עבור לתוכן

בערך 40 אלף מהסטודנטיות בצרפת עובדות בזנות

Featured Replies

פורסם

8 דולר לעובד מתחיל. אבל אל תשכחי שהמחייה בארה"ב יקרה בהרבה מישראל. באופן יחסי - עובד מקדונלדס שם מרוויח כמו פה.

אין לי כוונה להתנשא וסליחה אם נשמעתי ככה. אבל מדוע את מדברת על דברים שאת לא יודעת עליהם? אני לא מכיר את המצב באירופה ולכן איני מתייחס אליו. אבל בארה"ב אני מכיר את התמונה, והמצב שם קשה בהרבה מהארץ במובן הזה. למרות היותם 'מופת' לאיך שמדינה מערבית צריכה להראות(לדעת רבים לפחות. ובואי לא נפתח דיון על זה).

כל מה שאת מתארת נשמע מאוד קל אבל הוא ממש לא. כאן במדינתנו אני ב-כ8 חודשים של עבודה חוסך לעצמי את כל\כמעט את כל שכר הלימוד למקצוע הנדסה(שעולה יותר). בארה"ב זה בחיים לא יקרה.

• תגובות 117
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קראתי כתבה על עיתונאית בארצות הברית שעבדה בכל מיני מקומות עבודה שמשלמים שכר מינימום

והיא כתבה שהמשכורת נמוכה מידי כדי לנהל חיים עצמיים ככה שאני לא יודע איך ארצות הברית הייתה פעם

אבל היום זה רחוק מלהיות ארץ היזדמנויות הבילתי נגמרות

פורסם

8 דולר לעובד מתחיל. אבל אל תשכחי שהמחייה בארה"ב יקרה בהרבה מישראל. באופן יחסי - עובד מקדונלדס שם מרוויח כמו פה.

אין לי כוונה להתנשא וסליחה אם נשמעתי ככה. אבל מדוע את מדברת על דברים שאת לא יודעת עליהם? אני לא מכיר את המצב באירופה ולכן איני מתייחס אליו. אבל בארה"ב אני מכיר את התמונה, והמצב שם קשה בהרבה מהארץ במובן הזה. למרות היותם 'מופת' לאיך שמדינה מערבית צריכה להראות(לדעת רבים לפחות. ובואי לא נפתח דיון על זה).

כל מה שאת מתארת נשמע מאוד קל אבל הוא ממש לא. כאן במדינתנו אני ב-כ8 חודשים של עבודה חוסך לעצמי את כל\כמעט את כל שכר הלימוד למקצוע הנדסה(שעולה יותר). בארה"ב זה בחיים לא יקרה.

אני מתארת מה שחברים שלי משם מספרים. עובד מתחיל - אולי קטין. החברה הזאת גרה בדר' קרוליינה והיא אומרת שאצלם עובד מתחיל מקבל 10 ד' לשעה. פעם עזרתי למישהו למצוא דירה (נגמר לו החוזה) באינטרנט באיזור אלאבמה ומצאתי דירה ענקית של 3 חדרים, עם מרפסת ובריכה וחצר ב-600$ לחודש. מצאתי את אותה העסקה בהרבה פחות אלא שהוא העדיף את היקרה יותר כי בעיירה ההיא 97% מהתושבים - לבנים (עניין שלו, לא לדיון).

עובדה שבארה"ב יותר תיכוניסטים ממשיכים לקולג' מאשר כאן (באחוזים) ולאו דווקא כי הם מפוצצים בכסף. יש שם קרנות קולג' שברגע שהילד שלך נולד, הרבה בנקים יציעו לך לפתוח אצלם קרן, שתשקיע את כספך אצלם ומבטיחים תשואה שתכסה את שכ"ל. אם במשך 18-20 שנה אתה שם 10% מהמשכורת בקרן, עד שהילד ילך לקולג' יש דיי ויותר כסף.

בנושא השכר בארה"ב, שמעתי שגם שם הוא נשחק אבל זה בעיקר בערים הגדולות. בפרובינציות זה יותר קל. בניו-יורק, אני יכולה להבין. זאת עיר יקרה שבה בקבוק מים מינרליים קטן יעלה לך 2 דולר. שחיקה בשכר מוסברת ע"י כל המהגרים (בעיקר ממקסיקו) שעובדים בשכר נמוך יותר ורבים מעדיפים אותם. יצאה כבר הצעת חוק שאומר לחייב לשלם אותו שכר למקסיקני כמו לאמריקאי, בתקוה שמעסיקים יעדיפו עובד לבן וחוקי במקום מקסיקני על כל הסטיגמות שלו (איטיים, עצלנים וכו'). יש גם איגודי עובדים חזקים מאד (בתנאי שאתה במקצוע הנכון) בהם לא יתנו לאיש להוריד את השכר. איגוד נהגי המשאיות בארה"ב הוא אחד האיגודים החזקים בעולם.

פורסם
  • מחבר

בטח חזקים

נהג משאית בארצות הברית יותר גדול מלוחם סומו בכיר ;D

בכל מקרה ארצות הברית מאוד גדולה ומחולקת להרבה ארצות

ככה שאולי בהלסקה או איך שכותבים תשם

אפשר ליסתדר

אבל אני מדבר על מקומות נורמלים שיש בהם הרבה אנשים

ולא על איזה חור שיש שם בית אחד בכל טריליון קילומטר

פורסם

עכשיו כבר הבדיחה "רוצה לזיין סטודנטית שלח את אישתך לאוניברסיטה !"

לא רלוונטית

דן

פורסם

אני מתארת מה שחברים שלי משם מספרים. עובד מתחיל - אולי קטין. החברה הזאת גרה בדר' קרוליינה והיא אומרת שאצלם עובד מתחיל מקבל 10 ד' לשעה. פעם עזרתי למישהו למצוא דירה (נגמר לו החוזה) באינטרנט באיזור אלאבמה ומצאתי דירה ענקית של 3 חדרים, עם מרפסת ובריכה וחצר ב-600$ לחודש. מצאתי את אותה העסקה בהרבה פחות אלא שהוא העדיף את היקרה יותר כי בעיירה ההיא 97% מהתושבים - לבנים (עניין שלו, לא לדיון).

עובדה שבארה"ב יותר תיכוניסטים ממשיכים לקולג' מאשר כאן (באחוזים) ולאו דווקא כי הם מפוצצים בכסף. יש שם קרנות קולג' שברגע שהילד שלך נולד, הרבה בנקים יציעו לך לפתוח אצלם קרן, שתשקיע את כספך אצלם ומבטיחים תשואה שתכסה את שכ"ל. אם במשך 18-20 שנה אתה שם 10% מהמשכורת בקרן, עד שהילד ילך לקולג' יש דיי ויותר כסף.

בנושא השכר בארה"ב, שמעתי שגם שם הוא נשחק אבל זה בעיקר בערים הגדולות. בפרובינציות זה יותר קל. בניו-יורק, אני יכולה להבין. זאת עיר יקרה שבה בקבוק מים מינרליים קטן יעלה לך 2 דולר. שחיקה בשכר מוסברת ע"י כל המהגרים (בעיקר ממקסיקו) שעובדים בשכר נמוך יותר ורבים מעדיפים אותם. יצאה כבר הצעת חוק שאומר לחייב לשלם אותו שכר למקסיקני כמו לאמריקאי, בתקוה שמעסיקים יעדיפו עובד לבן וחוקי במקום מקסיקני על כל הסטיגמות שלו (איטיים, עצלנים וכו'). יש גם איגודי עובדים חזקים מאד (בתנאי שאתה במקצוע הנכון) בהם לא יתנו לאיש להוריד את השכר. איגוד נהגי המשאיות בארה"ב הוא אחד האיגודים החזקים בעולם.

יופי - לכי תגורי בדרום דקוטה וברור שלא תשלמי יותר מ500$ שכירות. מצד שני, בכל מטרופולין את תשלמי כמו כלום אלף ומשהו דולר לדירה. בד"כ מעל אלף גם עם שותף.

ו8$ זה לא לקטין. ברור שזה גם תלוי במקום העבודה, אבל 10$ נחשב הרבה (מאוד!) לעובד מתחיל במקום כמו מקדונלדס. אולי די לדבר על דברים שאת לא מבינה בהם?

פורסם

אני לא המצאתי את זה, חברה מדר' קרוליינה "המציאה" את זה. ::)

ומי אמר שחייבים ללמוד בפרובינציה? מי שרוצה, ילמד גם בקולג' קטן גם בדר' דקוטה אם צרייך. פוחד שלא יחטפו אותך? אני אחדש לך משהו. 60% מההון האמריקאי נמצא בידי מי שהיו ה"בייבי-בומרס" (יותר נכון, התינוקות דאז, אחרי מלה"ע ה-2). מרוב שהיו הרבה אנשים במחזור שלהם, רבים לא הצליחו להתקבל לאוניברסיטאות גדולות כי - לא היה מקום. ועובדה, זה הדור הכי מצליח בארה"ב.

פורסם

המצב הזה לא רלוונטי לעולם הבירוקטי והמתועש של היום. הרבה דברים השתנו מאז, ואני לא אפתח דיון על זה.

העובדה היא ששכר הלימוד במקום ממוצע ו'ונורמלי' בארה"ב גבוה בהרבה משכר הלימוד כאן גם ביחס לשכר אמריקאי. מעבר לכך, בארה"ב נותנים דגש גדול בהרבה לאיכות האוניברסיטה\קולג' שלמדת בו, מאשר כאן. אז ממש לא כדאי לך ללכת לאיזה state college 'זול', אם המצב מאפשר אחרת.

אגב אני בספק שבדרום דקוטה יש יותר מאוניברסיטה(או קולג') אחת. בכל אופן לא הייתי ממליץ ללמוד במדינה ש'עיר' ראשית וגדולה שלה מונה כ10,000 תושבים בלבד, בעלת סניף מקדונלדס אחד, ומכילה אנשים שהם ברובם חקלאים בורים(בלי להעליב כמובן).

בקיצור? מדובר בחור. עדיף לעבוד וללמוד בארץ במכללה מאשר לעבור את זה. בכל מקרה, ה27 אלף לשנה שתשלמי כאן יהיה זול בהרבה.

עריכה: בתור אחד שיהיה סטודנט בשנה הבאה, אני כולי תקווה שרק יורידו את שכר הלימוד. מצד שני, אני באמת לא חושב שכ-12 אלף לשנה זה בשמיים(מקצוע הנדסה).

פורסם

ה-500 EURO שאני אשלם באירופה יהיה עוד יותר זול... עכשיו נשאר להחליט מה ללמוד. :nixweiss:

פורסם

תלמדי איך לעזור למדינת ישראל.

כולם רק חושבים איך לברוח ממנה או איך לסחוט ממנה עוד כסף.

פורסם

למה? אני לא יכולה להתחתן/להתגרש פה וכשאמות, יקברו אותי כמו כלב מחוץ לגדר. למה לי לעזור? איבדתי תקוה ומוטיבציה. אני חושבת שאני אועיל יותר במקום אחר וחוצמזה, מי יתן לי משרת מפתח במדינה הזאת? כולם יחטטו בעץ המשפחתי שלי ויגידו "אמא שלה גויה! גוועלד!". אתה תלמד איך לעזור למדינה שלך...

פורסם
  • מחבר

בנושא הזה לדעתי

אם יש לך אפשרות לחיות במקום יותר טוב

תגשימי את זה

חבל לעבוד כמו חמור לארץ כל כך מושחטת

ואם לי הייתה אפשרויות יותר טובות בארץ אחרת הייתי עובר

פורסם

תהני באירופה(בשיא הרצינות). אני מעדיף לשלם עוד קצת, ולהשאר בארץ.

אגב רוב האנשים שטסים ללמוד לחו"ל לא עושים זאת בגלל המחיר - אלא בגלל שהם לא מתקבלים למה שהם רוצים. אז כנראה שזה לא כזה נורא ללמוד בארץ בכל זאת.

פורסם

למה? אני לא יכולה להתחתן/להתגרש פה וכשאמות, יקברו אותי כמו כלב מחוץ לגדר. למה לי לעזור? איבדתי תקוה ומוטיבציה. אני חושבת שאני אועיל יותר במקום אחר וחוצמזה, מי יתן לי משרת מפתח במדינה הזאת? כולם יחטטו בעץ המשפחתי שלי ויגידו "אמא שלה גויה! גוועלד!". אתה תלמד איך לעזור למדינה שלך...

את יכולה לנסות להיות חברת מרכז ליכוד, זה יכול לעשות פלאים לקריירה של כל בן אדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים