עבור לתוכן

שאלה| הגיוני שבביוס הטמפ' גבוהות מאשר בווינדוס?

Featured Replies

פורסם

אני בודק בביוס, הטמפ' היא 38-39 מעלות, כאשר אני חוזר לווינדוס מוצגת לי בדיוק את אותה טמפ' שהייתה בביוס בתוכנה של הלוח אם, ולאט לאט הטמפ' צונחת ל-32-34, ואני רואה את הצניחה בהדרגה, יכול להיות שבווינדוס המאוורר של המעבד מתאמץ יותר בגלל אופציית הSMART FAN?

קצת מוזר לי הקטע הזה כי בביוס המעבד אמור להיות בפחות עומס...

אגב, מה שאמרתי נכון גם לגבי הטמפ' של הNB, בביוס היא 53, שאני מגיע לווינדוס היא צונחת לאט לאט ל-43-44...

יכול להיות שהחיישן מזייף? הגיוני שקירור סטוק יגיע לטמפ' של 32-34 מעלות במנוחה?

פורסם

בביוס המעבד במאמץ (לא מלא אבל עדיין מאמץ)

בגלל זה הטמפ' מעט גבוהה יותר

פורסם

יש עומס חלקי בביוס. ולאחר העלאת הווינדוס והתוכנות(גם כן עומס חלקי) הטמפ' מתייצבת לטמפ' מנוחה.

פורסם
  • מחבר

בביוס המעבד במאמץ (לא מלא אבל עדיין מאמץ)

בגלל זה הטמפ' מעט גבוהה יותר

הבנתי,

מה בנוגע לשאלה הזאת? יכול להיות שהחיישן מזייף? נדמה לי קצת נמוך מדי לא?

"הגיוני שקירור סטוק יגיע לטמפ' של 32-34 מעלות במנוחה?"
פורסם

תבדוק עם TAT.

וזה הגיוני.

פורסם

תמיד יכול להיות שהחיישן מזייף...

תבדוק דיווחים של משתמשים אחרים עם הלוח הזה

פורסם

המעבר של קריאת הטמפ' מהדיודה לחיישן אינה מדוייקת בכלל. בגלל זה שישתמש בTAT או ב-CORE TEMP, שקוראות את הטמפ' בצורה אחרת, ומהליבה.

פורסם
  • מחבר

המעבר של קריאת הטמפ' מהדיודה לחיישן אינה מדוייקת בכלל. בגלל זה שישתמש בTAT או ב-CORE TEMP, שקוראות את הטמפ' בצורה אחרת, ומהליבה.

TAT עושה לי בעיות, מוריד לי את המהירות מעבד והוא לא מצליח להיכנס בטענה שהמעבד לא תומך, בקיצר משהו מסובך...

Core Temp מדווח עכשיו על 36-37 מעלות לליבות לעומת SPEED FAN שמדווח 33, להאמין יותר לCORE TEMP?

פורסם

כן. בוודאות.

כל תוכנה עלולה לזייף. אבל המדידה מהליבה מדוייקת בהרבה. עושה רושם שיש לך אחלה טמפ' ואתה יכול להיות מאוד מרוצה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן. בוודאות.

כל תוכנה עלולה לזייף. אבל המדידה מהליבה מדוייקת בהרבה. עושה רושם שיש לך אחלה טמפ' ואתה יכול להיות מאוד מרוצה. :xyxthumbs:

אני בתכנונים לקנות פריזר 7 פרו\ ביג טייפון VX, ואני מתכנן OC, אבל אתה אומר לי שהטמפ' טובה? הכוונה שלך טמפ' טובה למחשב בלי OC ואין סכנה לרכיבים, או שהכוונה שהטמפ' נמוכה ממש ואין צורך כבר לקנות קירור?

אגב, אני מתכנן OC וזה כולל העלאת מתחים למעבד, למשהו כמו 1.45V, זה דורש גוף קירור רציני יותר?

ועכשיו אני שם לב שבטמפ' הזו הרבה יותר מאוזנת לטמפ' שראיתי בביוס....

פורסם

1.45 זה לא מעט(זה גם לא המון). אני חושב שאתה תצטרך להחליף קירור במתח כזה. מצד שני, שווה לבדוק כמה אתה יכול למשוך את הקירור סטוק ואז להחליף קירור.

בכל אופן, לפי הטמפ'(שכנראה היא אמיתית) נפלת על מעבד עם פוטנציאל גבוה מבחינת טמפ'.

פורסם
  • מחבר

1.45 זה לא מעט(זה גם לא המון). אני חושב שאתה תצטרך להחליף קירור במתח כזה. מצד שני, שווה לבדוק כמה אתה יכול למשוך את הקירור סטוק ואז להחליף קירור.

בכל אופן, לפי הטמפ'(שכנראה היא אמיתית) נפלת על מעבד עם פוטנציאל גבוה מבחינת טמפ'.

עשיתי מה שאמרת לי, העלתי מתח ל-1.40V למעבד, העלתי ל-1.70V ללוח אם, נעלתי תדרים, העלתי באס ל-360, המחשב עושה BOOT הכל טוב ויפה, אבל הטמפ' היא על 55 מעלות במנוחה, אני רוצה לבדוק יציבות שהכל בסדר, האם זה אפשרי בטמפ' כזאת? המעבד שלי היה על 37-38 מעלות במנוחה ו-53-53 במאמץ לפני הOC, עכשיו אחרי הOC הוא על 55 במנוחה, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה במאמץ, לבדוק בכל זאת?

פורסם

אתה לא צריך להעלות את המתח כל כך גבוה לפני שנתקעת. מעבדי הקור מבצעים אוברקלוק מכובד ביותר גם ללא העלאת מתחים\העלאת מתחים קטנה. בבאס 360 הגיוני שלא תצטרך להעלות מתח, או שתצטרך להעלות פחות.

מה הערך בסיס של המתח של הגשר הצפוני?

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך להעלות את המתח כל כך גבוה לפני שנתקעת. מעבדי הקור מבצעים אוברקלוק מכובד ביותר גם ללא העלאת מתחים\העלאת מתחים קטנה. בבאס 360 הגיוני שלא תצטרך להעלות מתח, או שתצטרך להעלות פחות.

מה הערך בסיס של המתח של הגשר הצפוני?

1.60V, בכל זאת, ניסיתי להוריד מתחים ולהעלות לבאס של 380, המחשב לא עשה BOOT, החלטתי שעד שאין פה קירור שיקפיא קצת את המעבד, אני לא עושה OC...

פורסם

תנסה להוריד מעט ולעלות ב333. או ב360 כמו שעשית מקודם.

ל-OC גדול עם מתח של 1.4V ומעלה אכן תזדקק לקירור אחר. 55 במנוחה זה המון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים