עבור לתוכן

אני כמעט קונה Viewsonic VP930....

Featured Replies

פורסם

המסך הזה (Viewsonic VP930B) קוצר שבחים בכל מקום:

http://www.tomshardware.com/2005/11/17/viewsonic_vp930_lcd_monitor/

http://www.prad.de/en/monitore/review-viewsonic-vp930.html

קודם התלבטתי לגבי ה-DELL 2007wfp שהוא נשמע נהדר... אבל לאט לאט הבנתי שאני יכול להדפק איתו במובן של גודל הפיקסל שגורם לטקסטים להראות קטנים במיוחד (וזה כנראה יפריע לי בגלישה באינטרנט, בתיכנות בפלאש, בעיבוד תמלילים וכו'). אני ממש לא רוצה מסך שיזיק לעיניים שלי, כי אני יושב שעות על גבי שעות על המחשב. אבל אני חייב לציין שבצער רב אני מוותר על המסך הזה, כי גם הוא קוצר שבחים, ויש לו פאנל IPS סופר איכותי.

אז... אני רוצה לדעת כל מה שיש לכם לכתוב על ה-VP930B, כי זו רכישה מאוד רצינית בשבילי (ובשביל עוד חבר שגם רוצה מסך LCD איכותי). קחו בחשבון שאני גרפיקאי אבל גם מתכנת ב-HTML ו-ACTIONSCRIPT (החבר שגם רוצה מסך מתכנת כבד, אבל חובב צילום דיגיטלי בשעות הפנאי, ככה ששנינו די מסונכרנים על הדרישות מהמסך). אם אפשר גם התייחסות להבדלים המהותיים בין מסכי MVA ל-S-IPS. מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחת מהטכנולוגיות. תודה!

ד"א: אם למישהו מכם יש דוד שמפיץ את המסך הזה במחיר מצחיק (אני זקוק לשתי "חתיכות") אז נא לשלוח לי PM. תודה ענקית מראש 8)

פורסם

לא רוצה להתעצל אבל טחנו את הנושא עד דק... תעשה חיפוש הפורום ותפנה לך שעה-שעתיים לקרוא ;)

לגרפיקאים איסטיניסטים עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקחת את ה-EIZO 1931 בסביבות 2700 ש"ח.

פורסם

dell 2007FP לא רחב (1200X1600) אולי יתאים יותר יש לו הרבה שטח המפשר פתיחת מסכים זה לצד זה, ופנל IPS (או PVA) מציג צבעים מדוייקים. גודל הנקודה לא מפריע בגלל החדות הטובה שלו. בקשר להבדלים בין סוגי הממסכים ראה במילון בסטיקי.

פורסם

אם אתה לחוץ בתקציב ה VP930 הוא בחירה מעולה לגרפיקאי, אתה יכול כמובן לעלות ללוקסוס בעוד 600 ש"ח

ולקחת EIZO, אבל בתור גרפיקאי אני מעריך יותר את התוספת ברזולוציה לדוגמא: מ 1280X1024 ל 1600X1200

ולכן הייתי הולך על ה DELL 2007FP(לא הדגם הרחב) או על ה LG L2000C.

לדל יש פוטנציאל להגיע עם פאנל PVA או IPS בעוד שה LG מגיע עם IPS, בכל מקרה IPS הכי מומלץ לגרפיקאים

מכיוון שזויות הצפיה שלו הם הרחבות ביותר, בטווח ה 50מעלות אין סטיה בכלל בצבעים בניגוד למסכי M/PVA בינהם ה S1930

של איזו או ה VP930. לא מדובר בפאק במסכים אלא פאק ספציפי בטכנולוגית ה PVA בדומה ל MVA.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. :xyxthumbs:

לאחר נבירה רצינית בכל מיני פורומים (כולל זה) אני מגיע למסקנה שמבחינת קונטרסט, בהירות ויכולת הצגת צבע אמיתי בלי בנדינג ה-VP930 של ויוסוניק עולה על ה- 2007FP של דל. שתי הטכנולוגיות (S-IPS ו- MVA) מעולות בהקשר הזה (ה-IPS נותן זוית צפיה רחבה יותר. במקרה שלי זה ממש לא משמעותי, אני לא מתכוון לצפות בסרטים במחשב, העבודה תתבצע 99% פרונטלית מול המסך, חוצמזה ש-MVA נותן זוית צפיה מצויינת עד 50 מעלות לכל כיוון, כלומר זווית של 100 מעלות של צפיה מושלמת. חיסרון נוסף של MVA באופן כללי זה מהירות תגובה, למרות שהפאנל המסויים של VS מקבל ביקורות מעולות על המהירות שלו). מה שבטוח זה שירדתי מה-TN. שני המסכים הנ"ל מציגים זמן תגובה טוב מאוד יחסית לטכנולוגיה שלהם שהיא נחותה מה-TN בהקשר הזה.

בקיצור...... הגיע הזמן ללכת לחנות ולהתרשם (למרות שהבנתי שבחנות קשה מאוד להתרשם באמת מהיכולות של המסך, אבל אני חייב לראות במו עיני במה מדובר). אם הפיקסלים הקטנים ב-DELL לא יאראו לי מפחידים אני כנראה אבחר בו. אם אני אגלה שזה גורם לעיניים שלי למאמץ מיותר, אז VIEWSONIC יהיה המסך החדש שלי.

פורסם

ה - SAMSUNG 971P לא עדיף על ה - EIZO 1931 מבחינת איכות התמונה ?

פורסם

אני לא רואה באופק שום מסך "19 שמתקרב לאיכויות תמונה של ה-EIZO 1931 8)

פורסם

יש 19" באיכות מקבילה אבל הם לא מתקרבים מתקרבים במחיר ל EIZO (הרבה יותר יקרים) ובכל מקרה לא ניתנים להשגה בארץ.

מפה יוצא שמבחינת איכות/מחיר ה EIZO מנצח בגדול. בכל מקרה ה 971P לא מתקרב לאיזו.

פורסם
  • מחבר

אני קורא הרבה ביקורות על ה-VP930, והדעות חלוקות.

המגרעת הכי רצינית שלו היא תופעה שנקראת BACKLIGHT BLEEDING בארבע פינות המסך (תופעת ה-X).

הייתי רוצה לשמוע ממישהו שהוא בעל מסך כזה, חוות דעת בנושא. כמה זה מפריע אם בכלל, האם אפשר להפטר מזה, האם יש לפעמים "מזל" ומקבלים מסך בלי הבעיה הזו וכו'.

תודה

פורסם

המסכים החדשים מדגם VP930-3 אין מציגים את התופעה הנ"ל, היא הייתה קיימת בגירסה הקודמת של המסך.

כיום הבעיה הכי מעצבנת בגירסה החדשה היא נטיה לקורונה בחלק מהמקרים, דבר אשר לא נראה בגירסאות הקודמות

של המסך איות ו-ViewSonic ידועים ב OverDrive המאוד מכויל שלהם.

פורסם

אני קורא הרבה ביקורות על ה-VP930, והדעות חלוקות.

המגרעת הכי רצינית שלו היא תופעה שנקראת BACKLIGHT BLEEDING בארבע פינות המסך (תופעת ה-X).

הייתי רוצה לשמוע ממישהו שהוא בעל מסך כזה, חוות דעת בנושא. כמה זה מפריע אם בכלל, האם אפשר להפטר מזה, האם יש לפעמים "מזל" ומקבלים מסך בלי הבעיה הזו וכו'.

תודה

אי אפשר להיפטר מהבעיה הזאת, אבל לי היה מזל וקיבלתי מסך כמעט ללא backlight bleed. מועט מאוד, ורק בפינה הימנית התחתונה של המסך.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת שבעיית ה"דימום" זניחה.

האם העובדה שהוא מסך MVA ולא IPS מפריעה לעבודה בתוכנות כמו פוטושופ? האם הצבעים הם פחות "נכונים"? (בהנחה שאני עובד ממש מול המסך, כלומר נושא זווית הצפיה הרחבה הוא לא רלוונטי מבחינתי שעד כמה שהבנתי זה היתרון הבולט של מסך IPS). האם הוא סובל מבעיית BANDING כמו ה-2007WFP?

עוד עניין: במידה ואני קונה דל 2007WFP והגרלתי פאנל MVA, האם במקרה כזה עדיף ויוסוניק VP930? אם כן למה?

תודה

פורסם

טוב לדעת שבעיית ה"דימום" זניחה.

האם העובדה שהוא מסך MVA ולא IPS מפריעה לעבודה בתוכנות כמו פוטושופ? האם הצבעים הם פחות "נכונים"? (בהנחה שאני עובד ממש מול המסך, כלומר נושא זווית הצפיה הרחבה הוא לא רלוונטי מבחינתי שעד כמה שהבנתי זה היתרון הבולט של מסך IPS). האם הוא סובל מבעיית BANDING כמו ה-2007WFP?

עוד עניין: במידה ואני קונה דל 2007WFP והגרלתי פאנל MVA, האם במקרה כזה עדיף ויוסוניק VP930? אם כן למה?

תודה

הקטע ב VP930 הוא שאתה חייב לכייל את המסך כדי לקבל את תוצאות הצבעים הטובות, ואז הוא לא נופל ממסך IPS גם בעבודת פוטושופ (אבל ברור שהוא לא משתווה למסך EIZO מקצועי שעולה 6000 ש"ח למשל). בהגדרות שלו מהמפעל הצבעים יחסית לא מדוייקים ואפילו יש מעט banding, אבל כיול עם תוכנת perfect suite שמגיעה איתו פותרת את הכל.

לגבי DELL 2007WFP לעומת VP930 קשה לומר, לא יצא לי להשוות. יש כאלו שאומרים שגרסת ה IPS הרבה הרבה יותר טובה, ויש כאלה שההבדל זניח מבחינתם.

פורסם

מאיפה אתה מתכוון לקנות אותו?

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם "פנדה" וסיפרתי להם שאני רוצה לקנות 2 מסכים כאלה (לי ולחבר), ושאלתי כמה זה יעלה למזומן.....

2078 ש"ח ליחידה. על פניו מחיר סבבה נכון?

מסתבר שבארה"ב אפשר למצוא אותו ב-280$, או בעברית 1350 ש"ח (כולל מע"מ 15%). הפרש של 730 ש"ח !

אתם קולטים את הרווח המטורף שעושים עלינו היבואן + החנויות?! ואל תשכחו שהיבואן קונה את המסך בסיטונאות בהרבה פחות מ-280$

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים