עבור לתוכן

טוב כדי שלא יגידו פה שאני לא משקיען...

Featured Replies

פורסם

אז הנה מה שהספקתי לעשות היום.

לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה.

fans.jpg

בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ.

מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ

מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר)

חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון.

כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו:

486 DX2 - יהי זכרו ברוך

פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך.

פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי.

וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם.

מחשב ביתי - DURON 1200

ומחשב נייד, - IBM thinkpad R31, עם פנטיום 3 1000 MHZ.

כמובן שכבר הספקתי לפרק שלל דברים בבית כדי למצוא מה יש לי בבית תחת סיווג אלקטרוניקה.

סה"כ נזק:

1 - מחשב 486 הרוס, סופית (זה כבר אחרי שאני משתמש בו שנתיים בתור מקור לברגים)

1 - טלפון מסוג GALAXY (ניסיתי לפרק את הצג LCD שלו לראות אם אפשר לעשות משהו איתו היו שם משהו כמו 28 כניסות, לא יודע מה לעשות עם זה, הלך לפח.)

3 - לדים שרופים, אחד אדום, 2 שקופים.

1 - יויו מפורק, שהוא גם מחזיק הברגים שלי וגם סיפק לי לד שקוף (לבן? אבל זה לא לבן) שהחזיק מהמד לאורך היבהוב מאוד קצר)

סה"כ הספק נאה נראה לי.

בכל אופן, אם הכל יתקדם כמו שצריך עם הסידור והשיפוץ של הדירה שלי, אני אוכל להרכיב מעבדה באחד מהחדרים ואז להיכנס לעסק בצורה קצת יותר מאסיבית.

בינתיים אני אציק לכם מדי פעם בשיפוצים קטנים, עד שיצא משהו מספיק מושקע.

לילה טוב אנשים.

פורסם

יפה, אבל מה מאוורר 40מ"מ יעזור לך הוא כמאט לא מוציא אויר

פורסם
  • מחבר

משרוקית....

או לייתר דיוק מצווחית.

הרעיון, ליצור פנים תלת מימדיות על המארז, לשים שני לדים בתור עיניים, ולחבר משרוקית למאורר.

האמת היא שחשבתי על אפשרות לחבר את זה ללוח אם, ולתכנת את זה כך שכל פעם שאני נכנס לאתר מרשים, או מסיים עבודה ארוכה על המחשב, הפרצוף ידלק, יהבהב בעיניים ויתחיל לשרוק.

באשר ללאיפה אני אחבר את זה, יש לי על הלוח אם אפשרות חיבור לאינפרא אדום (יש שם תושבת עם שני פינים) אבל אני משוכנע שאפשר לתכנת אותה כך שהיא תעבור הסבה לפנים.

אני אנסה ליצור סקיצה באוטוקאד או משהו בסגנון ולהעלות את זה לפה, כדי שתתרשמו.

אומנם בלי הפנים, אבל את החלק של המאוורר משרוקית ושני לדים.

פורסם
  • מחבר

והנה גם תמונה של החלקים.

whisler.jpg

בצד ימין, המאוורר, אתם תסלחו לי שלא שירטטתי את הלהבים עצמם נכון, זה הרעיון.

בצד שמאל, ההתקן למשרוקית, מעין קונוס שבקצהו תורכב משרוקית קטנה ושיתלבש על המאוורר.

פורסם

הרעיון של המשרוקית נחמד, אבל אתה צטרך לחבר איזשהו מעגל עם צ'יפ לעסק שיקבל הוראות מהSERIAL או מהLPT אם להעביר זרם או לא (אם נכנסת לאתר או לא), או שיש לך רעיון אחר?

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי זה לא אמור להיות מסובך מדי.

בסך הכל כמו שהסברתי, הרעיון הוא לחבר את המעגל דווקא ללוח האם בחיבור של האינפרא אדום, מה שאמור לספק לו זרם.

והיות והיציאה הזו קיימת אני מניח שאני פשוט אצטרך לכתוב (או למצוא) תוכנה שיודעת להפעיל את האינפרא אדום לבד לפי הגדרות שיסופקו לה.

ברגע שהאינפרא אדום יופעל - יועבר זרם במערכת, המשרוקית תשרוק והעיניים ידלקו.

כשהאינפרא אדום כבוי - כל הגשפט כבוי.

ואם תיתן לי מספר דקות לראות אם אני מצליח לחבר את המחשב הנייד לרשת, אני גם אצרף תרשים (מכת ברק הרגה לי כרטיס רשת אחד, או לפחות הרדימה אותו)

פורסם
  • מחבר

הנה המעגל המוצע

אתם תסלחו לי שלא שמתי ערכים למיניהם, פשוט, אין לי מושג עדיין לא מדדתי את המתח היוצא מהיציאה.

cir1.jpg

פורסם

לא קראתי לגבי הIR, רעיון חביב ביותר האמת היא.

אולי אשתמש בו ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים