עבור לתוכן

בעיות ב OC עם E6300+GSKILL 800MHZ 4-4-4-12

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המפרט שלי בצד מלבד הזכרונות שהחלפתי מקינגסטון 667 לGSKILL 800MHZ 4-4-4-12 PK 2GB

אני כרגע על באס 400 דהיינו נמצא ב 2.8GHZ והזכרון ביחס של 1:1 וכרגע נמצא ב 800

הרצתי אורטוס כשעה וחצי ובאחד המעבדים יש DELAY לעומת המעבד השני איחור של TEST 1-2

הזכרונות נמצאים במתח של 1.9V , המעבד נמצא על המתח המקורי שלו 1.285V לא שיניתי .

הטמפרטורה במאמץ של אורטוס עם CORE TEMP לא עוברת 48 , בתוכנות אחרות וביוס נמצאת 10 מעלות פחות (SPEEDFAN GIGABYTE EASY TUNE )

מה הייתם ממליצים ? מה לדעתכם הבעיה?

פורסם

מה אם קירור וטמפ ?

למרות שלא צריכה להיות בעיה עם מקורי

יכול להיות שאתה צריך לעדכן BIOS

ולהכניס באופן ידני בBIOS נתונים של הזכרונות

זה עם GA965S3

http://www.gskillusa.com/motherboard/ds3/ds3_2gbpk_00.jpg

פורסם
  • מחבר

רשום במפרט שלי אבל בכל אופן יש לי פריזר 7 פרו עובד במקסימום סל"ד 2700

לגביי טמפרטורה :

במצב רגיל בווינדוס :

CORE TEMP - 38

SPEEDFAN ,GIGABYTE EASYTUNE ,BIOS SHOWS : 28

במאמץ עם אורטוס :

CORE TEMP - 48 מעלות

SPEED FAN , BIOS ,GIGABYTE EASY TUNE SHOWS - 38 מעלות

לא יודע מה יותר מדויק אבל גם אם ניקח את הערך הגבוה נראה לי בטווח טוב לא?

נ.ב כרגע עשיתי ריסט שיניתי ה VCORE ל :

מעבד : מ 1.2875V ל 1.315V

זכרונות הוספתי 0.2V

זה טוב או גבוה מדיי ?

לדעתכם זה אמור לפתור את הבעיה?

פורסם

cooling ok

temp ok

bios ver ?

checked memory settings in bios ?

פורסם
  • מחבר

הלוח שלי זה DQ6

גרסת ביוס שלי F5 (עובדת טוב אבל זו אינה הגרסה האחרונה , באתר של גיגה בייט יש גרסה עדכנית יותר)

לגביי הזכרונות שמתי אופציה ידנית בביוס ושמתי את התזמונים 4-4-4-12

לדעתך זה לא קשור למתח למעבד?

האם זה מקצר את חיי המעבד מה שאני עושה, או שזה לא משפיע יותר מדיי?

פורסם

כן הבנתי שיש לך DQ6

תבדוק פה http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113794&highlight=dq6

הזכרונות אל תעלה מעל 2.2 (2.1 מומלץ יצרן)

על המתח מעבד אני לא סגור

מחפש....

לא תצליח לשרוף את המעבד בתוספת כזאת

תבדוק גם ב http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=189

פורסם

הVCORE בהחלט לא מוגזם.

תבדוק throttling עם RightMark CPU Utility. הבעייה שאתה מציג בדרך כלל מציגה מקרה של throttle בליבה אחת. מכאן שהטמפ' שאתה מקבל לא ממש רלוונטית(בגלל הthrottle).

כמו שכבר אמרתי מוקדם יותר היום - CPUZ ממש לא טובה לצורך בדיקת throttle. יש כמה סוגים שאת כולם RightMark יודעת לזהות ובמהרה. היא גם מראה גרף היסטורייה נוח בנושא.

פורסם

וחוץ מזה אתה גם לא הסברת את עצמך כלכך טוב.. מה הבעיה? לא רשמת בעיה מסויימת.. אתה לא מצליח לעבור את ה400FSB? אם לא ניסית איך תדע?

בכל זאת, תנסה להגדיר נגיד 420 ולתת לזיכרונות תיזמונים של 15-5-5-5 ידנית מהביוס, הטמפרטורות בסדר גמור, אני הייתי חושב גם על להעלות את המתח לכיוון ה1.4V שזה אומר 1.35 או משהו בסגנון, זה לא יזיק לאף אחד, העלאת מתח לזיכרונות ל2.2V גם לא תזיק לשומדבר(גם 2.2V זה לא כלכך הרבה לכל DDR2 שנמצא היום בשוק)

אני גם מסכים עם גיא השני לגבי הthrottling.

תנסה את מה שאמרתי, לפי דעתי לא אמורה להיות בעיה במקרה שלך, אם כן - תעדכן את הביוס של לוח האם, הלוח הזה טוב מאוד ואני לא חושב שהוא יגביל אותך, אבל בכלזאת לייתר ביטחון :)

פורסם
  • מחבר

היי סטינגר

אני כבר בבאס 420 ולא רואה לבינתיים בעיות מיוחדות לפחות לא מזהה

הרצתי אורטוס כ 3 שעות ללא שום ERROR , הדבר היחיד שהיה שאחד המעבדים הקדים את השני בסיבוב או שניים (CPU0 TEST 2 , CPU1 TEST4)

שזה בעצם מעיד אולי על THROTTELING אבל לא ראיתי משהו מיוחד בתוכנה שגיא אמר היו קפיצות למילי שניה אחת ל בגרף .

השאלה שלי היא האם שימוש בבאס כזה גבוה + המתחים 1.315V למעבד ו 2.0V לזכרון ושימוש יום יומי 24\7 לא ייקצר את אורך החיים של הרכיבים?

האם בשימוש יומיומי כדאי לרדת ברמת הבאס או VCORE?

דרך אגב הזכרונות בתזמון ידני של 4-4-4-12 זכרון של GSKILL 800MHZ 2GB PK

תודה

פורסם

הערכים שלך מאוד נמוכים. אתה סתם מודאג.

קפיצות למילי שנייה זה טבעי. לגבי השוני בין הליבות - יותר חשוב לדעת את האחוזים. כלומר, ליבה 0 נמצאת בבדיקה מספר 2 בעוד שליבה 1 כבר בבדיקה מספר 4 אז יש כאן הבדל של 50 אחוז. מצד שני, אם בבדיקה 30 הליבה השנייה כבר נמצאת בבדיקה 32, אז זה לאו דווקא משמעותי.

פורסם

כמו שגיא אמר, כולם כאן דואגים יותר מידי.. גם אם תעבוד 1.45V למעבד ביום יום זה עדיין לא יעשה לו משהו רציני.. מעל 1.5V זה כבר מעט מוגזם.. אבל גם לא כלכך גרוע עד כדי שריפה או קיצור משמעותי של חיי המעבד, כמובן שאורך חייו של המעבד יתקצרו, אבל זה לא משהו שממש ישנה לך.. נגיד במקום שיעבוד 15 שנה הוא יעבוד "רק" 6-7 שנים :o אני לא חושב שזה כלכך מפריע לך.. או לכל אחד אחר שקונה מחשב למשחקים שבמילא בעוד 5 שנים ישמש סה"כ לשימושים רגילים וקצת משחקים ישנים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים