עבור לתוכן

צ'יפסט 945 ו 946 של INTEL מה ההבדל ביניהם ומה עדיף?

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו בתהליך של רכישת מחשב "כפול ליבה" 3.4 MHz

מציעים לי לוח של צ'יפסט 945 ו 946 מתוצרת MSI

ההבדל ביניהם 300 שקל, כמובן שה 946 הוא היקר יותר.

השאלה היא מה ההבדל ביניהם, ואם יש הבדל משעמעותי ששווה את ה 300 שקל.

בנתיים התשובה היחידה שקיבלתי היא שה 946 הוא חדש יותר :-X

מוכר לא מקצועי >:(

תודה מראש, מיכאל

פורסם

אם אתה קונה "כפול ליבה" 3.4Ghz, כנראה שהבעיה במפרט שלך קצת יותר גדולה מאשר התלבטות בנוגע ללוח האם. לך לפורום מפרטים ותיתן תקציב לפני שתעשה טעות שיהיה קשה לתקן אותה.

פורסם

למה הוא לאו דווקא צריך את הקונרו הוא יקר יחסית, למרות שהייתי דווקא מוריד בכסף מהלוח אם ומשקיע אותו או במעבד או בכרטיס מסך

פורסם

כן חשבתי מילא זה עולה דומה למעבדי פנטיום D שעולים 500 שקל, אבל במחיר הזה הבחירה היא כמובן ה-c2d, אל תיתן לזה שפנטיום D יש לו יותר Mhz להשפיע לך על ההחלטה, תסתכל על מבחני ביצועים

פורסם

אני עכשיו בתהליך של רכישת מחשב "כפול ליבה" 3.4 MHz

מציעים לי לוח של צ'יפסט 945 ו 946 מתוצרת MSI

ההבדל ביניהם 300 שקל, כמובן שה 946 הוא היקר יותר.

השאלה היא מה ההבדל ביניהם, ואם יש הבדל משעמעותי ששווה את ה 300 שקל.

בנתיים התשובה היחידה שקיבלתי היא שה 946 הוא חדש יותר :-X

מוכר לא מקצועי >:(

ההבדלים בין ערכות השבבים:

http://indigo.intel.com/compare_cpu/showchart.aspx?mmID=22797,22798,8765,144,8764,142&familyID=10&culture=en-US

דגם ספציפי היה עוזר, אבל בכל מקרה ה 945 עדיף, מכיוון שהוא מאפשר FSB של 1066MHz בעוד שה 946 מגביל את ה FSB ל 800MHz, כלומר לא תוכל להפעיל עליו מעבדי C2D (לפחות לא כאלו שנמצאים בשוק) במהירות המלאה.

כמו כן רצוי להתרחק מה 945PL וה 945GZ, בעלי אותה מגבלת FSB.

אם אתה לא צריך כרטיס מסך מובנה, או אם אתה רוצה לעשות OC, תיקח את ה 945P (ה 945G הוא בעל כרטיס מסך מובנה ובכלל לא טוב ל OC).

אגב, גם העובדה שמנסים למכור לך מעבד פנטיום D בתדר של 3.4GHz, גם העובדה שלוח המבוסס על ערכת שבבים של 946 עולה יותר מאשר לוח המבוסס על 945, וגם העובדה שהמוכר לא יכול/יודע לתת לך תשובות, מרמזים לך על כך שאתה צריך למצוא חנות מחשבים אחרת לקנות ממנה...

פורסם

תותח אתה הא?

תגיד איפה אפשר ללמוד על מעבדים ולוחות כמוך?

אני לומד מחשבים כרגע וזה מאוד מעניין אותי

פורסם

תותח אתה הא?

צריך רק לשוטט פה בפורום ולקרוא...

פורסם

ללמוד אתה יכול בפורום יש גם מלא מדריכים שונים

פורסם

קודם כל צריך זיקה לתחום, וצריך רצון ללמוד על התחום. צריך גם להיות מסוגל ללמוד ולהבין דברים לבד, ולהיות מסוגל לקרוא ספרים ומאמרים בתחום, וכמובן - לדעת אנגלית. אה, וזה קצת עוזר אם נדפקת כמה פעמים, בעיקר עם לוחות האם... לי אישית יצא גם לעשות קורס של טכנאי מחשבים, אז גם זה עוזר.

פורסם

ההבדלים בין ערכות השבבים:

http://indigo.intel.com/compare_cpu/showchart.aspx?mmID=22797,22798,8765,144,8764,142&familyID=10&culture=en-US

דגם ספציפי היה עוזר, אבל בכל מקרה ה 945 עדיף, מכיוון שהוא מאפשר FSB של 1066MHz בעוד שה 946 מגביל את ה FSB ל 800MHz, כלומר לא תוכל להפעיל עליו מעבדי C2D (לפחות לא כאלו שנמצאים בשוק) במהירות המלאה.

למרות מה שכתוב בלינק שנתת - 946 יכול לתמוך גם ב1066. כבר היה לי על זה וויכוח עם מישהו פה.

תבדוק את לוח iselton של INTEL שמבוסס 946 - הוא תומך ב1066

פורסם

ל-946 יש שתי גירסאות

אחת תומכת FSB 800 והשנייה FSB 1066

פורסם

ל-946 יש שתי גירסאות

אחת תומכת FSB 800 והשנייה FSB 1066

אם אתה אומר, אתה כנראה צודק, אבל באתר של אינטל מופיעות רק 2 גירסאות של 946 - ה PL וה GZ, ששתיהן מוגבלות עד 800MHz. אני לא רואה שם 946P או משהו דומה. אפשר לינק לעמוד המתאים בבקשה?

פורסם

אם אתה אומר, אתה כנראה צודק, אבל באתר של אינטל מופיעות רק 2 גירסאות של 946 - ה PL וה GZ, ששתיהן מוגבלות עד 800MHz. אני לא רואה שם 946P או משהו דומה. אפשר לינק לעמוד המתאים בבקשה?

http://www.intel.com/products/motherboard/D946GZIS/index.htm

זה לוח של אינטל עם 946GZ, שתומך ב1066

פורסם

זה לא מבוסס על מידע רשמי של אינטל אלא על משתמשים בפורום עם FSB 1066 והלוח הנ"ל מהשבועות האחרונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים