עבור לתוכן

מה ההבדל בין לוחות עם כרטיס קול מובנה של 6 או 8 ערוצים ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי כמה לוחות אם שיש להם כרטיס קול מובנה ..חלקם עם 6 ערוצים וחלקם 7 או 8 .

לא כ"כ מבין בזה ...האם זה קשור לכמות היציאות\כניסות בחלק האחורי של הלוח ? או שזה מיועד לערוצי הקלטה עם תוכנות או בכלל שזה קשור לכמות הרמקולים שניתן לחבר למחשב (קולנוע ביתי) ?

אודה אם תוכלו להסביר בקצרה בנושא או אפילו קישור למאמר \ ת'רד (עברית) .

פורסם

מדובר על מספר הרמקולים שהכרטיס תומך לדוגמה 5.1 6.1 7.1 כאשר ה X.1 זה הסאב

פורסם
  • מחבר

אם זה רק לזה אז זה יספיק . יש לי 2 +סאב .

זה בוודאות לא קשור לכמות הערוצים שניתן להקליט במחשב ? אני מתכוון לעבוד עם תוכנת הקלטות ולהקליט כמה ערוצים .. ולא יודע אם אני אצטרך לשדרג לכרטיס קול חיצוני (אני מדבר רק על הפונקציה של כמות הערוצים להקלטה ולא על איכות הסאונד כרגע ) .

תודה על התגובה המהירה .

פורסם

כרטיסים כאלה מיודעים להאזנה, אך יש להם לרוב לפחות שתי כניסות (בתצורה של LINE IN סטראיפוני) ובנוסף כניסת מיקרופון. לפעמים כניסות דיגיטליות, שלרוב לא יוכלו לשמש אותך להקלטה בלי ציוד נוסף, שמצריך הוצאה כספית מיותרת כרגע.

אם אתה רק רוצה להתחיל ולהתלמד על ההקלטות אתה לא חייב לרוץ לקנות כרטיס חדש עם כניסות יותר איכותיות. ואפילו אפשר להגיע לתוצאות לא רעות. כשתירצה להתקדם, תהייה חייב כרטיס כמו שצריך באזור ה1000 שקלים, או קצת פחות בשוק המשומשים.

פורסם
  • מחבר

או.קיי . הבנתי...

ואם אני רוצה לחבר סינטיזייר למחשב לצורך הקלטה , יש עדיפות לSPDIF הדיגיטלי שציינת או שאפשר להקליט גם אנאלוגית דרך LINE IN ?

יש פער משמעותי באיכות ? אני מקווה שאני לא מבלבל בין מושגים ...

תודה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

יציאת SPDIF הדיגיטלית עדיפה מבחינת איכות ואם יש יציאה אופטית אז זה עוד יותר טוב

פורסם
  • מחבר

הבנתי ...רק לידע כללי , מה ההבדל בין SPDIF OUT ל- SPDIF IN ( ממה שראיתי בנתוני איזה לוח אם זה מופיע כך : SPDIF IN\OUT ) ?

והאם יש לוח אם עם יציאה אופטית בכלל או שזה אמור לבוא עם כרטיס קול חיצוני בלבד ?

1 x coaxial S/PDIF out and/or 1 x optical S/PDIF out זה הפיצ'ר שכתוב בנתוני הלוח .

שוב , תודה :yelclap:

פורסם

לסינטיסיזרים יש בדר"כ חיבורי MIDI ובחלקם יש גם USB.

חיבור MIDI הוא ההכי טוב, אבל סביר להניח שאין לך כניסת MIDI על ה-OB, לפחות לא אחת נורמאלית. אז במידה והאיכות היא פאקטור אני מציע לך להחליף כרטיס בעתיד הקרוב.

בנוגע ל-SPDIF, מדובר פה בפורמט שבו משודר החומר, ולא סוג החיבור הפיסי. זהו סטנדרטי של Sony/Philips (מפה 2 האותיות הראשונות בשם) אשר נועד לחיבורים דיגיטליים. החיבור הזה יכול להימצא בחיבור אופטי ב-IR או בחיבור COAX, בלחו שלך יש את שניהם לפי מה שאתה מספר (יציאות, לא כניסות).

Anatoli.

פורסם

יש לי שאלה שקשורה לסינטיסייזר, לשותף שלי יש סינטיסייזר חדש ויש לו חיבור USB, למה הוא משמש? והאם אפשר לחבר אותו למחשב

ולהקליט את הנגינה של הסינטיסייזר? עד עכשיו חיברנו אותו לכניסה של הLAN או לכניסה של הMIC וכך הקלטנו אותו ההקלטה הייתה סבירה

אבל הייתי רוצה שתהיה באיכות טובה יותר

פורסם

USB ייתן לך איכות סבירה ולא יותר מזה.

אם אתה רוצה איכות גבוהה באמת אתה צריך כרטיס קול נורמאלי וחיבור MIDI.

Anatoli.

פורסם

USB ייתן לך איכות סבירה ולא יותר מזה.

אם אתה רוצה איכות גבוהה באמת אתה צריך כרטיס קול נורמאלי וחיבור MIDI.

Anatoli.

כן אבל אם יש לו חיבור USB והוא באותה איכות כמו חיבור ל-LAN או MIC אז למה יש בכלל חיבור USB באורגן?

אני אנסה בכל זאת ניסיון להקליט דרך USB בתיקווה שהאיכות תהיה טובה יותר באופן יחסי....

כשאתה אומר כרטיס קול נורמלי אתה מתכוון לכזה שעולה 1000 שקל??

אה....... למה החיים צריכים להיות כלכך קשים ויקרים?? סך הכל רוצה להנות ממוזיקה כמו כל אדם נורמלי..

לפותח הדיון, אני לא חושב שחובה כרטיס קול יקר להקלטה בערוצים (הכוונה שכל ערוץ מתואם לרמקול מסוים במערכת סראונד) כי למעשה מדובר בפעולה תוכנתית,

זאת אומרת שההקלטה היא הקלטה במונו אבל בעזרת תוכנת הקלטה כלשהי אני חושב שתוכל לבצע גם אפקטים מהסוג הזה. תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

למרות שמה שאתה מספר אפשרי, הקלטה לכמה ערוצים נעשית על ידי הקלטה של כל ערות בנפרד.

בכל מקרה, כרטיס טוב באיכות טובה יעלה לך כמה מאות שקלים לפחות (700 נגיד). אם האיכות שאתה מקבל מספיקה לך אז אחלה, אם לא אז יש לך עוד הרבה לאיפה להתקדם.

Anatoli.

פורסם

עדיף לחבר מידי בכניסה יעודית, לא דרך USB. אין טעם גם לקנות מידי-קונטרולר שמתחבר בעצמו בUSB למחשב, מן הסתם. לכן, אם אין לך חיבור MIDI/GAMEPORT, פשוט חבר את הUSB של הסינטי לתוך המחשב.

מידי שולח רק אותות/פקודות של תווים וכו'. הוא לא שולח סאונד. כך אתה יכול להשתמש בכלים ויטרואלים שעל המחשב.

אם תרצה להקליט את הסאונד מהסינטי עצמו אתה צריך לחבר את היציאות שלו לתוך LINE IN לכרטיס קול.

זה הכל :xyxthumbs:

פורסם

עדיף לחבר מידי בכניסה יעודית, לא דרך USB. אין טעם גם לקנות מידי-קונטרולר שמתחבר בעצמו בUSB למחשב, מן הסתם. לכן, אם אין לך חיבור MIDI/GAMEPORT, פשוט חבר את הUSB של הסינטי לתוך המחשב.

מידי שולח רק אותות/פקודות של תווים וכו'. הוא לא שולח סאונד. כך אתה יכול להשתמש בכלים ויטרואלים שעל המחשב.

אם תרצה להקליט את הסאונד מהסינטי עצמו אתה צריך לחבר את היציאות שלו לתוך LINE IN לכרטיס קול.

זה הכל :xyxthumbs:

תודה אחי, אבל מה עדיף לחבר דרך USB או דרך LINE ? אני מעוניין להקליט קול

פורסם

הUSB מעביר פקודות מידי.פקודות מידי לא מכילות סאונד.

כתבתי את זה לא?? אולי חלמתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים