עבור לתוכן

ההתלבטות האחרונה והבילבול הגדול בין 19" לבין 20" רחב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עוקב אחרי הפורום הנ"ל כבר למעלה משבועיים שלושה כדי לנסות וללמוד ולהחליט איזה מסך הוא עדיף יותר

אני מודע לכך שיש כאן אנשים שרק רוצים לנסות לעזור ולכל אחד יש את הדעה שלו

איך כפי שאני דוגל עם עובדות אין יותר מידי אפשרות לטעות

אני רוצה לרכוש מסך למחשב

בהתחלה התלבטתי בין DELL 2007 WFP לבין הLG 2000C { אם כתבתי את הדגם נכון }

שמדוברים כאן מספיק ...

לאחר מכן יש את החברות החדשות שהתצטרפו שהן VP930 VIEWSONIC ל דגמים של EIZO

שהם בכלל 19" אשר נחשבים לממש טובים

ואז התחילו כל הבעיות יש כאן אנשים שהמליצו לא לקנות 20" כי אין הבדל בין ה20" רחב ל 19" רגיל אז חבל על הכסף

ל VP930 בדגמים האחרונים יש בעיה של "תאורה אחורית במסך שחור " { מצטער שכחתי את ההגדרה המדוייקת } .....

אני מאוד מודה לכלכם על העזרה אבל אתם חייבים להבין משהו בתור אנשים מקצועים אשר מביניי דבר בתחום

אנחנו האנשים הפחות מבינים עד בכלל לא, דיי מתבלבלים מכל ההמלצות הנ"ל שבסופו של דבר אין שורה תחתונה או

לפחות תחום הגדרה למה כל מסך יותר מתאים.

אני מסתכל כאן על כמה פניות של אנשים שרק יצאו מבולבלים עוד יותר

בקשתי היא ממש פשוטה

אני לא רוצה שמשהו ידרג את המסכים אבל לפחות יעשה כאן קצת סדר

למה כל מסך יותר מתאים. רובנו לא גיימרים אבל עדיין הדרישות שלנו ממסך גבוהות

אני אישית רוצה את המסך בעיקר לסרטים ולעבודה מול מחשב ויש אנשים שעובדים בגרפיקה גבוהה ועובדים בעיקר עם תוכנות תואמות

אז תראו ההבדל במחיר של המסכים לא כל כך גדול אחרי הכל אפשר לחכות עוד שבוע שבועיים ולהוסיף עוד 500 ש"ח לתקציב

אז המחיר כרגע הוא לא ההתלבטות אלא האיכות { הן של המסך והן של השירות של החברה }

כרגע לא מצאתי אף חברת מחשבים שמחזיקה את כל המסכים הנ"ל כדי שאוכל ללכת ולצפות בהן ולהשוות

שלא תבינו לא נכון אני אישית מודה לכל אחד מכם

למדתי כל כך הרבה מכם { סוגי פנלים, סוגי חברות שונות , יציאות של המסך זויות צפיה וכו' }

אתם עוזרים לכל כך הרבה אנשים

אבל אני אישית אשמח לקצת סדר בכל הבלגן

ושוב תודה מראש

פורסם

מצטרף לבקשה :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

הסיבה שקשה מאוד להיענות לבקשה היא שבמסכי LCD יש השפעה מאוד גדולה של חווית המשתמש הסובייקטיבית על הבחירה הנכונה.

הנתונים האובייקטיביים לא מגלים את כל התמונה והמסקנה שונה מאדם לאדם ובעיקר בהתאם למינון של השימושים השונים במסך.

כל אחד צריך לנסות ולהבין איפה הוא 'נופל' בין שלל הדעות שהוצגו בדיונים פה.

לדעתי - 20' רחב רק אם השימוש הוא לסרטים ומשחקים ולא עבודה ממושכת עם טקסטים ושורות קוד.

לאיכות תמונה מקסימלית במחיר סביר VP930 אם EIZO 1931 שהם 19' רגיל והכי טובים לעבודה ממושכת מול המסך.

פשרה באיכות תמונה תמורת שטח מסך גדול - 22' רחב כמו ה-ASUS. לעבודה ממושכת כאשר חשוב שטח צפיה גדול כמו EXCEL למשל. מתאים מאוד גם למשחקים אבל פחות לסרטים. לעבודה עם טקסטים וכתיבת קוד פאנל TN מספיק בהחלט.

פורסם

עזוב אותך מניסוחים פילוסופיים,ידידי.

אפשר בקלות להיענות לבקשתו של הבחור מלמעלה ע"י הגדרת כל מסך ומסך והתאמת השימושים בו

ואני שמח שביצעת עריכה בתשובתך הראשונית ושכתבת מספר מילות הסבר ;)

פורסם

עזוב אותך מניסוחים פילוסופיים,ידידי.

אפשר בקלות להיענות לבקשתו של הבחור מלמעלה ע"י הגדרת כל מסך ומסך והתאמת השימושים בו

קראתי את מחשבותיך... ;)

פורסם

אתה בסדר גמור.. 8)

קלטתי שאתה בחור מאד יסודי..

אני מאמין שיהיו כאן חברים שיוכלו לארגן טבלת מסכים 19-22 שמדוברים

ומומלצים כאן בפורום והתאמתם לשימושים השונים ע"פ הנתונים שלהם

פורסם

אתה בסדר גמור.. 8)

קלטתי שאתה בחור מאד יסודי..

השאלה אם אני, נועם ודניס נוכל להסכים על רשימה אחת :lol:

פורסם

בסה"כ אין הרבה מסכים איכותיים בגדלים הללו ,המוזכרים כאן בפורום יותר ויותר ושאותם צריך לסווג..

פורסם

אם יהיה לי זמן לזה מחר אני אנסה לכתוב ת'רד מסודר ונקווה שישימו אותו בסטיקי.

פורסם

אחלה : :xyxthumbs:

להזכירך,המדוברים הם:

DELL 2007 WFP

NEC 20WGX2

PHILIPS 200W6CS

ASUS MW221U

EIZO S1931

Viewsonic VP930

ViewSonic VX922

1970HR LG

מקווה שלא שכחתי איזשהו דגם

פורסם

אין מה לעשות טבלה כזאת.

כמו שאמרו, מסכים שונים נראים סובייקטיבים עבור כל אחד. ואין אפילו מה לדבר מבחינה כללית של גודל\פאנל והתאמה לשימושים.

אני אסביר את כוונתי בדוגמא של קבצי וידאו, וכמובן שאפשר ממנה לגזור דוגמאות של שימושים אחרים.

ההנחה הרווחת הינה ש"מסכים גדולים ורחבים יהיו מתאימים לסרטים, בעוד שמסכי 5:4\4:3 בגדלים קטנים יותר לא". אמנם הרבה יסכימו עם ההנחה, אבל אחרי שיצפו בכל סוגי המסכים יהיו הרבה כאלה שיבינו שגדול ורחב זה לא תמיד טוב.

בקבצי וידאו יש כמה גורמים אשר מסכים מסויימים יהיו מתאימים עבור משתמשים אחדים, ואותם מסכים למשתמשים אחרים לא:

* צבעים- עד כמה המסך מדייק בצבעים ונותן צבעים חיים מבלי "לשטוף" (=washout) אותם. יש משתמשים שיהנו מאוד מצפייה במסך TN מבחינה זו באותה מידי שיהנו ממסך IPS כי הם פשוט לא יבדילו בצבעים כי הם לא רגישים מספיק אליהם מבחינה פיזית. כאלה שאומרים "אני שם לב לשינוי, אבל זה לא ממש אכפת לי" הם בדיוק המקרה הנ"ל. במקרה שלאנשים ממש חשובה איכות הצבעים דוקא עדיף יהיה מסך עם פאנל איכותי ועדיף על חשבון הגודל.

* צורת הסרט- האם הסרט יתפרס על כל המסך או יהיה בעלי פסים שחורים (LETTER BOX)- כאן דוקא בא הייתרון של המסכים הרחבים, אשר יש את הרוב שיעדיפו לוותר על איכות צבעים מסויימת בסרט במטרה לראות את הסרט כמו שהוצג, ולהתאים את הצפייה לפורמט הקידוד.

* רזולוציה- זה דוקא גורם חשוב שהרבה לא מחשיבים אותו. מסך LCD שונה מ-CRT בעיקר בכך שהוא עובד הכי טוב ברזולוציה הטבעית שלו. כל יישום שיריצו על המסך יתאים את עצמו למסך (אם אופצייה זו נבחרה- כמו למשל שעושים FULL SCREEN לסרט).

לכן, סרטים (רגילים- הסבר בהמשך) יראו טוב יותר וחד יותר- או במילים אחרות ב"איכות" טובה יותר דוקא במסכי 19" שיש להם רזולוציה של 1024X1280 מאשר במסך 20\22" שיש להם רזולוציה של 1680X1050 מכיוון שהסרט פשוט ימתח פחות.

הדבר הזה מאוד מורגש דרך אגב, ומשנה את חווית הצפייה לגמרי.

*סוג הקובץ- הרוב צופים בסרטים רגילים, שקודדו ע"י שיטת DVDRIP\XVID. סרטים אלו בעלי רזולוציה נמוכה, ולכן הגורם הנ"ל משמעותי מאוד.

אלה שיצפו דוקא בקבצי HD, כלומר סרטים בהבחנה גבוהה, יעדיפו דוקא את המסך הגדול יותר מכיוון שגם עליו האיכות תהיה טובה.

לכן, רק לשימוש הנ"ל של סרטים, יכולים להיות אנשים שידרשו 4 או יותר מסכים שונים, כך שלעשות טבלה של שימושים זה בלתי אפשרי.

חוץ מזה, טבלה של דגמים מדוייקים גם היא תהיה לא יעילה בכלל, מכיוון שיוצאים כל תקופה קצרה מסכים חדשים עם טכנולוגיות חדשות, וזה לא יהיה חכם לעדכן ולשנות לגמרי את הטבלה כל שבוע שבועיים.

פורסם
  • מחבר

אתה חייב להבין משהו

נכון שהטכנולוגיה משתנה כל חודש חודשיים ויצאים כל הזמן מסכים חדשים

אבל כמו שיש מפרט למחשב שמתעדכן כל הזמן למה שלא יהיה אחד למסכים

הרי זה חלק מאוד חשוב מהמחשב

נכון שהחלטה האחרונה היא של המשתמש

אבל בתור משתמש פשוט לי יהיה יותר קל להחליט בין 2 -3 מסכים מאשר בין

20-30 מסכים ודגמים

אם תשים לב חוזרים כאן בכל תקופה שלה אותם שמות של מסכים

מה הבעיה לרשום איזה מסך מתאים למה

ואני בתור המשתמש שאגיע לחנות החליט על פי תקציבי וראות עיניי מה מתאים לי יותר

הרי אין דבר יותר מתסכל מאשר לקנות דבר מה { ובמקרה שלנו מסך }

ולדעת שאם הייתה מוסיף 200 ש"ח הייתה יכול לקנות מסך הרבה יותר איכותי

וחשוב לשים לב איכות מסך { הן באיכות התמונה והן בחברה ידועה אשר השירות שלה בהתאם}

זאת הייתה בקשתי

ושוב אני אשמח אם משהוא יוציא את זה לפועל

חשוב להדגיש שיש אין סוף דגמים של מסכים

והדגש כאן הן רק על המסכים { הראשון והשני +- } שמובילים בתחומם באותו הרגע { סרטים ,משחקים, גרפיקה.. }

{ כמובן שבעוד חצי שנה יהיו מסכים יותר טובים }

פורסם

זאת כבר בעיה אחרת. שאנשים מגיעים לכאן ולא חושבים אפילו פעם אחת ללחוץ על הכפתור הזה שנקרא "חיפוש", ולמצוא את התשובה למה שחיפשו לא פעם אחת, אלא 10 לפחות.

אתה חייב להבין משהו

נכון שהטכנולוגיה משתנה כל חודש חודשיים ויצאים כל הזמן מסכים חדשים

אבל כמו שיש מפרט למחשב שמתעדכן כל הזמן למה שלא יהיה אחד למסכים

הרי זה חלק מאוד חשוב מהמחשב

נכון שהחלטה האחרונה היא של המשתמש

אבל בתור משתמש פשוט לי יהיה יותר קל להחליט בין 2 -3 מסכים מאשר בין

20-30 מסכים ודגמים

מה הבעיה לרשום איזה מסך מתאים למה

ואני בתור המשתמש שאגיע לחנות החליט על פי תקציבי וראות עיניי מה מתאים לי יותר

הרי אין דבר יותר מתסכל מאשר לקנות דבר מה { ובמקרה שלנו מסך }

ולדעת שאם הייתה מוסיף 200 ש"ח הייתה יכול לקנות מסך הרבה יותר איכותי

וחשוב לשים לב איכות מסך { הן באיכות התמונה והן בחברה ידועה אשר השירות שלה בהתאם}

זאת הייתה בקשתי

ושוב אני אשמח אם משהוא יוציא את זה לפועל

חשוב להדגיש שיש אין סוף דגמים של מסכים

והדגש כאן הן רק על המסכים { הראשון והשני +- } שמובילים בתחומם באותו הרגע { סרטים ,משחקים, גרפיקה.. }

{ כמובן שבעוד חצי שנה יהיו מסכים יותר טובים }

זה בדיוק העניין. זה לא 2-3 מסכים אלא יכול להיות 12-15 מסכים.

מה שניסיתי להראות בהודעה הקודמת, היא שכל אדם הוא בעל העדפות מסויימות. שני אנשים שרוצים לרכוש מסך עבור שימוש מסויים יכולים לרצות מסכים שונים לגמרי.

לכן אין טעם בטבלה כזאת, אשר תראה עדיפות של סוג אחד מהאנשים, והרבה לא יסכימו איתה. ואז שוב ייפתחו ויכוחים על מה עדיף שכמו שב-5 ת'רדים האחרונים לא יהיה להם סוף מכיוון שאין פה עובדות.

הדבר היחידי שאפשר לעשות זה להציג ייתרונות וחסרונות של סוג כזה או אחר של מסכים, אבל זה יש כבר בסטיקי.

חוץ מזה, כאשר תהיה טבלה כזאת, אז אנשים יעברו ממצב של "איזה מסך כדאי לי לקנות?" ל- "ראיתי את המסכים האלה בסטיקי, אתם חושבים שהמסך הזה באמת יתאים לי"?

פורסם

וגם אז העצה הכי טובה שנוכל לתת להם היא: לך תראה את המסך בעיניים.

פורסם

צודקים קודמי המלומדים...

עדיין, אם אמצא לזה את הזמן אנסה לתת רשימה מצומצמת וממצה שתואמת את השקפותי לכל הפחות.

ואין ספק שהעצה הטובה ביותר היא ללכת ולראות את המסך בעיניים, מחובר ל-DVI ברזולוציה הטבעית ובאפליקציה אופיינית למשתמש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים