עבור לתוכן

מהם שרתי DNS והאם כדאי להגדיר אותם ב ADSL?

Featured Replies

פורסם

אני מחובר לבזק בינלאומי ב 0.5Mbit ונודעו לי כתובות שרתי ה DNS שלהם.

השאלה שלי זה קודם כל, מה הם שרתי ה DNS בכלל, ושנית איפה והאם כדאי להגדיר אותם?

אני שואל איפה, כי אפשר להגדיר כאלה גם בחיבור עצמו (מה ש"מחייגים") ובהגדרות כרטיס הרשת (Local Area Connection).

tnx, dxt.

פורסם

תפקידו של שרת DNS הוא לתרגם כתובות IP לדומיינים, או להיפך.

אם האלקטל שלך מתפקד כראוטר וגירסת ה Firmware שלו מסתיימת ב .253 ומטה, יש צורך להכניס את כתובות השרתים ידנית דרך ה Web Interface.

בגירסאות חדשות יותר, המודם מקבל את ה DNSים אוטומטית.

בהגדרות כרטיס הרשת, רצוי להכניס בכל מקרה את כתובות ה DNS.

פורסם

בהגדרות כרטיס הרשת, רצוי להכניס בכל מקרה את כתובות ה DNS.

השבוע התחברתי לבזק בינלאומי, וקיבלתי בדואר כל מיני שטויות שלהם, וביניהם מדריך קטן וחביב להתחברות לאינטרנט.

למרות שאני כבר מכיר את התהליך, סתם עיינתי בו.

באחד השלבים, היה רשום הדבר הבא:

LinkPhoto?GUID=1a613ca0-46ff-485a-2954-22234d632003

למה הם לא רוצים שנגדיר את שרתי ה-DNS?

פורסם

זה מיועד לתצורת החיבור הנורמלית, בה נכנס לשימוש פרוטוקול ה VPN שאיתו בעקרון אתה אמור להתחבר (תהליך ההתחברות דומה ל Dial Up עם המודם האנלוגי). לכרטיס הרשת במקרה הזה אין צורך להגדיר את שרתי ה DNS, מאחר וברגע הסנכרון עם הספקית באמצעות ה VPN, הם מתקבלים אוטומטית.

ההסבר הקודם היה מיועד למי שפרץ את האלקטל שלו והפך אותו לראוטר, מה שבעצם אומר שנטש את ה VPN (במילים אחרות PPTP) לטובת תצורת חיבור Always On (או במילים אחרות PPP). הדבר בעצם חוסך את הצורך "בחיוג מחדש" לספקית בכל פעם שאתה טוען מחדש את מע' ההפעלה שלך.

ב PPP, כל עוד המודם מסונכרן עם המרכזית, הוא מסונכרן עם הספקית וכל שעליך לעשות הוא להעלות את מע' ההפעלה, ולהתחיל לגלוש כרגיל. כמו כן, באמצעות ה PPP ניתן לשתף את הADSL ברשת מחשבים מקומית בקלות רבה, כל מחשב ניגש ישירות לראוטר (האלקטל הפרוץ) במטרה לקבל גישה לאינטרנט במקום שיהיה מחשב מארח, שאליו יתחבר האלקטל והאב שישתף את שאר המחשבים ברשת. כלומר, על המחשב המארח לפעול תמיד במטרה לשתף את ה ADSL בכל רשת המחשבים.

פורסם
  • מחבר

זהו, שאני חזרתי מאלקטל משודרג לרגיל, אז לא להגדיר DNS, כן?

תודה.

פורסם

אם כך, אין שום צורך להגדיר את שרתי ה DNS.

פורסם

גם אני עם מודם אלקטל לא משודרג.

ויש לי שני מחשבים, שאחד מחובר למודם, והשני עובד עם שיתוף אינטרנט דרך המחשב הראשון (ICS).

ואצלי הגדרתי את ה-DNS, בשני המחשבים.

עכשיו הבעייה היא שאם אני מוריד את ה-DNS, יש בעיות בחיבור של המחשב שלא מחובר ישירות למודם.

אז מה לעשות?

חייבים להוריד את ה-DNS עם VPN? או שעם VPN זה לא משנה אם זה מוגדר או לא?

פורסם

את הגדרות ה DNS תחזיר במחשב המשני, בראשי אין צורך.

פורסם

אוקיי, עשיתי את זה.

האינטרנט עובד בסדר.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים