עבור לתוכן

Ricoh R5 VS Canon A630

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות את אחת מאלה בקרוב (מארה"ב) ועוד לא הגעתי להחלטה.

לא מצאתי הרבה חומר על הריקו פרט לכמה ציונים די טובים באתרים שמסקרים מצלמות,

לעומת זאת יש די הרבה ביקורות גם בארץ על ה A630 חיוביות מאוד.

מה שהמשאיר את הנושא להכרעתכם הוא שנדהמתי מהאיכות תמונה של הריקו, הזום, העדשה העדיפה, כמות הרעש(?),

ומצד שני לקנון שם טוב, הוא נמכר בארץ ו... זהו בערך.

עוד דבר שרציתי לדעת זה האם הריקו נמכרת בארץ?

והאם יש ביקורות/ הערות שלכם שיצביעו לי קצת יותר טוב על החסרונות של הריקו (ואני מאמין שיש ;)).

תודה ;D

פורסם

אני מתכוון לקנות את אחת מאלה בקרוב (מארה"ב) ועוד לא הגעתי להחלטה.

את ה-R5 קשה יחסית להשיג בארה"ב (אין אותה בחנויות, רק באינטרנט). את ה-A630 עדיף לדעתי קנות בארץ. המחיר סביר מאוד.

עוד דבר שרציתי לדעת זה האם הריקו נמכרת בארץ?

ה-R5 לא נמכרת בארץ, אבל את ה-R4 אפשר להשיג ב-zoom4u.co.il. הבעיה היא שהמחיר לא אטרקטיבי בהשוואה לחו"ל. באדורמה בניו-יורק המצלמה נמכרת ב-$200. שווה ביותר בשביל מה שמקבלים.

והאם יש ביקורות/ הערות שלכם שיצביעו לי קצת יותר טוב על החסרונות של הריקו (ואני מאימין שיש ;)).

יש לי את ה-R5, ואת כל מה שהיה לי לכתוב עליה כבר כתבתי בדיונים קודמים בפורום הזה. שווה לחפש. בגדול, מצלמה טובה מאוד, אבל מתג הזום הגרוע הוא בעיני סיבה מספיק טובה להמליץ לאנשים לחכות ל-R6 שאמורה לצאת בחודש הבא (או ללכת על ה-R4 למי שיכול להסתפק בווידאו באיכות של 320x240x30).

פורסם
  • מחבר

ממממ... מחיר של מצלמה חדשה צריך להיות קרוב ל 400$, אני חשבתי על הריקו

בתנאי שאני מזמין אותה ב 235$ (לא חסרות חנויות באינטרנט) ::)

מה לגבי הקנון? שווה להתאמץ או שעדיף פשוט לחכות :s05:

פורסם

R5 בפחות מ-$235 כולל משלוח? איפה?

לגבי קנון, למה בדיוק אתה רוצה לחכות? ה-A630 היא מצלמה עכשווית, והשינויים בדגמים הבאים בסדרה צפויים להיות מינוריים מאוד. בדיוק כפי שהיה בינה לבין ה-A610 שקדמה לה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלקנון אין מה לחכות, רק שאין לה מפרט כל כך מדהים... ד"א יש לה שליטות ידניות כלשהן?

לגבי ה R5 - http://www.cameraaddict.com/product.asp?id=rhr5s&l=Shopping

הכוונה הייתה להביא את המצלמה דרך מישהו בארה"ב (ראיתי גם באתר אחר שאני לא מוצא מחיר זהה).

ולגבי ה R6, כמו שאמרתי, בטח המחיר שלה יהיה בחודשים הראשונים בשמיים ככה שלא סביר שאני אחכה.

אם כבר מורידים את האופציה של הריקו, אני לא מתלהב לגמרי מהקנון (אלא אם יגידו אחרת) ויש את האופציה של

F30 בעלת זום נמוך מאוד, שזאת התכונה הבלתי נסבלת ביותר במצלמה הנוכחית שלי.

פורסם

אני יודע שלקנון אין מה לחכות' date=' רק שאין לה מפרט כל כך מדהים... ד"א יש לה שליטות ידניות כלשהן?[/quote']

לשתיהן יש את השליטות הידניות החשובות (ISO, WB, פיצוי חשיפה). לקנון יש גם מצבי חשיפה ידניים (A, S ו-M). הרבה אנשים יספרו לך שהמצבים האלה קריטיים, אבל המציאות היא שבמצלמות חיישן-קטן (כמו שתי אלה) המצבים האלה ממש לא הכרחיים. הסבר כאן.

המלצה: אל תתקרב לחנות הזאת.

אם כבר מורידים את האופציה של הריקו, אני לא מתלהב לגמרי מהקנון (אלא אם יגידו אחרת) ויש את האופציה של

F30 בעלת זום נמוך מאוד, שזאת התכונה הבלתי נסבלת ביותר במצלמה הנוכחית שלי.

גם ל-A630 אין טלה גבוה. אם הנושא הזה כל כך חשוב לך, אולי כדאי לך לבדוק את ה-TZ1 של פנסוניק. היא קטנה וקלה יותר מה-A630, המחיר שלה מאוד דומה, ויש לה עדשת 350 מ"מ.

פורסם

לך על הקנון וזהו...זום אופטי גבוהה במחירים האלו ממילא לא יהיה איכותי..

לפי דעתי עדיף לך לקנות בארץ .. מבחינת אחריות.

A630 מצלמה שנותנת תמורה מעולה למחיר שלה..

פורסם

ה-A630 היא אכן מצלמה טובה מאוד, אבל לא חסרות מצלמות אחרות ששווה לשקול (בהתאם לצרכים הספציפיים של הקונה).

פורסם

לך על הקנון וזהו...זום אופטי גבוהה במחירים האלו ממילא לא יהיה איכותי..

לפי דעתי עדיף לך לקנות בארץ .. מבחינת אחריות.

A630 מצלמה שנותנת תמורה מעולה למחיר שלה..

ה s5600 של fuji מצלמת זום גבוה שמחירה יותר נמוך מהקאנון עם מהירות גבוהה ואיכות תמונה מעולה.

החיסרון הרציני שלה היא שהיא גדולה למדי.

פורסם
  • מחבר

אם המצלמה הייתה רק בשבילי, הייתי לוקח את הפוג'י 6500 בלי להסס,

אבל היא חייבת להיות קומפקטית וזולה יותר.

ממה שאני מבין עכשיו, הקנון A630 היא "בסדר"... לעומת זאת ראיתי תמונות מהריקו

שגרמו לי רצון עז לקנות אותה :silly:

לגבי עוד מצלמות קומפקטיות בכיוון ה 300$ ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים