עבור לתוכן

בעיה מוזרה בOC לpowercolor x1950pro

Featured Replies

פורסם

עשיתי OC אוטומטי בעזרת התוכנה שבאה עם הכרטיס. היא הגיעה ל621mhz בליבה ו786mhz בזיכרונות.

(התדרים בסטוק הם 595mhz לליבה ו690 לזיכרון).

לאחר מכן עשיתי את אפשרות Find Max Core בATi Tool (לאחר שהחזרתי את התדרים למקוריים בתוכנת הכרטיס), והוא התייצב יפה עד 624.38mhz (ליבה).

לאחר בדיקת התלת מימד הוא בדק יציבות והכל היה בסדר, אך כמה שניות אחר כך אני מניח שהוא ניסה להעלות את התדר המסך הפך לשחור ואני ישר לחצתי על כפתור הריסט.

רגע לפני כן הטמפ' היו: 57 לכרטיס, כ36 למעבד, כ45 מעלות בלוח אם (לא נעשה OC פרט לכרטיס).

לא היה שום ריח שרוף ולא ריח.

עכשיו המחשב נדלק לכשתי שניות ואז נכבה, ושוב מדליק את עצמו וכך הלאה בלופים, כאילו הוא עושה ריסט לעצמו.

מה הבעיה?? איך אפשר לפתור אותה? :'(

פורסם

בכרטיסי POWERCOLOR יש ת'בעיה המוזרה הזאת אני מניח לכולם...

קיצור..תוציא את הכרטיס מסך אבל לפני כן תוציא את כבל הספק מהשקע ומהלוח אם.

תוציא את הכטיס, תוציא את הסוללה שעל הלוח, חכה דקה - שתיים ושים בחזרה...זה אמור לעבוד (ככה אני עשיתי)

אם לא עובד פשוט תתקין ווינדוס מחדש והופ תסתדר הבעיה על בטוח!

אה עוד אפשרות להכנס למצב בטוח - SAFE MODE על ידי לחיצה על כתפור F8 בעת שהמחשב עולה תבחר SAFE MODE ותמחק את הדרייברים של ATI בעזרת ה-ATI UNINSTALLER UTILITY..משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה! :xyxthumbs:

הוצאתי את הכרטיס מסך ואת הכבל מהספק, הוצאתי את הסוללה מהביוס ל3 דקות והחזרתי.

והמחשב עובד כמו חדש.

אבל זה אומר שאי-אפשר לעשות OC לכרטיס??

פורסם

לא, זה פשוט אומר שהוא לא יכול לעבוד על תדר יותר גבוהה ממה שהצלחת להגיע עם ה OC, אז אולי תנסה להעלות מתח לכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אגב אני משתמש בVPU Recover, יתכן כי הוא גרם לבעיה?

עד כמה שידוע לי לא ניתן לשנות מתח לx1950pro לא?

פורסם

לא, זה פשוט אומר שהוא לא יכול לעבוד על תדר יותר גבוהה ממה שהצלחת להגיע עם ה OC, אז אולי תנסה להעלות מתח לכרטיס.

ניתן, אבל צריך לעשות VMOD ולא הייתי ממליץ לעשות כדי לא לאבד אחריות ובכדי לא לפגוע בכרטיס עצמו.

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני טועה, אבל כשאתה מביא את הכרטיס מסך לתיקון במסגרת האחריות, אין דרך "לעלות" על שינוי המתח או התדר אם (בהנחה שלא נשרף כלום ולא רואים את זה).

אני אנסה למקסם את הOC עכשיו במתח הנוכחי בטרם אעלה אותו.

אני אעשה בדיקות מאמץ על 621mhz לליבה ואנסה לסחוט כ800mhz לזכרון.

קצת מאכזב הOC הזה, אבל ככה זה כרטיסי הx1950pro..

פורסם

התוכנה שאיתה מעלים מתח לכרטיסי המסך של ATI מסדרת ה - X1XXX ללא שום VMOD היא: X1800 Overclocker Tool.

פורסם
  • מחבר

משום מה התוכנה אומרת שהיא עובדת רק עם RX5XX..

בכל מקרה, עד איזה מתח ניתן לעבוד עם הכרטיס מבלי להגיע לדרגת סיכון גבוהה?

אנשים שביצעו OC עם הכרטיס - לאיזה תדרים הגעתם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים