עבור לתוכן

איך עובד מנגנון השלט רחוק בוידיאו? והאם ניתן ליצור כזה למחשב?

Featured Replies

פורסם

אולי בקרוב אני אתחיל בפרויקט מודינג שבו אכניס את המחשב שלי לוידיאו,אם רק ישחררו לי את הוידיאו :pissed:

בקיצור חשבתי על זה,מה בעצם עושה אותה אות אינפרא אדום שמגיעה מהשלט?

אפשר אולי לחבר את המקלט ל2 החוטים של ההדלקה של המחשב ואז כפתור הON ידליק את המחשב?

אם זה אפשרי

אני אוכל להדליק את המחשב מהפלאפון ;D

(ככה זה שיש סמביאן :P )

עריכה: בויקי כתוב רק איך השלט עובד ולא איך הוא גורם לוידיאו לעבוד,חבל.

כאשר אנו לוחצים על כפתור בשלט אנו גורמים לסגירת המעגל החשמלי שמורכב מלוח הפיברגלס כאשר אותו מעגל שונה מכפתור לכפתור. בעזרת סגירת המעגל השלט מזהה את הבקשה שלנו ומתרגם אותה לסדרה של הבהובים באינפרה-אדום (אנחנו לא רואים אינפרה-אדום) שאותם שולחת הדיודה. האותות הנשלחים הם בעצם אותות בינאריים שמקודדים על ידי הבדלים באורך האותות או הבדלים באורך הרווחים בין באותות או החלפת הסדר בין האותות לבין הרווחים. המרווחים תופסים כ-550 מילישניות או 1100 מילישניות כך שההליך של הקידוד על ידי השלט והפיענוח על ידי המכשיר המיועד נמשך כמובן שברירי שנייה.
פורסם

נסה להסתכל בנעוצים. יש שם מדריך מאוד פשוט לבניית מעגל מקלט לשלט. תעשה חיפוש כי דיברו על זה פה הרבה ויש לא מעט ת'רדים בנושא.

פורסם
  • מחבר

בקשר לבנית מעגל,זה לא יעזור לי.

רציתי לשלב את המעגל של הוידיאו שאני אוכל להדליק אותו עם השלט

פורסם

תנסה לעשות חיפוש, גם בנושא של שליטה בכיבוי והדלקה עסקו כאן בעבר, למרות שאני חושב שהמסקנה הייתה שזה לא יעבוד או שזה מסובך מדי.

פורסם
  • מחבר

הלינקים למדריכים לא עובדים.

וגם מה שאני רוצה זה אחר.

אני רוצה לחבר את המעגל של הוידיאו ספציפי למחשב.

וככה התדר שאני אצטרך כדי להדליק אותו יהיה של וידיאו סוני לדוגמא...

יש אפשרות? צריך נראה לי להסתכל איך זה הולך במעגל...

פורסם

בעיקרון אנחנו לא מדברים על תדר כי זה לא גלי רדיו אלא שדר אופטי באורך גל שהעין לא רואה (אגב מצלמות דיגיטליות כן קולטות את זה), והמעגל שנתון במדריכים מאפשר למחשב שלך לתרגם את האות האופטי למילה בינארית, שהתוכנה המתאימה (יש שמות במדריך כמו לדוגמה uICE) מתרגמת את המילה הבינארית הזאת לפקודה למחשב, לדוגמה כיבוי או שליטה בווליום. זה לא משנה באיזה שלט אתה משתמש כי אתה תצטרך לקודד את הכפתורים בתוכנה.

הבעיה עם מה שאתה רוצה לעשות, היא שאתה צריך שהמחשב יעבוד בשביל זה. אתה לא יכול להדליק את המחשב מהשלט הזה. אתה יכול לבנות בשביל זה שלט נפרד אולי שעובד קצת אחרת ויהיה ייעודי רק להדלקה וכיבוי.

פורסם

אני לא יודע להגיד לך בדיוק איך לעשות זאת... אבל יש מצב שתוכל.. לפי ההיגיון שלי לפחות, כשאתה לוחץ על הכפתור בשלט (גם כשהוידאו לא עובד) נסגר מעגל שבעצם מפעיל אותו. אז אם תוכל לחבר את המעגל במתח וזרם מספיקים כדי להחליף את המעגל הזה בכפתוור ההדלקה/כיבוי של המחשב, נראה לי שזה יכול לעבוד..

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע להגיד לך בדיוק איך לעשות זאת... אבל יש מצב שתוכל.. לפי ההיגיון שלי לפחות, כשאתה לוחץ על הכפתור בשלט (גם כשהוידאו לא עובד) נסגר מעגל שבעצם מפעיל אותו. אז אם תוכל לחבר את המעגל במתח וזרם מספיקים כדי להחליף את המעגל הזה בכפתוור ההדלקה/כיבוי של המחשב, נראה לי שזה יכול לעבוד..

אתה היחיד שהבנת :P

זה מה שהתכוונתי.

לחבר את המעגל של הוידיאו.

ככה שהשלט יחשוב שהוא מדליק את הוידיאו.

והאות גם תהיה כבר מוקלטת מראש,והיא תהיה האות של הוידיאו.

וכך אני אוכל גם להדליק את המחשב עם שלט רחוק כמו שאני יכול להדליק טלוויזיות וVCR עם הפלאפון...

כפיש חבר'ה? :)

פורסם

אין בעיה עם מה שאתה אומר, רק שלדעתי שלט כזה לא יוכל לשלוט על המחשב, אלא רק על הדלקה. לגבי כיבוי אפשר לעשות את זה גם, אם מבטלים את ההגנה מפני כיבוי שיש על המפסק שבמארז המקורי.

השלט לא "יודע" מה הוא מפעיל. המקלט בוידאו יודע איך לתרגם את האות שאתה שולח. הבעיה שהמקלט שיש במדריכים לא מתאים למה שאתה צריך, אתה צריך משהו כמו פוטודיודה שתקלוט שידור אינפרא אדום ותסגור מעגל שידליק / יכבה את המכשיר, הבעיה שאני לא יודע איך לא לגרום למעגל להדליק ולכבות לך את המכשיר גם כשאתה מפעיל את השלט של המזגן או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה עם מה שאתה אומר, רק שלדעתי שלט כזה לא יוכל לשלוט על המחשב, אלא רק על הדלקה. לגבי כיבוי אפשר לעשות את זה גם, אם מבטלים את ההגנה מפני כיבוי שיש על המפסק שבמארז המקורי.

השלט לא "יודע" מה הוא מפעיל. המקלט בוידאו יודע איך לתרגם את האות שאתה שולח. הבעיה שהמקלט שיש במדריכים לא מתאים למה שאתה צריך, אתה צריך משהו כמו פוטודיודה שתקלוט שידור אינפרא אדום ותסגור מעגל שידליק / יכבה את המכשיר, הבעיה שאני לא יודע איך לא לגרום למעגל להדליק ולכבות לך את המכשיר גם כשאתה מפעיל את השלט של המזגן או משהו כזה.

אני רוצה רק להדליק...

אני צריך לדבר עם דוד שלי הוא מבין בזה נראה לי

פורסם

רק להדליק אפשר, אבל צריך לחפש את המעגל המתאים. נסה לחפש בגוגל אני די בטוח שכבר עשו דברים כאלה, ואני חושב שראיתי בין הקיטים של אריהב קיט שאולי יתאים לך.

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

איך לחפש בוגל? :o

חח לא עולות לי אף מילות חיפוש בראש

פורסם

http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&q=remote+control+%2B+diode&btnG=Search

http://www.sixca.com/eng/articles/remote/index.html

http://optoelectronics.perkinelmer.com/content/ApplicationNotes/APP_ired.pdf

אני הכי אהבתי את האחרון, אבל צריך לעבוד על זה עוד קצת, אם היה לי עוד קצת זמן הייתי ממשיך לחפש, אבל השארתי לך את כל הכיף . . .

מקווה שהפעם כן עזרתי . . .

פורסם
  • מחבר

טוב בינתיים הכל נראה לי ג'יבריש :silly:

נחכה שישחררו לי תוידיאו ואז נראה איך המעגל בנוי.

נקווה שבינתיים התארד לא יתיישן

פורסם

סבבה, בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים