עבור לתוכן

התקנת WIN XP חוקי על כמה מחשבים?

Featured Replies

פורסם

לפני כשבוע קנו לאחותי מחשב נייג מסוג LG F1 שכלל בערכה שלו גם WIN XP מקורי.

השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין את הWIN גם על שאר המחשבים בבית וזה יחשב לי כחוקי?

יש לציין שאם אני אכנס לאינטרנט זה יהיה מאותה כניסת אינטרנט של המחשב הנייד וכמו כן שבהתקנת הWIN לא הייתי צריך להתקשר למיקרוסופט או איפשהו לעשות אקטיבציה, רק הורדתי את כל העידכונים מ windows update

כמו כן הגירסה היא windows xp home sp2

פורסם

לפי מה שכתבת אין לך מה לחשוש בכלל כי זה לא מבקש ממך להרשם, מה שנראה לי חשוד כי נראה לי מוזר שלא מבקשים ממך לרשום את המוצר שקנית, במיוחד אחרי כל התקופה הזו של המוצרים המקוריים והשטויות ההן.

אבל בעקרון זה תלוי בגרסה שקנית.

אם קנית גרסה שמאפשרת כמה התקנות אז אין מגבלה לפעמים שאתה יכול להתקין, וזה בסדר לגמרי כי זה מה שקנית באיזה יותר מאלפיים שקלים בטח.

אבל אם קנית גרסה זולה של המערכת, כזו שאפשר להתקין רק פעם אחת, אתה בבעיה. (אם) זה מבקש ממך להרשם דרך האינטרנט ואתה נרשם פעם אחת, אוקי. כשתנסה להרשם דרך האינטרנט פעם שניה זה לא יסכים לאשר, אפילו אם אתה פירמטת את המחשב, ברצון או לא ברצון, ורצית להתקין שוב את המערכת על אותו מחשב.

מה שכן, דרך הטלפון זה עובד בסדר. אני הייתי צריך לפרמט את המחשב בגלל שWindows עשתה לי בעיות שאין לכם מושג ונמאס לי, ואחרי זה שכחתי שצריך להפעיל את המערכת. אז גם נוכחתי לדעת שאי אפשר להפעיל פעמיים ראשון כזה. אז התקשרתי להפעלה דרך הטלפון והם נתנו לי את הקוד שהייתי צריך, ככה שהצלחתי להתקין עוד פעם, כמו שהם היו צריכים לעשות מהתחלה כשמדובר באותו מחשב.

זה מזכיר לי את האנטיוירוס של נורטון -- כשאתה מתקין צריך להרשם, וכשאתה מסיר את זה זה מאפשר לך להסיר את ההרשמות מהמאגר שלהם כדי שתוכל להתקין את זה ולהרשם שוב עם אותו רשיון. ככה עושים את זה!

פורסם

ואם יש איזה וירוס שמפיל לך את על המערכת הפעלה ? אז אתה שוב נדפק !

פורסם
  • מחבר

לפי מה שכתבת אין לך מה לחשוש בכלל כי זה לא מבקש ממך להרשם, מה שנראה לי חשוד כי נראה לי מוזר שלא מבקשים ממך לרשום את המוצר שקנית, במיוחד אחרי כל התקופה הזו של המוצרים המקוריים והשטויות ההן.

אבל בעקרון זה תלוי בגרסה שקנית.

אם קנית גרסה שמאפשרת כמה התקנות אז אין מגבלה לפעמים שאתה יכול להתקין, וזה בסדר לגמרי כי זה מה שקנית באיזה יותר מאלפיים שקלים בטח.

אבל אם קנית גרסה זולה של המערכת, כזו שאפשר להתקין רק פעם אחת, אתה בבעיה. (אם) זה מבקש ממך להרשם דרך האינטרנט ואתה נרשם פעם אחת, אוקי. כשתנסה להרשם דרך האינטרנט פעם שניה זה לא יסכים לאשר, אפילו אם אתה פירמטת את המחשב, ברצון או לא ברצון, ורצית להתקין שוב את המערכת על אותו מחשב.

מה שכן, דרך הטלפון זה עובד בסדר. אני הייתי צריך לפרמט את המחשב בגלל שWindows עשתה לי בעיות שאין לכם מושג ונמאס לי, ואחרי זה שכחתי שצריך להפעיל את המערכת. אז גם נוכחתי לדעת שאי אפשר להפעיל פעמיים ראשון כזה. אז התקשרתי להפעלה דרך הטלפון והם נתנו לי את הקוד שהייתי צריך, ככה שהצלחתי להתקין עוד פעם, כמו שהם היו צריכים לעשות מהתחלה כשמדובר באותו מחשב.

זה מזכיר לי את האנטיוירוס של נורטון -- כשאתה מתקין צריך להרשם, וכשאתה מסיר את זה זה מאפשר לך להסיר את ההרשמות מהמאגר שלהם כדי שתוכל להתקין את זה ולהרשם שוב עם אותו רשיון. ככה עושים את זה!

הייתי צריך לפרמט את המחשב (סיפור ארוך) וזה לא עשה לי בעיות. הורדתי את כל עידכוני האבטחה מהאתר של מיקרוסופט ולא הופיע לי שום דבר שמרמז על פירטיות וכ"ו.

השאלה היא אם אני אתקין את הWINDOWS במחשב אחר האם זה יעשה לי בעיות...

פורסם

אני לא רואה סיבה למה זה יעשה בעיות במחשב אחר... ואם כן אז מיקרוסופט עוד יותר מוזרים מבחינתי ^_^

זה לא כמו משחק שאם אתה קונה ומקבל מפתח אז "רק בנאדם אחת עם אותו מפתח יכול להיות מחובר אחרת השני לא יכול להכנס".

אם פרמטת והתקנת שוב על אותו מחשב זה גם יעבוד במחשב אחר. הדיסק או WindowsUpdate לא "יודע" אם מדובר באותו מחשב או לא. אני חושב שרק IP יכול "לאתר" מחשב, וגם זה משתנה כל הזמן (אצלי לפחות).

וחוצמזה אם זה חוקי אין לך מה לדאוג :) תתקין ומקסימום תתקשר אליהם ותדרוש עוד דיסק.

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא את התיעוד שהגיע עם עותק ה-XP שלך, אם רשום שם שניתן להתקין את המערכת הפעלה על מספר מחשבים (מאוד לא סביר בהתחשב בכך שקניתם מחשב מותג שב-99 אחוז מהמקרים מגיע עם עותק למחשב אחד בלבד) אני לא רואה שום בעיה.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על XP HOME ללא אקטיבציה

ובכל מקרה הרשיון הוא למחשב אחד

רשיון עיסקי או למספר מחשבים דורש אקטיבציה תמיד

וגם המדבקה של הסרייאל שונה (בצבע צהוב )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים