עבור לתוכן

MAXTOR 133 - אפשר להפעיל במהירות הזו?

Featured Replies

פורסם

ככה, יש לי MAXTOR 20GB לא זוכר את הדגם המדויק, אבל הוא יכול לעבוד במהירות של 133, עכשיו שקניתי HD התעקשתי

אליו ספציפית למרות שהוציעו לי baracoda ודומיהם, בטענה שבכל מקרה הלוח שלי לא יתמוך ב 133 אלא רק ב- 100

מה שהם לא ידעו זה שעל הלוח שלי (p4s8x asus) יש IDE מיוחד רק בשביל ATA 133 .

עד כן הכול טוב ויפה. אני מגיע הביתה ומחבר את ה MAXTOR החדש ל-IDE המדובר בלוח, והנה המחשב לא מזהה אותו.

מחבר ל- IDE הרגיל (ultradma133/100/66 ע"פ החוברת של הלוח ) והכל עובד כמו שעון, רק שהביוס אומר לי שהHD שלי

עובד ב UDMA 5 , וזה, מהמעט שאני יודע, שקול ל- 100 ולא ל133!

מה עושים?

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין ATA 133 ו UDMA 133 , מה מהם יש בHD שלי ולאיזה IDE אני אמור לחבר אותו ע"מ שיעבוד

במקסימום?

מידע בנושא, פשטני כפרטני, והצעות פתרון יתקבלו תודה! :)

פורסם

לא ממש ברור מה עשית.

UDMA5 = ATA100

UDMA6 = ATA133

תברר את הדגם המדיוק של הדיסק כי 20 גיגה זה די ישן, לא בטוח בכלל שהיה כזה שפועל ב ATA133.

(לא היה עדיף להוסיף 50 ש"ח בשביל 40 גיגה)

אגב, כל החיבורים על הלוח שלך תומכים ב ATA133

פורסם

מה זה UDMA 2 ו- UDMA 4 ?

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני אבדוק את הדגם המדויק.

אבל, אם כל החיבורים שלי מתאמים ל ATA133 אז למה יש לי כניסת IDE מיוחדת שע"פ החוברת של הלוח היא:

"PRI_ATA133"?? אני די בטוח שה HD שלי עובד ב- ATA 133...

פורסם

מה שלא יהיה , אין שום הבדל בביצועים , ההארדיסקים של ימינו לא יודעים לנצל מהירות ממשק גבוהה זו והם בקושי מתקרבים ל 100 וגם הההבדל בין 100 ל 66 לא בשמיים ובקושי מורגש בעבודה יומיומית. המקרה היחיד בו תראה שיפור בין 100 ל 133 זה בתוכנות בדיקת ביצועים לדיסקים קשיחים שמשתמשים גם במבחן קריאה מהבאפר של הכונן , אבל זה מבחן תאורטי בלבד ולא אומר כלום על השימוש היומיומי.

בכל מקרה עם הכונן שלך אין מה לדאוג לגבי עבודה ב 100 , מה שכן שים לב שגם כל שאר החברות בכלל לא מייצרות כוננים של 133 אפילו בדגמים מאוד מתקדמים ומהירים, זה מיותר.

פורסם
  • מחבר

amiram, ההארד דיסק שלי הוא אכן ata133 כי הביוס מזהה אותו כ UDMA 6 .

לגביי הWINDOWS, אני לא בטוח.. איך אפשר לדעת? ולמה לעזאזל יש לי IDE מיוחד שלא מזהה את ה HD שלי?!!!!

ICE, אני לא מסכים איתך, אם יש לך מערכת טובה אין שום סיבה שביישומים מסויימים ה HD יעבור את ה 100 ויתקרב ל 133

אני וחבר הרצנו לדוגמא defrag וראינו ביצוע הרבה יותר מהיר ב 133, אני לא יודע אם הוא עבר את ה 100 אבל בוודאי רץ יותר מהר

מה100. אם תמליץ לי על תוכנה שבודקת את מהירות ה HD אני גם אתן לך תשובה מדוייקת בעניין.

בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה, אם הלוח עובד ב 533, ונותן תמיכה ל IDE 133, שהHD לא יעבוד במקסימום שלו.

אם אתה יודע משהו יותר מדוייק, זה המקום לרשום אותו...

פורסם

קודם אמרת שהביוס שלך מזהה אותו כ UDMA5.

אין הבדל בין ATA133 ל ATA100 חוץ מאשר בזמן פרץ - ואין לזה חשיבות מעשית.

לא קיים דיסק היום שעובר את ה 60MB/S בקריאה רציפה.

צריכים להיות לך שני ATA133 וכאופציה עוד ATA133 ושני S.ATA

לאן בדיוק חיברת את הדיסק שהוא לא זוהה?

פורסם

אדוסון:

אתה טועה , אם להארדיסק אין יכולת פיסית לקרוא כל כך מהר אז זה לא משנה אם תשים אפילו פנטיום 9000 גיגהרץ אם 7000 מגה זכרון ובאס 10 גיגה עם ערוץ מטומן (זה בסדר הבנתי שרכשת מערכת חזקה ואני שמח על כך בשבילך), לגבי DEFRAG מה לעשות - כל דיפרג שונה מדיפרג אחר , הם בחיים לא יהיו זהים זה לא משהו שלוקח זמן מסויים אלא תלוי בבלגן וביישומים שיש לך על ההארדיסק (אני גם ממליץ לך לקרוא על אפקט "פלציבו" ברשת סתם כדי להקדים תרופה ל"מכה") , גם אני הרצתי דיפרג שבאיזה יום ראשון אחד לקח X זמן , ובאיזה יום שבת אחר לקח הרבה פחות - האם זה אומר שיום שבת זה יום בו הההארדיסק עובד יותר מהר ועדיף לעבוד איתו בימי שבת מאשר בימי ראשון ?!? :). תסכים איתי שלא. ולגבי תוכנות בדיקת ביצועים לדיסקים קשיחים אני ואמירים כבר אמרנו לך: "המקרה היחיד בו תראה שיפור בין 100 ל 133 זה בתוכנות בדיקת ביצועים לדיסקים קשיחים שמשתמשים גם במבחן קריאה מהבאפר של הכונן , אבל זה מבחן תאורטי בלבד ולא אומר כלום על השימוש היומיומי." תראה, מספרים גבוהים זה משהו שניתפס תמיד טוב יותר בעיניים של הלקוחות והחברות שמוכרות לך מוצרים יודעות את זה :).

כל מה שאני אומר - זה הסר דאגה מליבך אפילו אם כוננך עובד רק ב 100, אתה טורח בשביל כלום - רק כדי לא להתאכזב מזה שיש לך בקר 133 על הלוח אם (שעליו שילמת הרבה כסף) שאותו אתה "לא יכול ליישם".

פורסם
  • מחבר

o.k, אתם צודקים, בדקתי את זה. אין הבדל ממשי בין 133\100\66 :(

ואני כבר חשבתי לקבל ביצועים יותר מהירים... :bash:

התכוונתי שWIN משהה את ה-HD כ- UDMA 5 אבל גם זה לא נכון , הוא מזהה אותו כ UDMA6 , ואת ה-primari ide channel כ- UDMA5....

אבל כל זה מתברר כבר לא משנה. בכל זאת משהו לא ברור לי:

אם 133 עובד כמו 66, אז למה מתאמצים לעבוד על ה SATA שיעבוד תיאוריטית בקצב של 150

יש מישהו שבשבילו הקצבים האלה באמת משנים משהו???

פורסם

קודם כל אני שמח שהכל עובד לך כמו שצריך :D

לגבי השאלה שלך, כל הקטע הוא להקדים תרופה למכה, מתכננים אפיקים כאלה לשנים רבות, שהם "יאכלו" גם מוצרים עתידים ומהירויות גבוהות ושלא כל יום נאלץ לקנות ולהחליף חומרה בגלל אפיק ישן מדי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ICE, מעניין מה תגיד על זה... ;)

לפניי מספר ימים חיברתי את המחשב הישן והחדש ברשת, לצורך העניין קניתי HD חדש, SEGAT BARACUDA , וניסיתי לחבר אותו

למחשב הישן, לרוע מזלי (וגם מתוך הרגל...), הביוס לא קרא אותו. (40G), כמובן, התעצלתי לצרוב ביוס עדכני יותר בעיקר בגלל

שהלוח ממש ישן וגם לא של חברה ידועה מה שאומר הרבה חיפושים, הרבה מפלות ולא מעט מפח נפש.

לכן החלטתי פשוט להחליף בין הMAXTOR לSEGATE :beerchug:

הGHOSTים של שתי מערכות ההפעלה כבר היו מוכנות על המחשב, ככה שלא צפיתי בעיות מיוחדות.

אבל , במחשבים כמו במחשבים, אין דבר כזה שאין בעיות מיוחדות.

הבעייה לא עקרונית פה, אבל בגללה נאלצתי להתקין את אותו קובץ GHOST , קצת יותר מ- 1G, פעם על הSEGATE ופעם על הMAXTOR

שמתי לב לדבר מאוד מפליא:

מהירות הקריאה של ה- MAXTOR היתה 170 MB לדקה, לעומת 130 ב- SEGATE.

עכשיו בטח תגידו, כבר הסברנו לך.... מהירות קריאה מהבאפר.....לא יותר מ- 60 MB ..... הארדיסקים של היום....

אז הנה הPUNCHLINE :bash:

כל התהליך לקח ב-MAXSTOR כ- 3 דקות פחות מאשר ב- SEGATE ;D ;D

תגובות?? :flipa:;)

עריכה: סתם רציתי להשתש בסמיילים האלה :)

עוד עריכה: הכוונה היתה להראות שה133 אכן עובד יותר מהר מה100, אין לי מושג אם הם עבדו באמת ב133 וב- 100

ועוד משהו קטן, הWIN עלה הרבה יותר מהר ב- MAX , אבל לא חישבתי זמן, אולי פעם אני אעשה את ההשוואה הזאת גם.

פורסם

170 מ"ב לדקה זה 2.8 מ"ב לשניה.

לא צריך להיות גאון כדי להבין שפשוט המקסטור מהיר יותר אבל זה לא קשור למהירות הבקר.

אגב, שניהם באותו סל"ד?

נ.ב

ביצעתי GHOST לפני יומיים מ IBM 40/7200 אל תוך W.D 40/7200 ב 900 מ"ב לדקה ככה שאין לך יותר מדי מה להתגאות במחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתגאה בשום דבר, זאת לא הכוונה.

רציתי רק להראות שיש הבדל ואפילו מהותי בין ATA 133 ל- ATA 100. :)

וכן, שתיהם 7200 RPM.

900 MB\MIN??? הרצת דרך הדוס?

ההבדל נראה לי ממש משמעותי, באיזה גרסא השתמשת?

פורסם

בשביל להראות שיש הבדל משמעותי בן ATA100 ל 133 צריך כונן זהה שפעם פועל ב 100 ופעם ב 133, זה לא מה שעשית.

ghost2003 בחלונות 2000, אבל זה כמובן הפעיל מחדש את המחשב בדוס לצורך ההעתקה עצמה.

פורסם
  • מחבר

הכוננים זהים לחלוטין, מלבד 2 הבדלים:

1. 100 לעומת 133

2. SEGATE לעומת MAXTOR

אז מה, אתה רוצה להגיד לי ששם החברה מוסיף למהירות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים