עבור לתוכן

מה טווח המחירים ההגון לפירמוט?

Featured Replies

פורסם

אחת הפעולות הכי "פופולריות" בתיקונים פשוטים זה פירמוט.

שמתי לב שהמחירים נעים בטווח דיי גדול, אז הייתי שמח לשמוע מה לדעתכם הטווח מחירים הנורמלי וההגון לפירמוט, שמצד אחד לא יהיה מחיר זנות שמבייש את הטכנאי ומצד שני לא יקר מידי שיעשוק את הלקוח ויהיה גנבה יחסית לשאר הטכנאים.

חשוב להתיחס לעבודה שמדובר בדר"כ (פה בפורום) בטכנאים פרטיים שלא חלק מחברה, ובחלק גדול מהמקרים לא מביאים חשבונית.

פורסם

100 ש"ח - פירמוט + התקנת XP.

150 ש"ח - פירמוט + התקנת XP + דרייברים + תוכנות לפי דרישה.

- אין לי תעודה, אבל אני יודע לעשות תעבודה... והרבה אנשים/חברים מרוצים :smile1:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה (:

שמע, לאדע למה, אבל 100 שקל נשמע לי מחיר בדיחה (מסוג העבודות שהילד של השכן מקמבן לך).

חוצמזה אני לא מצליח לדמיין אף טכנאי (מוסמך או חובבן) שיתקין מערכת הפעלה בלי לדאוג לכל הדרייברים, אי אפשר לבקש יותר כסף על משהו שאתה היית אמור לעשות בכל מקרה, דרייברים זה חלק בלתי נפרד מהתקנת מערכת ההפעלה (תוכנות ע"פ ביקוש זה כבר משהו אחר ואין ספק שמגיע על זה תוספת).

עוד דיעות?

פורסם

שמע, מתבדחים ונהנים, וזה תורם - המחיר הזול נותן לאנשים קצת חומר למחשבה

בגלל זה גם באים אליי מכרים של לקוחות, הם נהנים מהעבודה, אני גם נותן הרבה טיפים לשמור על המחשב...

ובאמת, זה מחיר בדיחה, אבל אני מרגיש שיותר זה עושק ברמות.

העבודה הזאת פשוטה והיא לא ממש מצדיקה את המחיר...

תראה, סה"כ גם לי יש חיים כן ? הדרייברים, והתוכנות זה זמן...

אני יכול לתת לבנאדם גם הדרכה להתקין דרייברים, הסבר של כמה דקות ספורות, ואם יש בעיה מרימים אליי טלפון. :xyxthumbs:

חוץ מזה, אנשים אוהבים לראות שלא מחרטטים עליהם, למשל במשפחה אצלנו [דודים וכו'] תמיד מתקשרים אליי לפני שהם הולכים לטכנאי...

אומרים לי מה הבעיה וזה, ואני נגנב.........................................

סתם דוגמא, בן דוד התקשר אליי, הטכנאי אמר לו שפרמוט [עם גיבוי] + התקנת XP [לא מקורי מן הסתם, וגם דרייברים] יעלה לו בסביבות ה-500 ש"ח.

אחרי זה הוא מתקשר שוב, ואומר לי שהטכנאי אמר לו שיש בעיית חומרה וזה יעלה יותר מ-800 ש"ח....

באותו רגע איבדתי את עצמי, דיברתי עם הטכנאי ואמרתי לו שילך לבית ויעזוב אותם בשקט, הלכתי , ראיתי שהוא חירטט, סידרתי להם הכל...

וכמובן, ללא דרישה כספית ... [משפחה אחרי הכל].

פורסם

שעת עבודה של טכנאי בדרך כלל באיזור ה 200-250שקל.

תלוי גם בכמה פרמטרים נוספים.

מרחק מהלקוח , סוג התקלה ועוד.

אתה נגיד יכול להכליל את הנסיעה בכסף של התיקון

נגיד הלקוח גר 2 מטר ממך, אם אתה הגון לא תקח ממנו 200 שקל

תיקח נגיד 150.

ואם הלקוח גר 30 דקות נסיעה ממך אז קח 200.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה לשניכם.

אגב, מה מחיר נורמלי לפורמט במעבדה? (הכוונה כשהלקוח מביא את המארז לטכנאי).

פורסם

רק פירמוט?

שיסביר בטלפון... זה מה שנותן שירות טוב יעשה

אם הלקוח מתעקש שיעשו את זה בשבילו אז נגיד 250... אל תשכח שזה עסק, ואתה לא משלם רק משכורת לטכנאי אלא שרוב הכסף ממה שאתה משלם הולך על דברים אחרים

פורסם

אני עובד בחברה, ספקית אינטרנט לצורך העניין

שיש לה שירות (ערך מוסף) של טכנאים עד הבית, למי שרוצה להזמין, לפתור תקלות , לההתקין רשתות, לפרמט, לסדר, ללמד וכו'..

אצלנו למשל ביקור טכנאי + פירמוט + התקנה (הדיסק של הלקוח, לא מביאים דיסקים) + דרייברים ותוכנות (בד"כ אין דרישה, אבל אם יש אז יש)

כל זה ב 229-239 ש"ח, יורד בתשלומים דרך המנוי בספקית או בנפרד, עם חשבונית מס או קבלה וכו'... הכל חוקי (כולל הדיסק של הלקוח...לפעמים :silly:)

אני יודע שאתה לא "עובד חברה" אלא יותר בקטע הפרטי, אבל שיהיה לך להשוואה

לפי דעתי (וזאת דיעה, לא מבוססת על כלום) כטכנאי פרטי, אתה יכול לקחת 150-200 לפי בחירתך בכיף

אישית לשכנים שלי אני מסדר תקלות ומפרמט ומתקין בחינם, כנ"ל לחברים או משפחה

לעיתים יוצא שמישהו שמכיר מישהו רוצה שאני אסדר לו ומציע בתשלום, אז אני לוקח סמלית 100-150 ש"ח, כי לא נעים לי לקחת יותר

(=זאת לא העבודה המרכזית שלי וז בכלל נדיר שזה קורה, אחת לכמה חודשים)

אגב, לא ניסיתי בעצמי, אבל נסה להריץ חיפוש, בטוח 100% היו ת'רדים על זה בעבר ("טכנאי" וכו')

פורסם

כשעבדתי בזה, הייתי לוקח על משהו כזה 300-350 ש"ח (כולל התקנה של כל הדרייברים), וזה היה עם דיסק של הלקוח בלבד כמובן.

כשעושים את זה כמו שצריך זה לוקח את השעתיים בערך, אולי טיפה יותר, אז זה מחיר סביר לגמרי.

פורסם

אצל הלקוח - זה תלוי, אם הוא מגיע לקחת אותי, אז אני לוקח בסביבות ה140-160 ש"ח, אם אני צריך לקחת מונית, אז קצת יותר.

אצלי בבית - אני לוקח בערך 120 ש"ח. זה לא המקצוע שלי, אלא רק עבודה מהצד, ככה שהמחירים לדעתי די זולים..

פורסם
:bash: איזה יקרנים אתם!. הכי הרבה שלקחתי למישהו זה 20 שקל. לחבר אתם לוקחים 100 שקל על דבר פשוט שהוא יכול ללמוד לבד?
פורסם

דבר ראשון, אתם צריכים לעשות הפרדה בין ילדים קטנים לבין אנשים יותר "מבוגרים" שאשקרה מנסים לעשות מזה משהו בכיוון של משכורת

חברים\שכנים\משפחה זה משהו אחר ותלוי כבר בכל אחד ובקשר שלו איתם... מין הסתם חברים טובים ומשפחה יהיה בחינם אך לגבי שכנים רחוקים ונצלנים או חברים שנזכרו איך קוראים לכם זה משהו אחר כבר

כשאתם מדברים על פירמוט , התקנת OS ודריוורים . זה דבר מאוד מגוון מביחנת זמן העבודה, ואם היה לכם ניסיון היתם מבינים זאת .

בניגוד לחובבנים אתם לא יושבים לייד החבר שלכם עם המחשב החדיש שלו עם כל הדריוורים מהקופסא אלה בדר"כ לייד לקוח ישראלי עם מחשב אנטיקה עם שלל בעיות חומרה וללא זכר לדריוורים כל שהם... ועכשיו תנסו להתקין את המצלמה הסינית והכרטיס קול שלא מסכים להזדהות ושלל דברים שיכולים לקחת המון זמן

שאותו תבלו אצל הלקוח ולא אצל חבר שאתם יכולים לצחוק איתו תוך כדי ולראות טלוויזיה וסתם להעביר את הזמן בכיף בין ההתקנות

אני היתי לוקח על דבר כזה מחיר מינימום של 150ש"ח להתקנה חלקה ללא בעיות מיוחדות 200+~ להתקנה יותר מסובכת שנקלה בבעיות רבות מצד הלקוח (חוסר דריוורים) , לפעמים אפילו צריך לקחת את המחשב לבית על מנת למצוא דריוורים דרך הרשת מה שמעלה את העלויות כמובן כמו רכב\דלק\זמן

התקנה תוכנות נוספות כמובן בדרך כלל ידרוש תשלום נוסף תלוי בטרחה ובסיכום מראש ובמקום

דבר שני , ברוב במקרים לא מדובר בדבר חד פעמי אלה על מעיין "ביטוח" והלקוח יתקשר אלכם על כל בעיה קטנה במשך השלושה חודשים הבאים שהרי אתם אשמים בה כמובן ולא ביל גייטס שעושה מיליונים על הגב שלכם

20 שקל !@?#!?@ זה בקושי מספיק לדלק ברוב המקרים אם לא יותר...

פורסם

פעם ביזבזתי מאות שקלים על התקנת וינדוס.... היום כבר אני עושה את זה הרבה פעמים לבד, זה לא קשה בכלל, כשהייתי יותר קטן חשבתי שזה מסובך ::)

פורסם

כשעבדתי בזה, הייתי לוקח על משהו כזה 300-350 ש"ח (כולל התקנה של כל הדרייברים), וזה היה עם דיסק של הלקוח בלבד כמובן.

כשעושים את זה כמו שצריך זה לוקח את השעתיים בערך, אולי טיפה יותר, אז זה מחיר סביר לגמרי.

כן סביר לגמרי שאתה גנב אחושילינג!!! :bash:

וכשיודעים לעשות עבודה כמו שצריך זה לוקח שעה גג אם מדובר בפנטיום מינוס 4...

במעבדה גג 150.

בבית הלקוח גג 200.

פורסם

כן סביר לגמרי שאתה גנב אחושילינג!!! :bash:

וכשיודעים לעשות עבודה כמו שצריך זה לוקח שעה גג אם מדובר בפנטיום מינוס 4...

במעבדה גג 150.

בבית הלקוח גג 200.

בקיצור אתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל ....

אני כטכנאי מחשבים לפעמים נתקל בכאלה לקוחות ושלא לדבר על מחשבים שאתה חושב לעצמך למה החרא הזה עדיין עובד ? :bash:

לקוחות שיוציאו ממך את המיץ על כול אגורה שלא לדבר על שקל ...

מחשבים שזיינו אותם באתרי פורנו עם ים וירוסים מחשבים שלא עברו ניקוי בחיים מפוצצים באבק ..

מחשבים P2 P3 P4 ישנים משנת טרופופו ושואלים אותי למה הXP זוחל להם על 128 מגה במצב הטוב שהשכן הטמבל התקין עליו ....

היו כאלה שהתקינו על 64 זה בכלל טירוף .....

אני בכלל עם התקנתי בשביל הקטע על פנטיום 1 נייד 166 6 גיגה קשיח נדמה לי עם 32 ראם XP

הXP ב קושי נושם על החראהזה

אז בקשר למחיר אתה קובע אצל הלקוח עם הוא לא שאל אותך לפני .. ולפי המחשב שאתה הולך לעבוד עליו

בעקרון אתה יכול לדרוש עד 250 שח כולל הכול חופשי ....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים