עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

יש עתיד למי שאין לו תעודת בגרות?

Featured Replies

פורסם

אי ביצוע בגרויות כלל יקשה עלייך בכל תחומי החיים.

הבגרות מקנה לך בסיס ללימודים על תיכוניים שהם הצוהר להשגת משרות ברמה בכירה יותר במשק הישראלי.

כיום גם למקצועות טכנאי וכמובן גם להנדסאי, יש צורך בציון בסיסי כרף כניסה כך שגם אם תרצה להשיג תעודת מקצוע טכני, יש צורך בציון מסויים בבחינת הבגרות ע"מ להתקבל.

לכם אני ממליץ לך בלב חם להשלים 12 שנות לימוד ולעשות כל מאמץ ע"מ להשיג ציונים נאותים, סה"כ זה ישרת רק אותך.

• תגובות 94
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה יכול להיות חבר כנסת...

פורסם

או חבר מרכז ליכוד, לא צריך שום השכלה בשביל זה. וברצינות - לך תשלים את הבגרויות שלך, זה יעשה לך רק טוב בין אם זה מבחינת לימודים עתידיים ובין אם זה מבחינת אפשרויות בקריירה, בגרות זה דבר בסיסי בשוק העבודה היום.

פורסם

לפותח הדיון,

בלי השכלה אין לך הרבה אפשרויות בחיים, רק להיות עשיר ;).

אם יש לך תואר ראשון אז לא חשוב אם יש לך בגרות או לא. השאלה אם אתה יכול להוציא תואר ראשון? אם כן ויש כסף (או עבודה) למד באו"פ. אם לא שקול להשלים בגרות ולהחליט אח"כ. כמה שתדחה את זה יהיה לך יותר קשה להיכנס למסגרת.

בהצלחה.

איזה שטיות!.... זה סתם אנשים שלא מבינים ושתקועים בעידן הקודם!

הוכה אחת קטנה אפילו ווארן באפאט[האיש השני האיש הכי עשיר בעולם] שאלו אותו אם הייתה צעיר מה הייתה עובד?

והוא אמר MLM...ואם הייתי פעם רואה באמת מה זה MLM הייתה מבין שמה שאמרת זה שטיות

מאחל לך הצלחה כי אתה בעידן החדש. אני יודע מה זה MLM ואם הייתי וורן באפט (עשיר וזקן) הייתי אומר מה שבא לי.

פורסם

^^^

ממתי אפשר לעשות תואר בלי בגרות?

פורסם

באוניברסיטה הפתוחה אפשר.

פורסם

אי אפשר לקבל תואר בלי תעודת בגרות.

ללמוד אפשר אבל זה לא נותן לך כלום.

לפחות תעשה את הבגרות בלשון.

פורסם

בית ספר ציבורי זאת דרך מצוינת להשאיר אותך טיפש וצייתן בשביל שתמשיך לממן את הממשל ולשתוק.

אם אתה באמת רוצה ללמוד אל תעשה את זה בבית ספר, זה רק יעשה אותך טיפש יותר, לפעמים

טיפש מספיק בשביל לבחור באנשים שמשקרים לך בפנים ולמות בשביל האנשים האלה.

אני ממליץ שתמצא בית ספר ברמה נורמלית (כזה שהמורה לפיסיקה לפחות תדע שיש יותר מגלקסיה אחת ביקום), ותבחר

לך תחום שמעניין אותך שתלמד אותו (ותהנה מזה) בזמנך הפנוי, ותתחיל לחשוב על בית ספר כמבחן סיבולת.

אם תשרוד אותו יהיה לך בונוס בחיים, לי למשל לא הייתה בחירה אם ללמוד או לא, ואני לא מת ברעב.

דרך אגב ל Overdose יש שיר טוב בנושא שנקרא school , תקרא את הליריקה

פורסם

בטח שיש עתיד.

אתה יכול להיות מנגב תחת לעשירים

ואתה יכול להיות חשפן או מנקה שירותיים ציבוריים,או לקפוץ כל יום ללשכת עבודה.

פורסם

אם אתה מתכוון לפנות לכיוון העסקי, ולפתוח עסק משלך, אז לא תהיה לך בעיה בלי בגרות.

אבל כדי להתקבל למוסדות וחברות שיקבלו אותך לעבודה כשכיר, אתה צריך להציג להם על ההתחלה, משהו שיציג אותך כבן אדם רציני וראוי כביכול לעבודה.

גם אם תהיה גאון בתחום, לא תהיה להם אפשרות לבדוק את זה! על המילה שלך הם לא יסמכו, אז הבגרות וכל שאר התעודות באות כמסמך מאמת, ורק איתם יקבלו אותך לעבודה רצינית. אלא אם כן למשפחה שלך יש קשרים, ואז גם תוכל להיות ראש ממשלה.

אני בן 19, בלי תעודת בגרות מלאה, אבל למזלי התקבלתי לעבודה נחמדה בספקית אינטרנט, ומשכורת 5 אלף אם אעבוד משרה מלאה. אבל להמשיך ולקבל משכורת כזאת לכל החיים נראה לי לא הגיוני. את עצמי אני לא אצליח לכלכל, שלא לדבר על משפחה אם תהיה לי.

אז אני משלים בגרויות, עושה פסיכמוטרי ואז הולך לאוניברסיטה. לא רואה סיבה שאתה לא תוכל לעשות את זה גם!

זה שנשרת מבית הספר לא אומר כלום, אם אני הייתי נושר מבית הספר ומשלים הכל לבד כבר מהגיל שלך, החיים שלי היו נראים הרבה יותר טוב היום, כי התיכון דפק לי את האישיות.

בגרות זה לא קשה להשלים לבד, זה מאוד קל. פשוט לפרוס את הבגרויות על גביי שנה, חצי לקיץ והחצי האחר לחורף.

רק למתמטיקה תקח קורס, כי זה כבר מקצוע שרק מעטים יכולים ללמוד לבד.

פורסם

בטח שיש עתיד.

אתה יכול להיות מנגב תחת לעשירים

ואתה יכול להיות חשפן או מנקה שירותיים ציבוריים,או לקפוץ כל יום ללשכת עבודה.

אתה יכול גם להיות מנהל רשת (כמוני).

פורסם

^

לא הבנתי

פורסם

כמו אחד כזה שאחראי על רשתות וכו'

פורסם

חוי עדיין לא הבנתי :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.