עבור לתוכן

המיליונר בני לנדא: "להגביל את הילודה"

Featured Replies

פורסם

אני לא חושב שלתומכים ולמציע המקורי יש יותר מ... נגיד 4 ילדים (סתם מספר...).

וזה הרבה הרבה פחות ממה שהוא יכול לכלכל :-X

• תגובות 70
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהגבלת ילודה זה רעיון טוב.

לדעתי מי שהציע זאת צריך גם להראות דוגמא ראשון.

כנ"ל לגבי התומכים ברעיון, ויפה זרעון אחד קודם.

מה עם הב**צים?

אבל ברצינות,

אני באמת חושב שיש יותר מדי אנשים בעולם. זה ממש מכה. :kopfpatsch:

זו הערה כמותית, להלן הערה איכותית. :o

אם לנהיגה צריך רשיון, אז בשביל להביא ילדים לעולם צריך לפחות דיפלומה.

ולסיום הערה אבולוציונית לא מקורית.

"בשל תנאיי המחייה העדיפים בעולם המפותח, הברירה הטבעית נכשלה בקידום המטען הגנטי העדיף במין האנושי.

לכך רובינו די דפוקים.

במקומות פחות מפותחים לעומת זאת, אנשים פחות מוצלחים כשלו בהקמת משפחה ולכן המטען הגנטי שלהם לא הועבר הלאה."

תחשבו על זה. :silly:

פורסם

^^^^^

אפשר גם להוציא להורג את כל האנשים שיש להם הכנסה מתחת לממוצע :P

ביבי כבר חשב על זה אך נתקל בקשיים ביורוקרטיים.

אם לנהיגה צריך רשיון, אז בשביל להביא ילדים לעולם צריך לפחות דיפלומה.

"בשל תנאיי המחייה העדיפים בעולם המפותח, הברירה הטבעית נכשלה בקידום המטען הגנטי העדיף במין האנושי.

לכך רובינו די דפוקים.

במקומות פחות מפותחים לעומת זאת, אנשים פחות מוצלחים כשלו בהקמת משפחה ולכן המטען הגנטי שלהם לא הועבר הלאה."

תחשבו על זה. :silly:

לחשוב על זה?! אני חיה את זה, זאת האידאולוגיה שלי! תנאי המחיה שלנו והכמות בה אנחנו מתרבים חיסלו לחלוטין את הברירה הטבעית. כיום יש יותר מחלות תורשתיות, פיגור שכלי ופגמים מולדים בבני אדם מאשר פעם. אני לא לגמרי ספרטאנית, אני לא אומרת שצרייך להרוג את כל החלשים והחולים, אני אומרת שהחברה שלנו מנוונת את עצמה. במקום לצמצם ילודה ובמקום לקדם חינוך והשכלה בחינם, נותנים קצבאות לאלו שמשריצים הכי הרבה ויודעים הכי פחות.

פורסם

הברירה הטבעית נכשלה, על זה בדיוק מדבר הסרט idiocracy :P

פורסם

הברירה הטבעית לא נכשלה - פשוט הוצאנו אותה מהמשחק וזאת הטעות הכי גדולה שעשינו, יחד עם הריבוי הלא פרופורציונלי שלנו.

פורסם

לא, הברירה הטבעית פשוט עושה U-TURN, ו"בוחרת" באנשים הלא משכילים ש"עושים ילדים" בלי סוף.

פורסם

לא בדיוק. יש המון חיות שאין להן שכל בכלל והן סומכות על זה שהן ישריצו המון כדי לשרוד. אתה יודע כמה ביצים משריץ דג שמש? 2 מיליון! עכברים יכולים להזדווג כבר בגיל חודשיים ולהמליט כ-7 ולדות בממוצע. אלא מה? שכל החיות המטומטמות שסומכות על השרצה כמותית, משמשות כאבני דרך בשרשרת המזון (דג שמש הוא אמנם טורף ענקי, אבל רוב הביצים שלו נאכלות ע"י כל מה שזז). אנחנו, בני האדם, אין לנו טורפים טבעיים, אנחנו ה-uber predators ואל לנו להסתמך על רביה, אלא על השכלה.

פורסם

נו... אנחנו הTOP של שרשרת המזון, או כמו שאמרת "טורפי-על", אני לא שזוכר שהייתי דג פעם (וחוץ מזה אני לא יכול, אני הייתי נחשב קניבל :P ) בני האדם צריכים לשמור עכשיו על מספרם, גם ככה יש פיצוץ אוכלוסין, אלא מה - פיצוץ האוכלוסין הזה הוא בעיקר במדינות הלא מפותחות, הלא משכילות כלומר הברירה הטבעית רואה בחזק יותר את מי שמתרבה יותר- לכן הברירה הטבעית נכשלה/לא רלוונטית בימינו.

פורסם

הרשה לי לתקן, לא לשמור על מספרם אלא להקטין אותו. פיצוץ האוכלוסין הוא לא רק במדינות לא מפותחות. לידיעתך, הערים הכי צפופות בעולם נמצאות דווקא במדינות מערביות. לונדון, ניו-יורק, מוסקווה, פריז...

פורסם

נכון, אבל זה צפיפות לגובה, זה שונה למשל משאר בהודו שהצפיפות היא ברחובות.

יש מדד, נכון, אבל המדד הוא לא אבסולוטי, צריך גם נקודת ייחוס מסוימת.

פורסם

בעקרון, תושבי הערים הללו לא מתרבים בקצב כזה גדול. זאת הגירה מבחוץ (זוג צרפתי ממוצע מביא 1.8 ילדים) והמהגרים הללו גם מתרבים מהר יותר. למה נראה לך בשאנזליזה יש יותר ערבים מצרפתים? במוסקווה בלבד כבר יש 5מיל' מוסלמים ועוד לא דיברתי על לונדון...

פורסם

RK לדעתי זאת טעות מאוד גדולה לחשוב שהברירה הטבעית נכשלה.

כשאתה אומר שהיא נכשלה אתה בעצם אומר שהיא נכשלה לבצע את מה שאתה חושב לנכון, הברירה הטבעית לא עובדת ככה.

לא בדיוק. יש המון חיות שאין להן שכל בכלל והן סומכות על זה שהן ישריצו המון כדי לשרוד. אתה יודע כמה ביצים משריץ דג שמש? 2 מיליון! עכברים יכולים להזדווג כבר בגיל חודשיים ולהמליט כ-7 ולדות בממוצע. אלא מה? שכל החיות המטומטמות שסומכות על השרצה כמותית, משמשות כאבני דרך בשרשרת המזון (דג שמש הוא אמנם טורף ענקי, אבל רוב הביצים שלו נאכלות ע"י כל מה שזז). אנחנו, בני האדם, אין לנו טורפים טבעיים, אנחנו ה-uber predators ואל לנו להסתמך על רביה, אלא על השכלה.

נכון מאוד, אבל אני לא חושב שזה צירוף מקרים: חוסר השכלה, רמת חיים נמוכה ו 6+ ילדים . הנתונים האלה נפוצים מדי בשביל לחשוב

שזה צירוף מקרים. אני חושב שהאנשים שבוחרים בשיטת הדגים עושים את זה מאותה סיבה שהדגים עושים את זה.

פורסם

הברירה הטבעית דואגת לעצמה.

אמנם לא בכמויות שאנחנו היינו רוצים אבל היא עובדת.

צונאמי וסופות אחרות למיניהן, מחלות ומגפות, רעב ובצורות, מלחמות ועוד.

פורסם

:lol:

איך אסונות טבע עוזרים לברירה הטבעית של התפתחות מין מסויים? ::)

פורסם

אני מנסה להגיד שלברירה הטבעית אין רצון/אישיות/דעות.

הברירה הטבעית זה סך הכל תאוריה, לא מדובר כאן בסוג של אל.

לביררה הטבעית אין קשר לעשיית "צונאמי וסופות אחרות למיניהן, מחלות ומגפות, רעב ובצורות, מלחמות ועוד".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים