עבור לתוכן

האם מעבדי dual core מתחממים פחות מ P4?

Featured Replies

פורסם

שלום

נגשתי השבוע לקנות מחשב חדש

אני מתכוון לקנות מעבד dual core של אינטל

כששאלתי את המוכר לגבי קירור למעבד, הוא אמר לי שהמעבדים האלה מתחממים פחות

ולכן המאורר ולוחות הקירור שמגיעים איתו - של אינטל מספיקים

אני לא מתכוון לעשות OC למעבד, אבל המחשב הזה מיועד בעיקר לעבודה ויעבוד ברציפות כ-16 שעות ביום

האם אכן אפשר להסתפק במאורר הרגיל? האם הוא לא ירעיש ?

(יש לי גם P4 כשקניתי אותו עם המאורר הרגיל אחרי שעה שעתיים הוא התחמם והמאוורר האיץ ועשה המון רעש

עד שהחלפתי אותו לגוף קירור רציני יותר)

תודה

פורסם

C2D אמורים להיות קרירים יותר מקודמיהם,בכל מקרה,ללא OC קירור סטוק אמור להיות בסדר גמור.

לגבי הרעש,זה כבר תלוי ברגישות שלך לרעש.

בכל מקרה קירור זה משהו שניתן להחליף בקלות ותמיד אפשר להוסיף אותו לאחר קניית המחשב.

היתי ממליץ לך כרגע לא לקנות קירור ובמידה והרעש חזק לך רק אז תחליף

פורסם

dual core פנטיום D או שאתה מתייחס למעבדי הקור?

הפנטיום D מתחמם לא פחות מהפנטיום 4 פרסקוט. למעשה, הפנטיום D הוא שני פרסקוטים מודבקים - ייצור מאוד חם אם אתה שואל אותי.

פורסם
  • מחבר

כן אני מדבר על pentium D

אני פשוט לא רוצה להשקיע הרבה כסף במעבד

יש לי מחשב פנטיום 4 במהירות של 3GHZ והמאורר המקורי היה מתחיל להרעיש אחרי שעה של עבודה

פורסם

PD is two P4's stuck in one package, but at 100% Utilization they will produce x2 heat of what a single P4 would produce, unless its a 65nanometer manufactured PD, then it should be almost the same as a regular P4 Presscott.

-Jo

פורסם

(יש לי גם P4 כשקניתי אותו עם המאורר הרגיל אחרי שעה שעתיים הוא התחמם והמאוורר האיץ ועשה המון רעש

עד שהחלפתי אותו לגוף קירור רציני יותר)

אם יש לך קירור חלופי שקט יותר (איזה קירור יש לך?) עבור הסוקט שלך (775 ? רק כדי להיות בטוח..) למה לא להישתמש בו עבור המעבד החדש ?

פורסם

PD is two P4's stuck in one package, but at 100% Utilization they will produce x2 heat of what a single P4 would produce, unless its a 65nanometer manufactured PD, then it should be almost the same as a regular P4 Presscott.

-Jo

מאיפה הבאת את זה?

בכל אופן לפותח הת'רד - אני לא חושב שמומלץ לקנות היום פנטיום D. קח בחשבון שזה מלאי שהמוכרים מנסים להפטר ממנו, ולכן הם יגידו כל דבר כדי שתקנה.

המעבדים הללו הם שני פרסקוטים מודבקים יחדיו, ולמעשה הם חמים בדיוק כמו הP4 אם לא יותר(אבל מה שרשום לעיל שהם מפיצים פי שתיים חום ממש לא הגיוני). בקיצור - חרטט אותך המוכר.

אומנם יש שיפור בגרסת ה65NM מבחינת פליטת החום וצריכת החשמל, אך במחיר שלהם אפשר לקנות כבר E6300 טוב.

הקירור של אינטל יתאים למעבד במהירות סטוק, כי זאת מטרתו. אבל כל בחשבון שהוא אכן רועש מאוד במאמץ.

פורסם
  • מחבר

ב-P4 יש לי גוף קירור שקט יותר מהמקורי (שקניתי אחרי שראיתי כמה רעש המקורי עושה)

אבל אני משתמש בו

המחשב החדש הוא מחשב נוסף ולא במקום הקודם

כמו שאני מבין מהתגובות אני צריך לקנות מאורר + גוף קירור יותר רציני ממה שיש על ה-P4

פורסם

מה שאתה צריך להבין זה לא לקנות P-D היום. אבל suit yourself.

פורסם

מאיפה הבאת את זה?

בכל אופן לפותח הת'רד - אני לא חושב שמומלץ לקנות היום פנטיום D. קח בחשבון שזה מלאי שהמוכרים מנסים להפטר ממנו, ולכן הם יגידו כל דבר כדי שתקנה.

המעבדים הללו הם שני פרסקוטים מודבקים יחדיו, ולמעשה הם חמים בדיוק כמו הP4 אם לא יותר(אבל מה שרשום לעיל שהם מפיצים פי שתיים חום ממש לא הגיוני). בקיצור - חרטט אותך המוכר.

אומנם יש שיפור בגרסת ה65NM מבחינת פליטת החום וצריכת החשמל, אך במחיר שלהם אפשר לקנות כבר E6300 טוב.

הקירור של אינטל יתאים למעבד במהירות סטוק, כי זאת מטרתו. אבל כל בחשבון שהוא אכן רועש מאוד במאמץ.

תראה זה לא פי שתיים חום מפרקסקוט רגיל, אבל יש בערך 25% יותר תפוקת חום ב100% שימוש מעבד, אולי אפילו 30%, לא דייקתי אומנם אבל זה לא היה "חרטוט".

וב65NM הבדלי הטמפ' לא כל כך משמעותיים כמו ב90NM.

והמחיר של PD בתצורת 65NM נמוך בהרבה עד כמה שאני זוכר מE6300, אבל פה אני עלול לטעות כי אני לא עוקב אחרי המחירים כבר חודש+.

בכל מקרה, למה ישר להשמיץ ולקרוא לבנאדם חרטטן?

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

כמו שג'ו אמר

אני מחפש להוזיל את המחשב ככל האפשר

והוצע לי מעבד 2.8 P-D במחיר של 500 שקל

זה השיקול היחיד בבחירת המעבד (המחשב לא מיועד למשחקים)

פורסם
תראה זה לא פי שתיים חום מפרקסקוט רגיל, אבל יש בערך 25% יותר תפוקת חום ב100% שימוש מעבד, אולי אפילו 30%, לא דייקתי אומנם אבל זה לא היה "חרטוט".

וב65NM הבדלי הטמפ' לא כל כך משמעותיים כמו ב90NM.

והמחיר של PD בתצורת 65NM נמוך בהרבה עד כמה שאני זוכר מE6300, אבל פה אני עלול לטעות כי אני לא עוקב אחרי המחירים כבר חודש+.

בכל מקרה, למה ישר להשמיץ ולקרוא לבנאדם חרטטן?

-ג'ו

קראתי למוכר חרטטן לא לך.

מה שעכשיו אמרת בכל מקרה יותר הגיוני. פרט לעניין המחיר - 945 עולה בערך כמו E6300 ונותן הרבה יותר ביצועים.

כל מה שפחות מזה, גם אם עולה מאה מאתיים ש"ח פחות, לא שווה התעסקות היום כבר.

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין אותך נכון אז אתה מציע שאני אשקיע יותר ואקנה את ה-E6300?

בכל מקרה עברתי כבר את הסכום שרציתי להשקיע

וכמו שאני מבין אני אצטרך לקנות פתרון קירור שקט כלשהו (לפחות עוד 200 שקל)

פורסם

אבל הציעו לך D820 ב500 ש"ח , זה הפרש סכום גדול מE6300 , אבל ברור שE6300 הרבה יותר חזק ממנו.

אם שווה לך להשקיע יותר , רק הכיס שלך יאמר.

פורסם

אם אתה קונה E6300 אתה לא צריך לקנות קירור נוסף - המעבד קריר והקרור המקורי דיי שקט :xyxthumbs:

אבל תבקש בחנות שינגנו לך בכול מקרה

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים