עבור לתוכן

פינת המתכון של stingeR, מתכון מספר 1 - ממרח חומוס מהיר

Featured Replies

פורסם

אז החלטתי לעשות פינת מתכונים מכיוון שלנהל את פורום אוברקלוקינג זה קשה מידי :)

כל שבוע יתווסף למאגר המתכונים מתכון יחיד ומיוחד.

כל המתכונים הינם בלעדיים ולא ניתנים לפירסום! :cool2:

אז, בואו ניגש לעבודה.

חומרים -

- קופסאת שימורים של חומוס

- כורכום,כמון,פפריקה מתוקה,זעתר

- מלח ופלפל שחור כמובן

- שמן זית

- מיץ מחצי לימון

- חצי שן שום

- מעבד\קוצץ מזון כלשהוא.

- טחינה גולמית

אופן ההכנה.

נפתח את קופסאת השימורים ונרוקן את תוכן הקופסא כולל את המים שבתוכה לתוך סיר קטן.

לסיר נוסיף עוד מעט מים(משהו כמו חצי כוס עד כוס)

נוסיף כפית מלח וכף שמן זית.

נרכך את החומוס על אש קטנה(זה נקרא ריכוך מכיוון שהחומוס בקופסאת השימורים הוא כבר מבושל והמטרה כאן היא לגרום לו להיות רך כך שלאחר הטחינה לא יהיו לנו גושים בממרח)

נשאיר אותו להתרכך בין רבע שעה ל20 דקות ונרוקן כמחצית מכמות המים שנשארה בסיר. לאחר מכן נעביר למעבד המזון את החומוס והמים שבהם הוא התרכך ונוסיף מעליו את התבלינים, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית זעתר וכפית כורכום(אם אין לכם את כל התבלינים לא נורא.. התבלין היחיד שחייב להיות לכם כאן הוא הכמון, הוא הדומיננטי ביותר)

להוסיף עוד כפית מלח וכפית פלפל שחור, את המיץ לימון שנסחט מחצי לימון ואת החצי של שן השום, על כל זה תוסיפו 2 כפות של טחינה גולמית ויאללה לעבודה - תקצצו\תעבדו את המרכיבים עד שתקבלו ממרח עם מרקם של חומוס..

אפשר להגיש חם ישר אחרי ההכנה ואפשר גם להכניס למקרר ולאכול קר... :)

תהנו!!

פורסם

א. סחטיין על היוזמה, מצידי שיפתח פורום מזון ;D

ב. אני מניח שאין תחליף לחומום טרי? ;)

פורסם

תוספת קטנה שלי:

במקום לקנות קופסאת שימורים של גרגירי חומוס, לקנות גרגירים בשקית, ולילה שלם לפני הכנת החומוס להשרות אותם בסיר עם מיים וממש קצת בצל [מספיק מיים כדי לכסות אותם], אחרי זה יום למחרת להרתיח אותם על אש קטנה ולמעשה להמשיך מכאן לפי המתכון של סטינגר.

זו השיטה שלנו לפחות, יוצא אחלה, וללא כל מיני חומרים שתמצאו בקופסאות שימורים.

-ג'ו

פורסם

^^

מחזק! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תוספת קטנה שלי:

במקום לקנות קופסאת שימורים של גרגירי חומוס, לקנות גרגירים בשקית, ולילה שלם לפני הכנת החומוס להשרות אותם בסיר עם מיים וממש קצת בצל [מספיק מיים כדי לכסות אותם], אחרי זה יום למחרת להרתיח אותם על אש קטנה ולמעשה להמשיך מכאן לפי המתכון של סטינגר.

זו השיטה שלנו לפחות, יוצא אחלה, וללא כל מיני חומרים שתמצאו בקופסאות שימורים.

-ג'ו

אבל בידיוק בגלל זה המתכון שלי נקרא "ממרח חומוס מהיר"

ולמרות שזה מקופסאת שימורים וזה כביכול מהיר.. זה יוצא מעולה, מניסיון :))))

פורסם

אה, אוקיי, צודק.

בכל מקרה, סחטיין :xyxthumbs:

(אני בכלל אוהב דברים מהירים)

פורסם

א. סחטיין על היוזמה, מצידי שיפתח פורום מזון ;D

ב. אני מניח שאין תחליף לחומום טרי? ;)

ראסמי רעיון פצצה!אני בעד!

פורסם
  • מחבר

פורום מזון זו לא אפשרות.. בכלזאת.. זה פורום בנושא מחשבים כללי :o

פורסם

אני יודע אחי סתם אמרתי...ראסמי מתכון טוב מחר אני אנסה אותו(או יותר נכון אמא תנסה אותו xD)

פורסם

סחטיין על היוזמה, מצידי שיפתח פורום מזון ;D

MZone ;D

ופותח הת'רד, אחלה מתכון.. :xyxthumbs:

פורסם

MZone ;D

ופותח הת'רד, אחלה מתכון.. :xyxthumbs:

חחחחחחחחחחחחחחחחחח ראסמי אני מתתי מצחוק לא יודע אם זאת הוודקה השעה או שתיהן....

פורסם
  • מחבר

חחח נו מישהו ניסה? למישהו יש רעיון למתכון לשבוע הבא?

אתם רוצים מתכון לייט או מתכון משמין? תנו העדפות.. כוונו אותי :)

פורסם

יפה יפה, אם היה לי זמן הייתי עושה :)

פורסם

מה עם טחינוצ'ינו?

פורסם

מתכון לקציצות? מתכון לפנקייק?

אם זה מתאים אני ארשום לכם כאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים