עבור לתוכן

מתחים בווינדוס לעומת מתחים בביוס ??? P5B Deluxe

Featured Replies

פורסם

שלום

המחשב שלי בצד ימין במפרט

עשיתי אוברקלוק ל 3.6 ושמתי בביוס 1.5V לליבה כדי שזה לא יגביל אותי ואני אוכל אפילו להתקדם עוד יותר [לעומת זאת ראיתי המון אנשים שהגיעו ל 3.7-3.8 רק עם 1.46~]

קיצר האוברקלוק לא יציב ואני תוהה למה.

זכרונות לא מגבילים כי שמתי מחלק כדי שהם יעבדו על התדר הרגיל שלהם [800MHZ+-]

לוח אם לא ממש נראה לי, הוא הגיע לדברים הרבה יותר גבוהים מיזה.

ומעבד מגביל הסיכוי ממש קטן.. ולפי דעתי אולי יש בעיה בהגדרות של המתחים בביוס.. לאו דווקא עם המעבד אלא יש עוד כל מיני הגדרות ששמתי על AUTO כמו SB Core, NB Core, FSB Voltage, ICH Voltage וכאלה. ניסיתי לשחק איתם קצת ולקבוע אותם על משהו אבל אין לי מושג כמה מתח לשים להם.

אחרי זה הסתכלתי ב CPUZ תוך כדי ניסיונותיי ושמתי לב שהמתח בווינדואס הוא בכלל 1.448V, ויכול להיות שהלוח מספק מעט פחות ממה שכתוב בכל מדרגה של השינוי מתחים בביוס.. אגב הסתכלתי גם ב AiSuite וגם שם זה על 1.448V...

אם הלוח באמת מספק 1.448V בווינדוס אז זאת הבעיה.. המתח הזה לא מספיק ברוב המקרים ע"מ להגיע למהירויות באיזור 3600~.

למישהו גם יש את אותו דבר עם אותו לוח?

הלוח באמת מספק כמו שכתוב ב CPU-Z? אם כן אז איך אני אדע כמה אני צריך לשים בביוס כדי שבווינדוס הוא יהיה על 1.5?

והייתי שמח לקצת עצות בנוגע לכמה לכוון את המתחים ל-SB Core, NB Core, FSB Voltage, ICH Voltage :smile1: ???

תודה מראש

פורסם

תכיר את המושג - VDROOP :cool2:

זה מה שקורה למתח של המעבד בלוח הזה ובעוד הרבה לוחות אם של ASUS.

אצלך עוד יש VDROOP יחסית קטן של 0.05V, אצלי במאמץ כבר הגעתי לנפילת מתח של 0.1V.

כלומר אני מגדיר בביוס 1.5V ומקבל בווינדוס במאמץ 1.4V.

בקיצור אין לך מה לפחד לעלות עוד קצת את המתח לכיוון 1.55V ואפילו 1.6V, בכל זאת אתה מנסה לעלות את המחשב בתדר לא נמוך.

אם לא יעזור, תנסה להגדיר את כל המתחים (חוץ מהמעבד) למקס'. מתח זיכרון כמובן צריך להיות על 2.2V ואת התזמונים תשאיר על AUTO.

עוד דבר שאתה יכול לנסות במידה והכל לא יעבוד הוא העלאה של תדר ה-PCI-E ל-105 ואם לא יעזור אז ל-110.

פורסם

אל תשים מתחים על AUTO. תגדיר אותם ידנית.

פורסם
  • מחבר

עכשיו שמתי על 1.5225 ואז זה יוצא שבווינדוס יש 1.4725 ושמתי לב שתוך כדי מאמץ ה VDROOP גדל יותר ויותר ואחרי 5~ דקות המתח היה כבר ב-1.45V בערך ואז הוא נכשל ב ORTHOS כי המתח הזה לא הספיק לא.. [ל 3600MHZ]

אני אעלה עוד את המתח ואנסה עוד פעם..

הזכרונות שמתי אותם בכלל על 800MHZ שלא יגבילו המתחים של הלוח שמתי כולם על הכי גבוה חוץ מ SB CORE ששמתי בו 1.70V .

+ על כמה מעלות במאמץ זה נחשב בסדר? כי ב 5 דקות הראשונות של ORTHOS זה הגיע ל 57 מעלות...

פורסם

עכשיו שמתי על 1.5225 ואז זה יוצא שבווינדוס יש 1.4725 ושמתי לב שתוך כדי מאמץ ה VDROOP גדל יותר ויותר ואחרי 5~ דקות המתח היה כבר ב-1.45V בערך ואז הוא נכשל ב ORTHOS כי המתח הזה לא הספיק לא.. [ל 3600MHZ]

אני אעלה עוד את המתח ואנסה עוד פעם..

הזכרונות שמתי אותם בכלל על 800MHZ שלא יגבילו המתחים של הלוח שמתי כולם על הכי גבוה חוץ מ SB CORE ששמתי בו 1.70V .

+ על כמה מעלות במאמץ זה נחשב בסדר? כי ב 5 דקות הראשונות של ORTHOS זה הגיע ל 57 מעלות...

את הזכרונות תשים על מחלק 1:1 שזה 533MHZ, ולא על 800MHZ, יכול להיות שזה מה שמגביל אותך...

פורסם
  • מחבר

הייתי מנסה אם זה לא היה מצליח אבל עכשיו זה הצליח סוף סוף.. שמתי על מתח 1.575

אז בווינדוס זה יוצא 1.525 ותחת מאמץ כבד ב-Orthos הוא מקבל 1.5V .

יציב... בדקתי למשך שעה ו-20 דקות בדיקת מאמץ מלא.

מבחינת הטמפרטורות הכי גבוה זה הגיע ל62 מעלות רוב הזמן זה היה על 58-60 מעלות...

אז נראה לי זה בסדר.. לא גבוה מידיי..

http://img442.imageshack.us/img442/3146/36003pm.jpg

פורסם

הטמפ' עדיין בסדר גמור.

תנסה למשוך עוד תראה מה השיא.

כמובן שאם אתה הולך לעבוד עם התדר 24/7 אתה צריך להריץ את הבדיקה ב-ORTHOS לילה שלם.

אחר כך להריץ עוד לילה MEMTEST, כדי לודאות שהכל תקין.

פורסם

עכשיו זה בסדר. לא כדאי לעבור עם TAT\core temp את ה60 מעלות(וגם זה בנדיבות).

זה שה-VDROOP במאמץ עולה זה טבעי. מתח תמיד יורד במאמץ.

פורסם

עכשיו תנסה לבדוק אם אתה מצליח ליצב את המערכת על מתח מעבד נמוך יותר...

פורסם

יפה מאוד. :xyxthumbs: ואני מחזק את דבריו של חן.

פורסם
  • מחבר

הורדתי ל 1.5625 (היה 1.575) וזה לא יציב.. זה נכשל אחרי חצי שעה בבדיקת מאמץ :-\

פורסם

חבל :(.

אני מכיר הרבה מעבדי E6600 שמשום מה מתקשים נורא החל מ3.5GHz. זה מאוד עניין של מזל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים