוצא לעיתונות יכול לעבור על סדר היום

אם זה היה ב YNET (אשמח ללינק אם יש למישהו) אז זה צריך להגיע לטלוויזיה ולתודעה רחבה ככל שניתן.

עד שזה יגיע לאנשים שיכולים לעשות משהו עם זה, ומוכרחים לעשות את המשהו הזה, בגלל לחץ הציבור והעיתונות.

למה אין ועדה שחוקרת מי אחראי ?

יש הרבה מחדלים בהרבה מקומות, מכל הסוגים, אבל זה פשוט עובר כל גבול.

פורסם

קראתי את זה לפני כמה שבועות ב-YNET, ב"דעות", איזה טור של מישהו. היה לי ברור שלוקחים איזשהו מס על הקצבאות הללו, אם כי גם זה לא מקובל עליי, אבל לא ידעתי שהם גורפים כמעט הכל. הכסף מועבר ישירות מגרמניה לממשלת ישראל כי גרמניה חושבת שהממשלה שלנו נאורה יותר משלהם ותחלק את הכסף למי שהוא מגיע. מסתבר שלא כך הדבר. המדינה לא אומרת מילה בדבר הסכומים שהיא מקבלת ולכן חופשית להחליט כמה היא מפרישה לניצולים.

סבתא שלי גם נמצאה להיות זכאית לקבל פיצויים מגרמניה, כי היא ברחה מהעיירה בה התגוררה עם משפחתה כאשר הנאצים הגיעו, וחיה במעברות (מעין מחנות פליטים שברה"מ בנתה) עד לאחר סיום המלחמה. התירה מאחוריה בית עם חיות משק. סכום הפיצויי - 1000 שקלים. באמת נדמה למישהו שהרכוש שהיא איבדה במלחמה שווה 1000 שקלים? אז היא אומרת "מילא, העיקר שיצאנו בריאים ושלמים", אבל יש אנשים שלא יצאו כך. היה לה ה"כבוד" לאבד את כל הגברים במשפחתה בקרבות בעוד שמיליונים איבדו את כל משפחתם במחנות המוות ונשארו לשאת צלקת בנפשם על הטראומה הזאת שלא תתואר.

גם יהודים אשר חיים עדיין בתפוצות, פולין, ארה"ב, גרמניה, צרפת וכו', קיבלו פיצויים כיד המלך וחיים טוב. רק במדינה שלנו החליטו שכספם הוא נחלת המדינה. שלא תהיו תמימים - הכספים לא נגנבו מהיום לאתמול - אלא מאז שהחלו לשלם אותם קצת לאחר שגרמניה השתקמה לאחר סיום המלחמה. המדינה לא החלה להרקיב לפני 20 שנה, גם בקום המדינה היו גונבים ועוקפים חוקים, אבל אז זה היה "בשביל טובת הכלל" אבל תגידו לי - היכן טובת הכלל בלהשאיר אנשים שברחו מן התופת, יתומים מאם ומאב, אשר איבדו את אחיהם, ילדיהם ובני/ות זוגם/תם, סבלו רעב מחפיר ועינויי גהינום על פני אדמות, בבושת פנים וחוסר יכולת לחיות בכבוד, גם בשנותיהם האחרונות בעולם הזה? הרי כשהם הגיעו לארץ המובטחת, הם לא ציפו שיפול להם כסף מן השמיים כי הם ניצולים. אמרו להם לעבוד, להתגייס - והם צייתו. חלקם באמת הצליחו לבנות לעצמם חיים חדשים ולא סובלים מחרפה, אך לחלקם לא התמזל המזל ואת שנותיהם האחרונות הם מבלים בדירה דחוקה ומלוכלכת ובקבלם את קצבת הזקנה הם מתלבטים בין אם לקנות אוכל, תרופות או ממתקים לנכדים. :'(

פורסם

טוב אז ככה הסבים והספתות שלי הם גם ניצולי שואה

הסבים כבר ניפטרו מזיקנה אבל הספתות בחיים והמשפחות נילחמו כדי לקבל קיצבאות נורמליות

לפי מה שהבנתי צריך לדעת הרבה דברים ולילחם הרבה כדי לקבל את כל הקיצבאות

והמדינה לא בדיוק מפרסמת טוב מה מגיע ולמי

אני זוכר שהיתה כתבה שיש איזה אירגון ששומר על הכסף

והאנשים בו מקבלים משכורות מנופחות

ככה שזה די ברור למה הזונות לא רוצים לשלם את הכל

ברגע שהם ימלאו את כל החובות לא יהיה להם עבודה

ודריה אם ספתה שלך מקבלת רק 1000 שקל

אני ממליץ לך להתחיל לחפש מסמכים וכתבות ברשת

ולהתחיל ללחום לפני שיהיה מאוחר מידי

די בטוח שמגיע לה הרבה יותר

פורסם

אני הבנתי שחלק ממשפחתך מתוניס - ניצולים שאיש אינו מכיר בהם עד היום הזה. עוד בעיה. הם לא ראו ולא יראו שקל מהקצבאות הללו כי הסטיגמה היא לחשוב שהשואה היא נחלתם של אשכנזים בלבד. השואה הגיעה גם לצפ' אפריקה.

בקשר לסבתא שלי, היא לא מקבלת 1000 שקל כל חודש, היא קיבלה רק 1000 שקל ובזה זה נגמר אבל אנחנו אנשים עם גאווה, אנחנו לא רוצים נדבות ולא נתחיל לריב עכשיו עם כל הפקידים פה כי המוסד הביורוקרטי במדינה הוא חזק יותר מהאלוהים עצמו במדינה הזאת. המשפחה שלי, וגם סבתא שלי, חיים בסדר, לא סובלים מרעב וחיים סה"כ דיי טוב. אני מודאגת יותר לכל אותם קשישים עומללים שסבלו תופת כזאת במלחמה ועתה אין להם כסף לתרופות, לאוכל ובטח לא למתנות לנכדים.

פורסם

קודם כל זה מלוב

ולסבה היה חנות גדולה שם ושם הוא היה נחשב לאיש מכובד

אני לא הבנתי מה קרה בשואה ואם לגרמנים בכלל היה כוח בלוב

אבל הם ברחו לארץ ובעזרת אנשים טובים מהמשפחה הצליחו לקבל קיצבאות

אבל מהצד השני

הם קיבלו קיצבאות קטנות עד שהמשפחה בדקה תנושא וגילתה

שהם מקבלים סכום קטן משמעותית מהסכום שהם צריכים לקבל

ככה שנילחמנו והם קיבלו בסוף את מה שמגיע

והיום הספתה מזדקנת בכבוד ולא צריכה עזרה כלכלית מאיתנו

לצערי היום 2 הספתות כבר לא בדיוק שפויות בגלל כדורים או יותר נכון סמים חוקים נגד כאבים

אבל אין מה לעשות

פורסם

אצלי זה הפוך, הסבתא לא שפויה גם בלי הכדורים. אפשר כמה? :lol:

פורסם

יש לי משהו אחד להגיד בכל הנוגע לטיפול ועזרה לניצולי שואה בארץ, גזל וגניבה, "אבדה: מדינה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים