עבור לתוכן

האם יש תוכנות לניטור תקלות חומרה כמו בלוח אם,זיכרון וספק כח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

לפעמים אני נתקל בתקלות מחשב שלא בהכרח נובעות ממערכת ההפעלה (כמו ריסטים וכיבוי) , אלא יותר בכיוון של חומרה .

יש דרך כמובן לאתר דרך פירוק החלקים גדי לדעת מה גורם לתקלה אך שאלתיהיא האם יש תוכנות כמו MEMTEST לזיכרון שיכולות לעזור למציאת מקור התקלה ? כמו תקלה בלוח או במעבד או בספק כח ? בהרבה מקרים אין לוח\זיכרון וכו' להחליף כדי לבדוק מהיכן התקלה ..

תודה לעוזרים . :)

פורסם

יעזור אם תגיד מהי המערכת המלאה שלך + איזה ספק כוח יש לך

פורסם
  • מחבר

התכוונתי באופן כללי.. לא ספציפית למחשב שלי .

פעם היה לי בעייה בזיכרון ג'נרי שעשה לי ריסטים למחשב וחשבתי בכלל שזה מער' הפעלה וסתם שרפתי זמן בלחפש מאיפה התקלה ...

פירמטתי\התקנתי מחדש , החלפתי ספק (שהיה לי חשוד) , ורק אח"כ הגעתי לזיכרון , כך שאם הייתי מכיר אז את ה-MEMTEST הייתי יודע שזה הזיכרון וישר מחליף . התכוונתי האם יש תוכנה ספציפית שיכולה לזהות תקלה ברכיבים כמו לוח\זיכרון\ספק\מעבד כדי לבצע בדיקה (כשהמחשב כמובן עוד מתפקד) ולדעת על איזה כיוון ללכת לפתרון התקלה .

במקרה שהיה לי , אם לא היו אומרים לי כאן בעבר להריץ MEMTEST לא הייתי יודע מה הבעייה ובחנות אולי היו אומרים לי להחליף לוח או ספק .. :silly:

תודה.

פורסם

התכוונתי באופן כללי.. לא ספציפית למחשב שלי .

פעם היה לי בעייה בזיכרון ג'נרי שעשה לי ריסטים למחשב וחשבתי בכלל שזה מער' הפעלה וסתם שרפתי זמן בלחפש מאיפה התקלה ...

פירמטתי\התקנתי מחדש , החלפתי ספק (שהיה לי חשוד) , ורק אח"כ הגעתי לזיכרון , כך שאם הייתי מכיר אז את ה-MEMTEST הייתי יודע שזה הזיכרון וישר מחליף . התכוונתי האם יש תוכנה ספציפית שיכולה לזהות תקלה ברכיבים כמו לוח\זיכרון\ספק\מעבד כדי לבצע בדיקה (כשהמחשב כמובן עוד מתפקד) ולדעת על איזה כיוון ללכת לפתרון התקלה .

במקרה שהיה לי , אם לא היו אומרים לי כאן בעבר להריץ MEMTEST לא הייתי יודע מה הבעייה ובחנות אולי היו אומרים לי להחליף לוח או ספק .. :silly:

תודה.

אי אפשר כל כך לסמוך על דיאגנוסטיקה מלאה למחשב ע"י תוכנה

אבל יש את S'n'M ויש MHDD

הראשונה זה בעיקרון כל המחשב

השניה זה הארד דיסק - מחפש סקטורים פגומים

פורסם
  • מחבר

s&m זה לא תוכנה שבודקת רק זיכרון כמו memtest ? או שאני טועה .

פורסם

s&m זה לא תוכנה שבודקת רק זיכרון כמו memtest ? או שאני טועה .

לא זה גם בודק ספק כוח כביכול

וגם כביכול הארד דיסק ובעיקרון מעבד

אבל אי אפשר לסמוך על דיאגנוסטיקת תוכנות לספק כוח..

פורסם
  • מחבר

אז לא על תוכנות אז על מה כן אפשר לסמוך ? יש מכשיר מדידה אלקטרוני שניתן לרכוש לצורך העניין (בהקשר לספק) ואם כן איך הוא נקרא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים