עבור לתוכן

מארזים מבוססי AMD רועשים יותר מאינטל?

Featured Replies

פורסם

ברשותי מארז גנרי של SPL ובו מורכב מעבד AMD XP עם מאוורר בצבע כחול, עליו מדבקה לבנה עליה כתוב AMD ומספר סידורי.

מי שזוכר לפני כמה שבועות התלוננתי על הרעש במארז שלי שמגיע מהספק (או כך לפחות חשבתי).

מסתבר שהמאוורר מפיק את כמות הרעש המשמעותית..

בדקתי זאת ע"י עצירה של המאוורר לכמה שניות (לחצתי עליו מעט). אחרי שהורדתי את האצבע הוא התחיל ממש "להמריא".

המאוורר עושה עבודה מצוינת, והמעבד יושב על טמפ' מאוד נמוכות (ביחס למשתמשים אחרים). 37 או 30, אני לא בטוח איזה נתון הוא הנכון.

בכל אופן, סיבה טובה לדעתי כדי לקנות אינטל.

פורסם

אין כזה דבר מארז מבוסס AMD.

מה שכן יש זה תקנים כמו ATX, uATX וכו' שתואמים גם לאינטל וגם לAMD (או יותר נכון ללוחות אם שלהם).

לא ראיתי עד עכשיו שום מארז שניתן להכניס אליו רק לוחות של AMD וההפך.

מה שיכול להיות זה שהמארז שלך דק וזול משמעותית.. אולי שווה לך לקנות מארז חדש אם זה כל כך מפריע לך.

פורסם

next week, on sunday I'm getting an M-16. posting like that from on can be hazerdose to your health.

פורסם

אני עסוק כבר שבוע בדיוק באותה הבעיה.

אני פשוט לא יכול לשבת ליד המחשב.

הפתרון הסופי:

קניתי מאריכים לעכבר, מדפסת ומסך, חוררתי את הקיר, והוצאתי את המחשב+מחשב גיבוי נוסף+HAB+מודם ADSL+מדפסת לחדר הסמוך.

לא רק שאני עובד עכשיו בסביבה נטולת רעש, אני גם דיללתי את החדר.

שמח וטוב לב, שלומי :D

פורסם
  • מחבר

אין כזה דבר מארז מבוסס AMD.

מה שכן יש זה תקנים כמו ATX, uATX וכו' שתואמים גם לאינטל וגם לAMD (או יותר נכון ללוחות אם שלהם).

לא ראיתי עד עכשיו שום מארז שניתן להכניס אליו רק לוחות של AMD וההפך.

מה שיכול להיות זה שהמארז שלך דק וזול משמעותית.. אולי שווה לך לקנות מארז חדש אם זה כל כך מפריע לך.

הכוונה לא הייתי מארזים מבוססי AMD. אני יודע שאין כזה דבר.

הכוונה הייתה למאוורר עצמו בעצם, שמאוד רועש.

בכל אופן, אני צריך לקנות מאוורר שקט במיוחד. ושעדיין יקרר טוב.

שמעתי רבות וטובות על ה AX7. אבל לאחרונה הבנתי שיש את הVantec.

מה אתם יודעים עליו מניסיון?

פורסם

שלומי - מה יקרה כשתצטרך להכניס דיסק למחשב?

פורסם
שלומי - מה יקרה כשתצטרך להכניס דיסק למחשב?

חחחחחחחחחחח - עוברים חדר?

פורסם

סידירום חיצוני ;D

פורסם

בחזרה לנושא:

בעיקרון הרעש שמארז מפיק הוא פועל יוצא של כמות החום שהוא צריך לפזר, ככל שהמעבד יותר חם המארז יאלץ לעבוד יותר קשה לקרר אותו, אם זה בהוספת מאוררים נוספים או פשוט מאוררים יותר מהירים חזקים ורועשים

לי לדוגמא יש את המעבד הכי חם שנוצר עד היום (תציצו במפרט) ולמרות כל מה שאני עושה המחשב נשמע כמו מטוס. היום המעבדים של AMD כבר יותר קרירים ולכן המארזים שלהם פחות רועשים.

מאוד תלוי איזה מעבד יש לך וכמה את משקיע במארז שלך (סידור, מאוררים איכותים וכדומה).

לסיכום, אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך, בעיקרון פעם זה היה נכון - היום הרבה פחות

פורסם
  • מחבר

אני מסכים ולא מסכים.

כן - המאוורר צריך לפזר יותר חום ולכן הוא חזק יותר ומהיר יותר.. מה שמשליך על הרעש.

במעבדי אינטל אין צורך בקירור "אינטנסיבי" שכזה ולכן המאווררים חלשים יותר.

לא - בגלל שאני לא רואה איך השתנו הטמפ' יותר מדי בין הדגמים, חוץ מההבדל בין הטי-ברד לבין האת'לון XP. בין הXPים עצמם אני לא רואה שינוי בתצורה שתגרום להולכת חום כזו מוצלחת ביחס לדגמים הקצת יותר ישנים (1600+ וכו').

פורסם

חברים חברים, אתם מגזימים.

יש במנטור הוותיק השוואה של כמה היטסינקים ומאווררים לAMD (זה קצת ישן, אז מדברים על הTBird)

אמנם ההשוואה מפעם והרבה השתנה מאז, אבל אפשר לראות שיש כאלו שקטים שעושים את העבודה.

ידידינו במנטור

פורסם
  • מחבר

אני מדבר ספציפית על מאווררים שמגיעים, BUILT, במארז. לא משהו שהזמנת כמו זלמן וכו'.

פורסם
  • מחבר

למישהו יש מילה על הAEROFLOW של וונטק?

הוא אמור להיות שקט.

פורסם

כאן זה לא המקום לדיונים על מאווררים, אלא פורום oc.

פורסם
  • מחבר

אוקי..

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים