עבור לתוכן

מאמר נחמד של בנימין נתניהו

Featured Replies

פורסם

אבל מה לעשות שאנשים מצליחים בשיטה הקפיטליסטית ואילו הסוציאליזים פשט את הרגל ממזמן

• תגובות 65
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בולשיט.

טאורטית סוציאליזם וקומוניזם יכולים להצליח בדיוק באותה מידה כמו קפיטליזם, ואפילו יותר. זה שעד היום לא הייה אף אחד שידע לשלוט במצב במידה טובה מספיק ולנצל את המשאבים בצורה נכונה לא אומר שהסוציאליזם פשט את הרגל.

פורסם
  • מחבר

אבל מה לעשות שאנשים מצליחים בשיטה הקפיטליסטית ואילו הסוציאליזים פשט את הרגל ממזמן

גם אני חושב ככה. אני כן חושב שבתוך הקפיטליזם צריך לדאוג לאנשים להזדמנות כמה שיותר שווה - כלומר, שלא יהיה מצב שבן אדם בגלל שהוא נולד למשפחה עם 15 ילדים, מראש נגזר עליו להיות אנאלפאבת עני. אבל לא מעבר לזה (וגם לדאוג לקשישים והנכים כמובן).

שבן אדם יהיה מודע לזה שאם אין לו כסף הוא חייב לעבוד. או, לחילופין, אם נסתכל על הקומוניזם הסיני, שאם הוא רוצה לחיות הוא חייב לעבוד :lol:

פורסם

בולשיט.

טאורטית סוציאליזם וקומוניזם יכולים להצליח בדיוק באותה מידה כמו קפיטליזם, ואפילו יותר. זה שעד היום לא הייה אף אחד שידע לשלוט במצב במידה טובה מספיק ולנצל את המשאבים בצורה נכונה לא אומר שהסוציאליזם פשט את הרגל.

במציאות הסוציאליזם לא הצליח. ואני לא רואה איך אני יכול להצליח במצב שבו אני מתחיל להרוויח ואז הממשלה באה ואומרת לי לתת את הרווחים ובתמורה אני אקבל קיצבה כמו של אחד שעשה תחרות עד כמה הוא יכול להשתכר בלי להרביץ לעצמו- אבל אני בטוח שתאיר את עיניי

פורסם

וזו בדיוק הבעייה...

מבחינתי- אדם שיכול לעבוד, צריך לעבוד, ומי שעובד יקבל יותר ממישהו שלא עובד.

בברה"מ למשל היית צריך לקבל אישור לדירה אם רצית לעבור, או אישור לרכב (או משהו כזה..), אפשר לדוגמא להגביל את מי שלא עובד ולתת לו רכבים ודירות בעדיפות נמוכה יותר ממישהו שכן עובד...

אני פשוט לא מוצא היגיון בזה שמישהו ירוויח כסף בצורה מוגזמת ויעשה איתו שום דבר ומישהו אחר שעובד קשה לא פחות ירוויח מספיק בשביל לגרד את האפס בבנק ממטה...

לפי דעתי זה לא בסדר שיש אנשים שעובדים קשה וצריכים לדאוג שהם לא יסגרו את החודש...

או זקנים שלא מקבלים קיצבאות שמספיקות להם לתרופות וכו'...

פורסם

אתה יודע שיש לנו מפלגה קומוניסטית שרצה לכנסת?

חד"ש (לפחות חלק ממנה) :P

פורסם

החארות האלה מביישים את הקומוניזם!

בקומוניזם המטרה העיקרית זה תרומה למדינה. כמה מהזבלים האלה שרתו בצה"ל?

אם אני אהייה רוה"מ דבר ראשון שאני אעשה זה לצוד אותם ולשלוח אותם להחליף את שדות המוקשים בגולן! (חבל שאין פה סיביר :-[)

פורסם

דב חנין היה בצבא, השאר-טוב שלא היו :)

פורסם

ובתור מה הוא הייה בצבא, אם אפשר לדעת? ::)

פורסם

אנא ערף :nixweiss:

השתחרר סמל ראשון.

פורסם

אז מי שלא היה בצבא זה עושה אותו בן אדם רע?

לא מבין את ההגיון של האנשים פה.

גם הילטר היה בצבא...ותראו מה יצא ממנו.

אז אולי עדיף בלי אנשי בצבא בממשלה.

פורסם

2 הנחות יסוד:

1. אין מועמד מושלם ודמוקרטיה איננה משולמת.

2. דמוקרטיה במהותה היא הרע במיעוטו ולא הטוב ביותר.

נתניהו כיום הוא האיש לטעמי, הרע במיעוטו. יש לו ראייה אסטרטגית, כישורים כלכלייםורצון עז.

בעבר הייתה לו בעייה ביכולת הביצוע והניהול.

כיום. רק שרואים את ניהול (עזבו מדיניות זה נצון למחלוקת) משרד האוצר מבינים שהאיש שם אנשים טובים במקומות הנכונים (מנכ"ל - יוסי בכר, חשב - ירון זליכה) לא מתעסק במינויים פוליטיים, ומבצע... את הקשות שברפורמות.

כל מה שהייתי רוצה ממנו זה הצגה של חזון רחב לחברה במדינת ישראל ומבחינתי הוא הרע במיעוטו, וחיובי ביותר :-).

פורסם

נראה לי שהוא מועמד בהחלט ראוי יחסית למה שיש "בשוק" כרגע...

הבעיה איתו שיותר מדי אנשים שונאים את הפרצוף שלו(כי הוא באמת מעצבן) וגם שהוא חושב שהוא יודע הכל ובגלל זה זה מוביל לכל מיני דברים מסוכנים.

אבל מבחינת יכולת ומקצועיות יש לו את זה לדעתי.

ולכל מי שאמר ליכוד איכס, אני לא בטוח שהמצב יותר טוב במפלגות אחרות כמו המערך או קדימה, ממה שאני יודע כל הכנסת עברה איזה חוק פלילי לפחות פעם אחת בחיים...

השאלה שאנחנו צריכים לשאול בתור עם שאכפת לו מעצמו, פשוט מה נראה לנו שיתן עתיד יותר טוב בשבילנו?

יש כאלה שיגידו שלתת עוד שטחים לערבים זה יהיה עתיד יותר טוב בשבילנו ויש כאלה שיגידו לקחת מהם...

מה שבטוח הרוב לא קובע וגם זה בספק..

פורסם

נו, זה המדיניות של ביבי פחות או יותר =]

קפיטליזם הורג כל ניסיון להצלחה? ::)

בולשיט.

בטח, אם תוכל לממש סוציאליזם עם רובוטים... הבעיה שמנסים לממש סוציאליזם עם בני אדם ומה לעשות שהתורה הזו לא מתאימה לאופי האנושי? זו הסיבה שסוציאליזם מעולם לא הצליח להתמודד עם קפיטליזם, מהקיבוצים ועד סין.

ואם זה לא מספיק, סוציאליזם מבוסס על התאוריה הכלכלית של קארל מארקס. התאוריה שלו הופרכה כמה שנים אחרי שפורסמה.

אגב, סוציאליזם היא שיטה כלכלית, כמו קפיטליזם. קומוניזם היא שיטה פוליטית, כמו דמוקרטיה, למימוש סוציאליזם.

מבחינתי- אדם שיכול לעבוד, צריך לעבוד, ומי שעובד יקבל יותר ממישהו שלא עובד.

בברה"מ למשל היית צריך לקבל אישור לדירה אם רצית לעבור, או אישור לרכב (או משהו כזה..), אפשר לדוגמא להגביל את מי שלא עובד ולתת לו רכבים ודירות בעדיפות נמוכה יותר ממישהו שכן עובד...

אני פשוט לא מוצא היגיון בזה שמישהו ירוויח כסף בצורה מוגזמת ויעשה איתו שום דבר ומישהו אחר שעובד קשה לא פחות ירוויח מספיק בשביל לגרד את האפס בבנק ממטה...

לפי דעתי זה לא בסדר שיש אנשים שעובדים קשה וצריכים לדאוג שהם לא יסגרו את החודש...

או זקנים שלא מקבלים קיצבאות שמספיקות להם לתרופות וכו'...

רק שזה לא סוציאליזם. "איש כפי יכולתו, איש לפי צרכיו". כלומר אם אני ואתה עובדים באותו מפעל ובאותו תפקיד, אתה רווק ולאישתי ולי נולד הילד השמיני, אני אתחיל לעבוד עשר שעות פחות בשבוע ואקבל משכורת כפולה כי יש לי משפחה גדולה לטפל בה, אתה ושאר הפועלים תעבדו שעה נוספת בחודש ותאבדו חמישה אחוזים בשכר כדי לממן את התוספת שלי. ולאף אחד לא יהיה אכפת שהתפוקה לשעה שלך גדולה ב- 15% משלי.

אתה חושב שהכסף הגדול שעושים העשירים בא על חשבון המשכורות הנמוכות של העניים? כלכלה היא לא משחק סכום אפס.

פורסם

אז מי שלא היה בצבא זה עושה אותו בן אדם רע?

לא מבין את ההגיון של האנשים פה.

גם הילטר היה בצבא...ותראו מה יצא ממנו.

אז אולי עדיף בלי אנשי בצבא בממשלה.

לא... מי שלא שירת בצבא או שרות לאומי אחר, כששאר האזרחים כן משרתים- לא יכול לטעון שהוא קומוניסט...

אגב, סוציאליזם היא שיטה כלכלית, כמו קפיטליזם. קומוניזם היא שיטה פוליטית, כמו דמוקרטיה, למימוש סוציאליזם.

כן כן... כבר אמרתי שהמוח שלא לא בדיוק מתפקד בזמן האחרון... (ולא עומרי- זה רק בזמן האחרון...)

רק שזה לא סוציאליזם. "איש כפי יכולתו, איש לפי צרכיו". כלומר אם אני ואתה עובדים באותו מפעל ובאותו תפקיד, אתה רווק ולאישתי ולי נולד הילד השמיני, אני אתחיל לעבוד עשר שעות פחות בשבוע ואקבל משכורת כפולה כי יש לי משפחה גדולה לטפל בה, אתה ושאר הפועלים תעבדו שעה נוספת בחודש ותאבדו חמישה אחוזים בשכר כדי לממן את התוספת שלי. ולאף אחד לא יהיה אכפת שהתפוקה לשעה שלך גדולה ב- 15% משלי.

זה לא סותר את מה שאמרתי.

אם אתה עובד כמה שאתה יכול (ולא מתבטל לגמרי), מגיע לך לקבל כמה שאתה צריך.

וברוסיה פשוט כל הכסף הלך לצבא+ תוסיף לזה שרוסים לא בדיוק עם סימפטי בלי וודקה, ולא יעבדו אם הם יכולים לא לעבוד, תקבל שהכסף נגמר מהר מאוד.

אם כל מי שיכול לעבוד, יעבוד, והכסף ילך דבר ראשון למי שצריך, עם תוספות ובונוסים לעובדים, ולא לגופים ממשלתיים, המצב יכול להיות לא פחות טוב מקפיטליזם (אלא אם אני מפספס משהו :nixweiss:)

אגב, ה"בונוסים" יכולים להתצתמם אם יש לך משפחה גדולה- ככה שיצא שתממן את הילדים מכסף שלך ולא ממענק בשם ה"צורך"... ככה גם לא לכולם יהיו 8 ילדים...

אתה חושב שהכסף הגדול שעושים העשירים בא על חשבון המשכורות הנמוכות של העניים? כלכלה היא לא משחק סכום אפס.

לא, אבל אם תצמצם את המשכורות של אלה שמקבלים 100K ומעלה בחודש למשהו הגיוני (נגיד 20~30K), ואת השאר תחלק לעניים (אלה שמקבלים 2~3K), זה כבר יקפיץ את המשכורות שלהם בכמה אחוזים, ויביא (אולי) לירידת מחירים (אני אחזור אליך עם זה עוד כמה ימים... מבחן הבא- מבוא לכלכלה ;D)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים