עבור לתוכן

לפני רכישת VIEWSONIC 2025WM - רוצה חוות דעת.

Featured Replies

פורסם

זוהי בדיוק הסיבה שבגללה אני מתלבט לגבי המסך הזה,הרי איכות התמונה באה לידי ביטוי לפחות אצלי בסרטים.

השאלה אם הנצנוץ ממש גורע מהחוויה? אני יכול לומר שבמסך שלי (TN) רואים סרטים מצויין,אז השאלה אם תהיה ירידה באיכות לעומת הדל או עליה.

לגבי הכיול...אני יכול להגיד שלאחר משחק קל עם התוכנות שהגיעו עם המסך שלי המסך מציג צבעים חיים הרבה יותר,אז זה משהו ששווה בדיקה אפילו אם זו רק תוכנה.

לסיכום - איזה מסך רחב בעל תמונה מעולה לסרטים ומהיר גם למשחקים אתם ממליצים? (אני מבין שהדל מעולה אך לא לסרטים)

@@@עריכה@@@

קראתי שיש בעיה רצינית של מעבר של צבעים בצורה לא חלקה,מישהו שם לב לנושא?

http://digg.com/hardware/Dell_2007WFP_Experiencing_Severe_Banding_on_Gradients

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=4203

התופעה נקראת BANDING.

אני לא חושב שבעיית הנצנוץ היא הגורם העיקרי לתצוגה לקוייה של קבצי וידאו, אלא דוקא הרזולוציה. רוב הסרטים מגיעים ברזולוציה של 640x355 או משהו בסגנון. כאשר מריצים אותם על מסך עם רזולוציה של 1680x1050 במסך מלא הוא פשוט מותח את הסרט וגורע מאיכותו. לכן אם המסך יהיה בעיקר לסרטים אני ממליץ דוקא לקחת מסך 19" שיש לו רזולוציה של 1280x1024 כמו ה-VP930 או ה-EIZO.

מול ה-TN שלך אני לא יודע מה יקרה. כי מצד אחד מסך TN סובל קצת פחות מנצנוץ מ-IPS\PVA, והרזולוציה של המסך שלך אני מאמין שנמוכה יותר. אבל מצד שני ה-DELL יציג צבעים חיים יותר ויותר דיוק בהם, וגם חדות יותר גבוהה, כך שאני לא יודע אם בסופו של דבר האיכות בסרטים תהיה יותר טובה או פחות.

הלוואי ש-DELL הייתה מספקת תוכנה לכיול הצבעים. ניסיתי לכייל אותו מעט עם התוכנה MCW אבל התוצאה הייתה הרבה הרבה יותר גרועה מלפני הכיול, אז ביטלתי את ההשפעה.

בכל אופן, הבעיות שהצגתי ב-DELL הם אך ורק לגבי קבצי וידאו. בכל שאר התחומים והפרמטרים המסך הזה פשוט מעולה, טוב יותר מכל מסך אחר שראיתי, ואני נהנה ממנו בכל רגע. כך שאתה צריך לחשוב מה יהיו השימושים שלך במסך ומה יותר חשוב לך. כמובן שמומלץ מאוד ללכת לראות בעיניים את המסך לפני קנייה.

לגבי תופעת חוסר האחידות (banding) אז המסך שלי לא סובל מזה בכלל, גם לא בתאורה או בסצינות חשוכות. כנראה היה לי מזל.

פורסם

חוסר אחידות הוא אינו Banding, מדובר בחוסר אחידות בתאורה האחורית.

ההבדל בין גיסרת 02 ל 03 לפי טענת דל הוא תיקון שגיאות כתיב ב OSD.

בין 00 ו 01 ל 02 ו 03 בוצע שינוי שמבטל את הפעילות של ציפ מיוחד של Faroudja שמטרתו

לשפר את איכות התמונה בסרטים ובייחוד בסרטים שהרזולוציה שלהם נמוכה בהרבה משל המסך.

החיסרון של השבב הוא שבעת פעולה הוא גורם ליצירת Banding. הדבר פחות קריטי בעת משחקים

או סרטים אבל קריטי בעת שימוש בשולחן העבודה או פוטושופ וכו, לכן דל עידכנה את המסך לכבות את

השבב בעת שימוש במצב Desktop של המסך.

פורסם
  • מחבר

השימוש העיקרי שאני הייתי רוצה לראות בו שיפור הוא איכות התמונה וזה כולל סרטים.

לפי מה שהבנתי מסך רחב מיועד לסרטים....ה-17" שלי עובד על 1280X1024 ולפי מה שאתה אומר כל סרט נמתח כי הוא אפילו לא ברזולוציה של 1024X768

בגירה תודה על המידע לגבי הגירסאות...הרגעת אותי לפות לגבי הנושא הזה..השאלה היא איך אני יכול לדעת מה הגירסא של המסך בלי לפתוח אותו? כתוב על הקרטון? (חוץ מהתפריט על המסך)

פורסם

ניתן לבדוק בעזרת הקופסא בלבד, פשוט חפש את המדבקה שצילמתי ובה את השורה המסומנת.

לא צפוי שתקבל מסך שהוא לא REV A03 או REV A02.

נ.ב למרות שמדובר בקופסא של 2407, המדבקה אמורה להיות זהה לכל מך של דל למעט המספרים הסידוריים.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הצילום :xyxthumbs:

ולגבי ארץ ייצור מה עדיף, צ'כיה/סין/מקסיקו?

ואיך ארץ היצור קשורה לפאנל? אני אשמח אם מישהו יודע היכן ניתן לראות את המסכים בתצוגה אבל הפאנלים היותר טובים.

הבנתי שב- LCDTV בפ"ת (לידי) יש תצוגה אבל של הפאנל הפחות טוב - זה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים