עבור לתוכן

בעיות עם WB ב K100D + גלריה שלישית מהסופ"ש (עמוד אחרון)

Featured Replies

פורסם

עם הכרטיס הלבן והראש ב-45 מעלות הסיבה פשוטה. הפלאש מאיר את התקרה שמאחורי המצולמים, והתקרה מאירה את הרקע. נסה לעבוד כך במקום ללא תקרה (למשל בחוץ, באוויר הפתוח) ותראה שלא מגיע יותר אור לרקע מאשר עם פלאש ישיר.

עם דיפיוזר ההשפעה היחידה היא על איכות הצללים, לא על כמות האור ברקע. הגבול של הצל יותר מפוזר ופחות חד. העובדה שאתה בכל זאת רואה הבדל בכמות האור ברקע מגיעה ממקום אחר. ההשערה שלי? צלמים שמשתמשים בפלאש חיצוני הם ברובם צלמים יותר מנוסים מאלה שמשתמשים בפלאש פנימי. אותם צלמים מנוסים עשויים בסבירות גבוהה יותר לרדת לסנכרון נמוך ולהעלות ל-ISO גבוה כשצריך. במילים אחרות, זה לא הפלאש, זה הצלם.

• תגובות 52
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מהיכרות שלי עם כמות דיי גדולה של צלמים כאלה הרבה מאוד מהם לא מבינים הרבה במושגים של צילום, ובמיוחד לא בתפעול של מצלמה מקצועית, אני מכיר מספיק צלמים שמחזיקים ביד DSLR בשביל צילום מסיבות נטו ולא קנו אותה מתוך התעניינות בצילום רציני או למדו משהו לפני זה.. ( אני לא בא להגיד שלא קיימים צלמים שמצלמים במסיבות שמבינים הרבה , אני פשוט אומר שיש מספיק כאלה שאין להם מושג בגרוש... )

בכל אופן, יכול להיות שזה קשור לצלם עצמו, והייתי שמח אם היית מרחיב טיפה על העניין של הורדת הסנכרון, הכוונה היא למהירות התריס הנמוכה או למשהו אחר?

בשביל הפרוטוקול, הצלמים שאני מכיר בתחום הזה מצלמים עם הפלאש ( 45 מעלות, עם דיפיוזר מעוגל או כרטיס לבן ), ISO חלקם מעלים להכי גבוהה שהמצלמה יכולה והחלק השני מעלה ל400-800 ומהירות תריס שלא עולה על 1/10.

אלה בערך ההגדרות שאני השתמשתי בהן עם הפוג'י אבל הבעיה שלי הייתה שאני הייתי צריך להמשיך לעבוד עם הפלאש הפנימי שדיי הרס לי את התוצאה מבחינת איכות תאורה, למרות שגם אני הצלחתי להכניס טיפה צבעים לתמונה מהרקע ( אני חושב שזה בזכות הידע שצברתי במשחקי ISO עם הפוג'י.. יצא לי להיתקע בתנאי תאורה לא טובים הרבה יותר מידי פעמים איתה )

פורסם
  • מחבר

או'קי חבר'ה , עוד שבוע עבר , והנה הגלריה .. (שלישית מאז שפתחתי את הת'רד)

אני חושב שיש שיפור באיכות התמונה\צבע\רקע , תשפטו אתם.

נסו להגיד לי עדיין מה חסר \ מה הייתם משנים

מלבד פלאש חיצוני (שאמור להגיע בימים הקרובים)

רוב התמונות צולמו על חשיפה של 10\1 - 6\1

עם אסא 800 (1600 כמו שאמרתם לי , התמונות יצאו לבנות בהירות מידי.. חשבתי שעדיף חשיפה קצת יותר ארוכה ואסא 800

מאשר חשיפה מהירה יותר כמו 50\1 ואסא 1600 (רעש) )

כל התמונות עברו הפחתת רעשים למרות שגם לפני זה כמות הרעשים היתה אפסית.

דעתכם :

http://www.atraf.co.il/gallery/gallery.asp?gallery_id=7750&category_id=&lineCode=

תודה ושבוע טוב.

פורסם

למרות השינויים, רוב הטיפים עדיין תופסים. בעיקר הקטע של ביקורת עצמית.

אם אתה רוצה, אני יכול להעלות כמה דוגמאות של לפני ואחרי שימחישו דברים שיכולת לתקן לפני שהעלאת לאתר.

פורסם
  • מחבר

כן , אני אשמח.

בזמנך החופשי.

(לגבי הסינון של התמונות מסויימות... לפעמים זה חברים\עובדים של המקום , אז גם אם התמונה לא מושלמת... מתפשרים)

רק שתדע שצילמתי מעל 200 תמונות , זה אחרי 50% סינון

פורסם

אוקי, הנה כמה דוגמאות (המקור למעלה, התיקון למטה):

760102uu3.jpg

760102gl0.jpg

(צבעים קרים מדי)

760103en9.jpg760103eb9.jpg

(התמונה המקורית (מימין) כהה כתוצאה מת-חשיפה, ועם צבעים וורודים מדי)

760116mv6.jpg

760116kg5.jpg

(קומפוזיציה לא מוצלחת עם יותר מדי שטח מת למעלה, וגיטרה חתוכה למטה - דבר שאפשר לתקן רק בצילום, לא במחשב)

תזכור שהתמונות שאתה מעלה לאתר הן אלה שבונות או הורסות את המוניטין שלך, ולכן הגישה שלך צריכה להיות הרבה יותר ביקורתית. שלוש התמונות האלה (ואחרות) הן תמונות שעדיף לתקן או לא להעלות כלל. אם השם שלך חשוב לך, אל תעלה אף תמונה שאתה לא שלם איתה לגמרי - גם אם יש בה אנשים שיישמחו לראות תמונה כלשהי שלהם.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שזה נראה טוב יותר , אבל אין לי מושג איך עובדים עם photoshop =\

פורסם

לא פוטושופ, אלא Paint Shop Pro 11. תוכנה נהדרת שמאפשרת לעשות תיקונים כאלה ממש בקלות. $34 לעותק חוקי בחנות הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים