עבור לתוכן

גם תרומות דם של הומואים זורקים לפח..

Featured Replies

פורסם

אז אחרי תחינות של מד"א לתיקשורת:

http://news.walla.co.il/?w=//1034032

על כך שחסר דם, עד כדי רמה שהפסיקו את האספקה לבתי החולים, מסתבר שהמשפט הידוע BAGGERS CAN'T BE CHOOSERS לא חל על מד"א.

נידהמתי לגלות שימי הבייניים לא עברו עדיין! כן כן! ג'ינג'ים הם ילדי השטן, חתולים הם העבדים שלו וכל ההומואים נשאי איידס:

http://b.walla.co.il/?w=/1/1029192

כן, מד"א לא מקבל תרומות דם מהומואים, לא בגלל עובדות חס וחלילה, אלא כי הם חושבים שיש להם סיכוי גבוהה יותר לחלות באיידס.

רק בשבל לסבר את האוזן, לפי מחקר שערך אירגון האיידס הבינלאומי התגלה דווקא שקבוצת הסיכון הגבוהה יותר היא הסטרייטית.

עכשיוו אני סטרייט עם סוג דם O (יכול לתרום לכולם) אשר מקפיד מידי שלושה חודשים לתרום דם.

מה שהשאיר אותי להתחבט עם השאלה, האם אני מפסיק לתרום מתוך מחאה על האירגון הזה?

שהרי זה כן פוגע בארגון, אבל גם הכל ה"לקוחות" שלו שלא אשמים בכך שמנהלים אותו אנשים כ"כ סתומים ואטומים.

ועוד יותר מקומם, איך לארגון ממשלתי יש את התועזה לצאת עם כזו הצהרה בפומבי???

אני לא יודע כמה "זקנים" יש פה בפורום, אבל בידיוק אותו סיפור היה לפני כ10 שנים אם אני לא טועה עם דם של בני העדה האתיופית.

ד"א

כל תרומת דם שניתנת בכל מקרה עוברת בדיקת איידס....

• תגובות 33
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עבר לזה שזה ישן יש חוק בין לאומי שמכתיב את הדברים האלה (לפחות עם האתיופים זה ככה, אני בספק אם בקטע של ההומואים זה חוק ישראלי)

אז דיי עם זה, יש בעיות פנו לאירגונים הבין לאומיים שמכתיבים מאיזה איזורים / קבוצות אוכלוסיה לא לוקחים!!!!!!!!!!

פורסם
  • מחבר

תגיד אתה בסדר? זה כלכך חדשות של שנה שעברה...

א' - זה הופיע בחדשות רק שבוע שעבר.

ב' - מה זה מעניין אותי בן כמה זה? מיצידי שתיהיה לזה יומלדת שנה היום, לא פתחו על זה דיון, זה עדיין אקטואלי, לגיטימי מאוד לפתוח על זה דיון.

פורסם

א. נראה לי קצת מוזר, איך הם יודעים שמי שבא לתרום הומו או לא? שואלים אותו?

תמיד אפשר להגיד שאתה לא הומו.

ב.

bag- תיק

beg- להתחנן

סתם לידע כללי שלך, לא שטעית במשפט שרשמת או משהו כזה...ממש לא ::)

פורסם

א. נראה לי קצת מוזר, איך הם יודעים שמי שבא לתרום הומו או לא? שואלים אותו?

תמיד אפשר להגיד שאתה לא הומו.

ב.

bag- תיק

beg- להתחנן

סתם לידע כללי שלך, לא שטעית במשפט שרשמת או משהו כזה...ממש לא ::)

א. אני חושב שנותנים להם שאלון למלא, (לא שזה מונע מאנשים לשקר)

ב. אני חושב שהוא מתכוון ל Beggars קבצנים.(שזה כנראה משורש beg...)

פורסם
  • מחבר

אם אני העלתי את השאלה הזו בשיחה עם אחי, ולמרות שאני לא מרבה להסכים איתו, כאן הייתה הסכמה.

אם אני בא לעשות מצווה ולתרום דם, למה שאני אסתיר את זהותי? למה אני צריך להתחבא ולשק כדי לעשות מעשה טוב? בייחוד כאשר ההרגשה שנותנים היא שאני ממש לא רוצי, בשלשון המעטה.

ד"א

המשמעות של המשפט היא שקבצנים לא יכולים להיות בררניים.

פורסם

מה לעשות שקבוצות אוכלוסיה מסויימות פתוחות יותר למחלות מסויימות, אתה לא יכול לבדוק כל מנת דם אלא אם אתה רוצה שכל עירוי דם יעלה לך 50000 דולר.

אז יש שאלון שמסנן מבחינה סטטיסטית ממי בטוח לקחת דם, אני מעדיף שיזרקו מנות דם מאשר לקבל עירוי דם נגוע בצהבת, איידס, הרפס ביי ועוד כל מיני דברים.

וזה לא שזה אף פעם לא קרה שאנשים קיבלו עירוי דם נגוע אפילו באיידס, אזיק אזימוב מת מסיבוכים הקשורים באיידס לאחר שהוא נדבק ממנת דם נגועה בזמן שהוא עבר ניתוח. ד"א השאלון לא שואל על הנטיה המינית שלך(והסעיף הזה תקף רק לגברים) אלא האם קיימת יחסי מין הומוסקסואלים משנה מסויימת(81 נראה לי).

פורסם

כל מי שתורם דם צריך למלא שאלון

בכל מקרה היה מקרה של אנגלי ששיקר בשאלון הזה (באנגליה) ופאקינג תבעו אותו

פורסם

בנקי הדם על סף התרוקנות והם מרשים לעצמם להיות בררנים... ברורה לי "קבוצת הסיכון" אותה מהווים הומוסקסואלים ואתיופים, אבל תחשבו לבד - בנאדם שלא אכפת לו מספיק מעצמו ובריאותו לשים קונדום עם הסטוץ האנאלי שלו, למה שיהיה לו אכפת ממישהו אחר והוא ילך לתרום דם? אם הם זורקים ישר בדיקות אז מה? את השאר הם מעבירים בלי בדיקה? זה מדליק אצלי נורה אדומה. בדיקת איידס היום היא הליך מאד פשוט - תוך 3 ימים מקבלים תוצאה אבל אם מדובר בבדיקת מנת דם ניתן אפילו לקחת בדיקה של 20 ד' (בארה"ב היא בשימוש כבר למעלה משנה, לארץ היא הגיע לא מזמן).

בדיקת איידס לא עולה 50,000 דולר, אחרת לא היו עושים אותה חינם בכל בית חולים כמעט במדינה. אז מה? אם זאת תרומת דם של אשכנזי דור שלישי בישראל (או עולה חדש מארה"ב לצורך העניין), ממעמד הביניים אז 100% שהיא תצא תקינה? אתה מעדיף לזרוק מנות דם? אז מה עושים עם השאר? מעבירים בלי בדיקה "כי לפולנים אין איידס"?

*עריכה* אפרופו, בדיקות איידס, מכל סוג, בודקות את מצב הבנאדם לפני חודשיים. משמע שאם הבדיקה יצאה תקינה, זה לא אומר כלום. הוא יכול להבדק עוד חודשיים מאותו יום (מבלי לקיים שום מגע "מסוכן") ולגלות שיש לו איידס.

פורסם

את מודעת שבשום מדינה בעולם לא מקבלים דם של נשנשים נכון?

הצלב האדום, והסהר האדום לא מקבלים תרומות דם של הומוסקסואלים, ארגוני בריאות בין לאומיים מקציבים את התנאים ממי לקחת דם וממי לא, והסינון ממש אבל ממש לא נגמר באתיופים והומואים.

בדיקות איידס עולות המון כסף, וזה מסובסד, אבל לא דיברתי רק על איידס אלא על בדיקות מעבדה כלליות, לכל המחלות, אנמיה ועוד המון דברים, אז מה שייצא שבערך שני שליש מהמנה ילכו לבדיקות, חוץ מזה שזה ייצר עומס שכבר גם ככה בלתי נסבל על המעבדות, ייקצרו את חיי המדף של המנה לאחר שהיא תקבל אישור, וייקרו את שווי המנה לסכומי עתק.

דיי להיות יפיי נפש, יש דברים שלא שווים סיכון, ואפשר לחשוב כאילו כל מי שעושה סטוץ הוא זבל שלא ילך לתרום דם, מה חסרים סטודנטים שמזדיינים בלי לתת חשבון אבל כאשר מגיע הניידת תרומת דם לקמפוס הם הולכים לתרום?

פורסם

לא מטריד אותי דחיה של "קבוצות סיכון" כמו שמטריד אותי מה קורה עם שאר בדיקות הדם והאם "מקלים בבדיקה" עם מישהו שנראה "אידאלי". :-\

פורסם

לא, הם בודקים כל תרומת דם, תאמיני לי...

פשוט אם יש קבוצה בעלת סיכון גבוה יותר - הם מעידיפים שלא כי יש סיכוי שיותר תרומות יילכו לפח.

פורסם

ולבזבז זמן וציוד רפואי כדי לא לפגוע ברגשותיהם של אלו הנכללים בקבוצות הסיכון? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים