עבור לתוכן

acpi מסך כחול, לא יכול להתקין כלום

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים זהים, אחד מהם עובד יופי (זה שבמפרט בצד) והשני פתאום הראה לי מסך כחול עם הודעת ACPI כפי שניתן לראות בתמונה.

שני המערכות רצות על XP x64, מה לא ניסיתי? safe mode? מסך כחול, last good known configuration? מסך כחול, bootcd של ה windows מסך כחול ברגע שהוא מגיע ל- Setup loading files.

היה לי מקרה דומה לפני כחודש ניסיתי הרבה דברים עד שנכנסתי לאתר של WD והורדתי את ה data lifeguard כדי לפרמט את הכונן (כי פשוט לא ניתן לגשת למסך הפורמט בדיסק של ה windows), עשיתי ושיחזרתי את ה windows שהיה לי בקובץ image שעשיתי עם acronis.

ה windows עבד טוב עד היום ששוב אותה הבעיה רק שכעת אפילו זה לא עוזר (אני מסיים לשחזר את ה image עושה reboot ושוב מסך כחול).

ניסיתי להעביר את הבקר שיש לי במחשב הזה למחשב הבעייתי, אותו סיפור.

ביצעתי בדיקת זכרונות עם memtest, הכל תקין, ביצעתי בדיקה של הדיסק הקשיח עם התוכנה של WD, הכל תקין.

במסך הכחול הוא אומר לי שהביוס לא תומך תמיכה מלאה ב ACPI, כמובן שזה BS כי במחשב שלי שהוא אותו מחשב אין לי שום בעיה... הוא גם כמובן אומר לי ללחוץ על F7 כדי לבטל את ה ACPI אבל אני לא יכול בכלל להתקין את מערכת ההפעלה.

מה לעזאזל נשאר לי לעשות?

[attachment deleted by admin]

פורסם

חבר את הדיסק שלא עולה למחשב התקין כדיסק משני, ובדוק את מצבו עם תוכנה דוגמת HDDLIFE.

חשוב במיוחד שתראה אם הוא עובר בכלל בדיקת SMART.

בדקת את לוח האם במחשב שלא עולה? קבלים נפוחים אולי?

פורסם
  • מחבר

אני באמת ינסה את זה מחר, לחילופין אני אנסה גם להחליף את הדיסק הקשיח (logical) עם דיסק קשיח משני שלי שעובד Perfect ונראה.

אני גם בכל זאת ינסה לשחק עם הזכרונות, אולי אחד מהם עושה בעיות.

לא, אין שום כבלים נפוחים, אותו מקרה קרה לפני חודש, אבל אז לפחות יכולתי לשחזר מאקרוניס, הפעם גם זה לא.... פףףףףףףףףף איזה דרע'ק.

פורסם
  • מחבר

טוב צימצמתי עד כמה שאני יכול ועדיין אותה בעיה.

אני שולח היום את המחשב למעבדה (פעם ראשונה שאני שולח מחשב למעבדה, i feel so lame).

יכולים להיות רק שלושה מקרים:

1) לוח-אם (סיכוי קלוש)

2) מעבד (סיכוי עוד יותר קלוש)

3) ספק כח (הדבר ההגיוני היחידי שנראה לי)

אם היה לי ספק כח עם יציאות SATA הייתי מטפל בזה כבר בעצמי, אבל מאחר ואין לי... נראה מה יהיה, אני ימשיך לעדכן.

פורסם

אני איתן בדעתי שזה הלוח, אבל נראה מה המעבדה תגיד.

לא היית מסתדר עם מעביר ממולקס רגיל ל-SATA בשביל הבדיקה?.

פורסם
  • מחבר

אם היה לי

פורסם
  • מחבר

עדכון אחרון (טפו טפו)

קיבלתי בחזרה את המחשב היום, הטכנאי פשוט הוריד לי את התדר של הזכרונות.... WTF? מה הקשר בין מחט לתחת? פלא אבל זה עובד.

מישהו יכול להסביר את הקטע?

שאני קניתי את המחשב קניתי 512X2 twinmos CL 2.5

לאחר בערך שנה או משהו קניתי עוד 512x2 twinmos CL 2.5

ז"א שני זכרונות זהים אבל פס יצור שונה (תאריך), החבר'ה בזיגזג הזהירו אותי שיכולה להיות בעיית תאימות, הסיכוי קלוש אבל עדיין שם... המחשב עבד בלי שום בעיות עם 512x4 למשך משהו כמו 3 חודשים.... אז מה? ככה פתאום?

:s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים