עבור לתוכן

מאמר נחמד של בנימין נתניהו

Featured Replies

פורסם

אני בחיים לא אבחר בו, משתי סיבות:

1. זה אומר לבחור בליכוד, אוסף של אנשים בלי יותר מידי שכל.

2. אולי הוא הציל את הכלכלה, אבל במחיר של קפיטליזם, שיטה שהוכחה כטובה לעשירים אבל גרועה למשק (ע"ע סקנדינביה)

• תגובות 65
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביבי הרס את המדינה, שלא יתחיל לזבל בראש.

איזה זכרון קצר יש לכם, אתם כבר לא זוכרים מה היה פה שהוא היה בשלטון אה?

פורסם
  • מחבר

^^^^^

אבל אולמרט אמר שמצבנו הוא הטוב ביותר שהיה אי פעם.

מה, הוא משקר? ::)

פורסם

א. מה ביבי קשור?

אולמרט התכוון למצב הכללי, לא רק הכלכלי...

ב. :lol: מכיר סרקאזם? ::)

פורסם

^^^^^

אני מסכים עם זה. אבל עדיין, אני לא אתן ידי לבחירת חלק מהאנשים האחרים בליכוד.

אין בעיה - לפני הבחירות, המפלגות קובעות מי יהיו מועמדיהן לכנסת. בפעמים שעברו, מי שקבע בליכוד היה המרכז, מה שגרם לתוצאות, איך נאמר בעדינות, לא הכי סימפטיות. בפעם הבאה יהיו פריימריז בהם יוכלו לבחור כל חברי הליכוד מזה שנתיים ומעלה. אתה לא יכול להבטיח ג'ובים לקרוב למאתיים אלף איש, נכון? וגם שחיתויות לא יעודדו אנשים להצביע עבור מועמד. תשווה את זה למצב בעבודה, בו גם מי שהתפקד למפלגה חודש לפני הפריימריז יכול להצביע (מה שמביא לזיופים והתפקדויות אך ורק לצורכי הצבעה למועמד ספציפי, ראה "מפקד הארגזים" לפני הבחירות האחרונות) ולמצב בקדימה, בו המועמדים נבחרים על ידי, אהה... ארר... איך לעזאזל נבחרים המועמדים לכנסת בקדימה?

[...] השחיטות [...]

די כבר! מושחטים, נמאסתם! כותבים שחיתות.

פורסם
בקדימה, בו המועמדים נבחרים על ידי, אהה... ארר... איך לעזאזל נבחרים המועמדים לכנסת בקדימה?

אורך הלשון?

תדורות התנודה שלה?

אמפלוטודה?

רטיבות?

...

:nixweiss:

פורסם

אני בחיים לא אבחר בו, משתי סיבות:

1. זה אומר לבחור בליכוד, אוסף של אנשים בלי יותר מידי שכל.

ראה למעלה.

2. אולי הוא הציל את הכלכלה, אבל במחיר של קפיטליזם, שיטה שהוכחה כטובה לעשירים אבל גרועה למשק (ע"ע סקנדינביה)

שטויות. ראשית, ישראל היתה מדינה קפיטליסטית גם לפני ביבי, למקרה שלא שמת לב. שנית, גם סקנדינביה קפיטליסטית. שלישית, דווקא בשנה שעברה ניצחה מפלגת הימין בשוודיה בבחירות את המפלגה הסוציאליסטית. אופס. רביעית, מה רע בקפיטליזם?

[...] המושחט [...]

המושחת!

ביבי הרס את המדינה, שלא יתחיל לזבל בראש.

איזה זכרון קצר יש לכם, אתם כבר לא זוכרים מה היה פה שהוא היה בשלטון אה?

אני הייתי מספיק מבוגר כדי להצביע ב- 96, תאמין לי שאני זוכר. ביבי היה ראש ממשלה בינוני ומטה, אבל בטח לא הרס את המדינה. כנראה שאתה לא זוכר מה היה כשהוא היה בשלטון...

פורסם

שטויות. ראשית' date=' ישראל היתה מדינה קפיטליסטית גם לפני ביבי, למקרה שלא שמת לב. שנית, גם סקנדינביה קפיטליסטית. שלישית, דווקא בשנה שעברה ניצחה מפלגת הימין בשוודיה בבחירות את המפלגה הסוציאליסטית. אופס. רביעית, מה רע בקפיטליזם?

[/quote']

1. נכון, אבל תכלס ביבי האיץ את התהליך, שהתחיל שהליכוד עלה לשלטון, אי שם לפני כמה עשרות שנים.

2. מדינות סקנדינביה (יודע מה, אולי חלקן) סוציאליסטיות, וזה עובדה שהן הכלכלות הכי מתקדמות שיש.

3. יש עוד 3 מדינות בגוש הסקנדינבי, וזה שניצחה המפלגה הקפיטליסטית לא אומר שתוך כמה שנים כל הכלכלה תתהפך. וכן, אני יודע שעכשיו תצעק עלי ש"זה מה שהעם בחר".

4. שאלה שלא יכולים לעבוד (ואני לא מדבר על בטלנים) יכולים לחיות ברחוב ויתקיימו במקרה הטוב מתרומות של אנשים נדיבים. ומה לעשות, בארץ אין הרבה כאלה :/

פורסם

1. באמת? מדינת ישראל היתה קפיטליסטית מהרגע שהוקמה. הכלכלה היתה הרבה יותר ריכוזית לפני כן, אבל המדינה היתה קפיטליסטית. תבדוק ותראה.

2. מדינות סקנדינביה קפיטליסטיות. תבדוק. הכי מתקדמות? הגדר והסבר. אין ספק שלמדינות סקנדינביה יש כלכלות מפותחות ומערכות רווחה מקיפות, אבל אתה (ורבים אחרים) מבלבל בין סיבה ותוצאה: לסקנדינבים יכולים להרשות לעצמם מערכת רווחה מקיפה בגלל שיש להם כלכלה מפותחת ולא להיפך. באותה מידה, שרי אריסון יכולה לקנות יאכטה בגלל שהיא עשירה, היא לא עשירה בגלל שהיא קנתה יאכטה.

3. גם המפלגה שניצחה בבחירות בדנמרק לא מתכוונת לבטל את כל מערכת הרווחה. מתי אמרתי שכן? הבעיה היא שכדי לממן את מערכת הרווחה הזו, המיסים בדנמרק מאוד גבוהים ולאזרחים נמאס מזה.

4. ובסוציאליזם, לעומת זאת, כולם עניים. אין מדינה סוציאליסטית משגשגת ומעולם לא היתה. הפתרון - כלכלה קפיטליסטית עם מערכת רווחה. אבל מערכת הרווחה צריכה להתאים ליכולתה הכלכלית של המדינה. בישראל, שיעור ההשתתפות בכח העבודה האזרחי נמוך בכ- 20% מאשר במדינות סקנדינביה. בשיאו, תקציב הרווחה הגיעה לשליש מתקציב המדינה - יותר מביטחון וחינוך ביחד. האם זה עזר? בכלל לא - הקיצבאות כל הזמן גדלו ועדיין בכל שנה מספר מקבלי הקיצבאות גדל. למי שלא הבין: בכל שנה, שיעור הולך וקטן של אזרחי המדינה שילם יותר כדי ששיעור הולך וגדל יקבל קיצבאות. כשהתקציב לא היה מספיק, היו מעלים מיסים, היו מקצצים בבטחון, בחינוך, בבריאות, בכל התקציבים הגדולים חוץ מהסעיף הגדול ביותר שרק הלך ותפח: הקיצבאות.

נראה לך שזה יכול היה להימשך כך? בשלב מסויים המדינה היתה קורסת. אולי ב- 40% קיצבאות, אולי ב- 45%, אולי ב- 50%, אבל זה היה קורה. העשירים היו מהגרים וכל מי שהיה נשאר כאן היה חי ברחוב, מתקיים מתרומות של אנשים נדיבים מחו"ל. כלומר עד שמדינות ערב היו פולשות.

פורסם

יודע מה, נלך בקו שלך. מדינות סקנדינביה הם קפיטליסטיות עם מערכות רווחה מאוד מתקדמות (אני מודע למינוח הלא נכון שהשתמשתי בו, זו הייתה הכוונה שלי). כן, זה עולה לאזרח הרבה במיסים, אבל תכלס אלה המדינות הכי עשירות והכי מסגסגות שיש.

איך מערכות הרווחה בישראל? לא במצב טוב.. ממש לא.

אז אולי מדינת ישראל כן צריכה להיות קפיטליסטית עם מערכות רווחה מפותחות. אבל כרגע היא הולכת בכיוון של קפיטליזם טהור - מצב שלא מתאים לכלכלה ולאופי הישראלי.

פורסם

* משגשגות

ולא הבנת את הכוונה: מערכת הרווחה מתקדמת כל כך בגלל שהקפיטליזם הביא כסף שיכול לתמוך הרווחה.

בארץ אין מספיק כסף בשביל מערכת רווחה שכזו.

ומה זה "לא מתאים לאופי הישראלי"?

יותר מתאים להיות עלוקה על הצוואר של אנשים עובדים?

לשנורר מאנשים שמרוויחים את הכסף שלהם ביושר?

פורסם

להסביר שוב? שיעור ההשתתפות בכח העבודה במדינות סקנדינביה הוא בסביבות 75%; בארץ הוא בערך 55%. אנשים לא עובדים. הם אפילו לא מחפשים עבודה. למה להם? משלמים להם לא רע בשביל לא לעבוד. רבים מהם הורגלו לכך והם משוכנעים שהם לא יכולים לעבוד או אפילו שאין עבודה.

ומה קרה בארץ בשנים האחרונות? הקיצבאות קוצצו. לאנשים לא היתה ברירה אלא לצאת לעבודה. הופלה, שיעור ההשתתפות בכח העבודה התחיל לעלות. ולמרות ששיעור ההשתתפות בכח העבודה עלה, כלומר יותר אנשים מחפשים עבודה, שיעור האבטלה ירד. אגב, לו שיעור ההשתתפות בכח העבודה היה נשאר כפי שהוא, הירידה באבטלה היתה עוד יותר מרשימה.

אז נכון, רובם עובדים במשכורות נמוכות שאינן גבוהות או כמעט אינן גבוהות מהקיצבאות שקיבלו קודם. אז מה? מה עדיף, שהם ישבו בבית ויקבלו מהמדינה מעט כסף או שילכו לעבוד ויקבלו מהמעסיק מעט כסף?

אגב, חושב שבסקנדינביה יש מערכת רווחה מפותחת? לך תראה מה יש בנסיכויות המפרץ הפרסי. נולד לך ילד? קח מענק של כמה אלפי דולר. התחתנת? קח מענק של כמה אלפי דולר. למה אין לנו את זה בארץ? כי הם מרוויחים עשרות מיליארדי דולר מנפט בכל שנה ואנחנו לא.

רווחה היא מותרות של עשירים, בדיוק כמו יאכטה.

פורסם

תאמין לי שלא אכפת לי שאני לא מקבל אלפי דולרים על כל שטות, ואני מכיר בעובדה שלמדינת ישראל יש הוצאות גדולות מאוד בתחום הביטחון - דבר שפוגע בתקציב לדברים אחרים - אבל שאני אומר שצריכים מדינת רווחה אמיתית, אני לא מתכוון לזה שכל אחד שיושב בבית מול הטלוויזיה כל יום או לומד בישיבה כל החיים שלו יקבל קצבאות, אלה אנשים שבאמת זקוקים לזה - וכאן הבעיתיות של זה.

תכלס אני נאלץ להכים איתך בנושא הזה, אבל זה לא משנה את העובדה שבביבי אני בחיים לא אבחר..

פורסם

ולדעתך זה טוב מדיניות שהורגת כל ניסיון להצלחה ומעוררת שחיתויות

פורסם

נו, זה המדיניות של ביבי פחות או יותר =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים