עבור לתוכן

האם -AMD3800X2 יתמוך ב-DX10 ?<או שהוא פשוט יזחל לעומת האינטל E6300>?

Featured Replies

פורסם

הדיון עוסק בהבדלים בין ה X2 3800 לבין ה E6300 במשחקים. נו באמת אתם עושים צחוק?

ובינהם יכול להיות הבדל גדול אם ההיתה מעיף מבט בתמונה ששמתי..

וכמו שאתה יכול ליראות שם לפעמים (סליחה, לרוב.) ההבדל בFPS הממוצע לא משמעותי כי הוא הכל מיקרה מעל 60FPS..

אבל בפריים המינימלי יש הבדל והוא משמעותי 24FPS לAMD ל35FPS לאינטל ..

תחשב שאתה משחק ובמקום שבאמצע המשחק הFPS ירד לך מ איזור ה40 ל 24 .. דבר כזה יכל להביא לך קריז באמצע משחק..

לעומת זאת עם האינטל אתה נימצא בין 55 ממוצע ל36 מינימלי.. זה חלק בהרבה..

• תגובות 39
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

jacko_il דיברתי אל 3DGod, אתה אמור להבין את זה לפי מה שאמרתי, אבל לא משנה.. :screwy:

בכל מקרה ממש לא מסכים עם 3DGod בכך שההפרש יקטן אלא ההפך.

ממש לא נכון.

באו אני אסביר לך עם דוגמא שעלתה לי לראש.

מעבד חלש הוא עם ביצועים של 20 (דוגמא) ומעבד חזק הוא עם עם ביצועים של 40. כלומר המעבד החזק חזק פי 2 מהמעבד החלש במקרה הזה.

בעוד שנתיים נגיד יצא מעבד עם ביצועים של 100, והמשחקים של אותה התקופה יסתמכו על חומרה של אותה התקופה.

מה יצא לנו? בעתיד כשיהיו מעבדים עם ביצועים של 100 ההבדל בין 20 ל 40 הוא קטן יותר מההבדל שיש היום, כי במשחקים שפותחו למעבדים עם ביצועים של 100 לא יעבדו הכי טוב גם על מעבד של 20 וגם על מעבד של 40. בדיוק כמו שהיום אין ממש הבדל במשחקים בין אם יהיה לך GeForce 2 MX לבין אם יהיה לך GeForce FX 5600 (או לפחות הבדל מאוד קטן יחסית לזה שהיה נגיד וה FX היה בתפוקת ה GeForce 2 MX).

וגם כן יכול להיות תמיד שאחד מהשוקים (שוק המעבדים או שוק כרטיסי המסך) יהיה יותר מהיר, כלומר קצב ההתפתחות הטכנולוגית שלו יקדים את השוק השני ובכך יצבור פער...

לא בטוח שהבנתי אותך, תסביר.

ובינהם יכול להיות הבדל גדול אם ההיתה מעיף מבט בתמונה ששמתי..

וכמו שאתה יכול ליראות שם לפעמים (סליחה, לרוב.) ההבדל בFPS הממוצע לא משמעותי כי הוא הכל מיקרה מעל 60FPS..

אבל בפריים המינימלי יש הבדל והוא משמעותי 24FPS לAMD ל35FPS לאינטל ..

תחשב שאתה משחק ובמקום שבאמצע המשחק הFPS ירד לך מ איזור ה40 ל 24 .. דבר כזה יכל להביא לך קריז באמצע משחק..

לעומת זאת עם האינטל אתה נימצא בין 55 ממוצע ל36 מינימלי.. זה חלק בהרבה..

בזה אתה צודק, אבל עדיין לפי הנתונים אפשר להסיק כי ה FPSים המינימאליים האלה באים לאורך של עשיריות השניה, וזה לא משמעותי כל כך.

תבינו שאני לא מתווכח סתם, אלא בשביל לחסוך את הכסף שלכם.

פורסם

בהחלט אפשרי..

אבל שם לב לזה שהממוצע פריים של ה3800X2 כמעט שווה לפריים המינימלי של E6400..

דוגמה נוספת שמשווה FX-62 ל E6700/800. ועוד 'רק' עם 7900GTX.

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTEwOCw5LCxoZW50aHVzaWFzdA==

שם לב לדרופים של הFX.. ועוד לא מדובר על איזה 3800X2.. בFX זה בכלל לא היה אמור ליקרות..

ובוא לא נישכח באיזה כרטיס מדובר כאן ועל איזה עשו את הבאנצים למעלה..

פורסם

בהחלט אפשרי..

אבל שם לב לזה שהממוצע פריים של ה3800X2 כמעט שווה לפריים המינימלי של E6400..

דוגמה נוספת שמשווה FX-62 ל E6700/800. ועוד 'רק' עם 7900GTX.

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTEwOCw5LCxoZW50aHVzaWFzdA==

שם לב לדרופים של הFX.. ועוד לא מדובר על איזה 3800X2.. בFX זה בכלל לא היה אמור ליקרות..

ובוא לא נישכח באיזה כרטיס מדובר כאן ועל איזה עשו את הבאנצים למעלה..

מה אתה מתחכם, כל הדוגמאות בלינק שלך ללא פילטרים. עדיין fx צמוד ל-C2D. :screwy:

פורסם

3DGOD ו URIB :

מכבד אתכם מאד ואת הדעה שלכם וזכותכם המלאה לחשוב מה שאתם רוצים..

אבל אני כרגע עוזב את כל הדעות והרעיונות שיש לי ומתמקד בנתון (יותר נכון במגמה מסויימת..) אחד:

הINTEL יותר חזקים פשוט. בוא נתעלם מ FPS מקסימלאי, ממוצע ומינימאלי לשניה -

לא תמוה בעינכם שיש הבדל גדול כל כך בין המעבדים ? למה בכלל צריך לעניין אותי שהפער מצתמצם ברזולוציות גבוהות יותר ?

ההפרש העצום ב FPS ברזולוציות הנמוכות לפי דעתי מראה על מגמה מסויימת שבאה פחות לידי ביטוי ברזולוציות הגבוהות (בגלל העברת הרבה עיבוד לכרטיס מסך..) אבל המגמה הזו שם והיא לא נעלמת - היא רק יורדת ברזולוציות הגבוהות..

וסתם עלתה לי דוגמא לראש: קח באופן תאורטי שני רכבים זהים כשלכל אחד מהם אתה מתקין מערכת קירור שונה - באחד נניח את המערכת קירור המקורית של האוטו ובשניה אתה מאלתר איזה רדיאטור שונה וקטן יותר.. עכשיו אתה נוסע עם שני הרכבים - בקיץ כשחם מאד הרדיאטור הקטן לא ממש מספק את התפוקה והרכב נוטה להתחמם כשאתה נוסע לאט או עומד והרכב השני (זה עם הקירור המקורי) נשאר תמיד על חום קבוע וסטנדרטי.. בחורף, בשני הרכבים הטמפ' קבועה בגלל מזג האויר הקריר ושני מערכות הקירור עושות את העבודה בהצלחה.. אז מה תגיד לי ? שיש בינהם פער רק כאשר אתה לוקח מדידות בקיץ ושבחורף הפער מצתמצם עד כדי כך שהוא לא מורגש ?

:xyxthumbs:

פורסם

קודם כל מי אם לא אני מבין את ההבדל בביצועי המעבדים, נכון שיש הבדל ענקי בין מעבדי C2D לבין המעבדים האחרים בכל דבר, גם במשחקים. אבל ההבדל במשחקים הוא כזה שממש לא רלוונטי, סותר את עצמו כמעט בכל מקרה.

לגבי מערכת הקירור, ממש לא הבנת את הקטע. למה שתשחק על הגדרות נמוכות כשיש לך כרטיס כל כך חזק??

אם יש לך כרטיס כזה חזק, תשחק רק בהגדרות גבוההות - איפה שלא נמצאת ההגבלה של המעבד.

אני לא מבין למה אנחנו עדיין מתווכחים, באמת לא קשה להבין שכל ההבדל הזה של המעבדים הוא עבודה בעיניים ושאין צורך במעבד סופר יקר בשביל לשחק במשחקים.

תודה לך לפחות על זה שאתה ממשיך לדבר בצורה מכובדת :)

פורסם

3DGOD , קודם כל וויכוחים זה לא דבר רע.. רוב ההמצאות והחידושים בעולם נובעים מויכוחים של אדם או גוף עם אדם או גוף אחרים..

אם כל האנשים בעולם היו חושבים באותו הכיוון ועל אותם הרעיונות היינו עדיין צדים חיות במדבר עם חנית..

לסיכום= ואני לא אגיב שוב, מבטיח.. ;)

שנינו מסכימים שיש הבדל בכח עיבוד בין המעבדים רק שהוא לא ממש מורגש עד לא קיים על הגדרות גבוהות בגלל שהעיבוד עובר ל GPU ופחות דורש מ CPU..

נכון ?

פורסם

נכון מאוד. ולא רק זה.

הבנצ'ים שאפשר לראות בודקו עם כרטיס Top-End.

מכיוון שאם הכרטיס חלש יותר הוא מוגבל פחות ע'י המעבד, ההבדלים בין המעבדים קטנים עוד ועוד אם הכרטיס הוא חלש יותר.

כך שאם לדוגמא ההבדל בין המעבדים עם הכרטיס GF8800GTX נהיה לא משמעותי מרזולוציה של 1600*1200, עם הכרטיס X1950Pro למשל ההבדלים לא יראו כבר ב 1024*768 (אולי יותר אולי פחות, הערכה גסה).

אני מקווה שלכולם זה מובן ושכולם מסכימים איתי?

פורסם

נכון מאוד. ולא רק זה.

הבנצ'ים שאפשר לראות בודקו עם כרטיס Top-End.

מכיוון שאם הכרטיס חלש יותר הוא מוגבל פחות ע'י המעבד, ההבדלים בין המעבדים קטנים עוד ועוד אם הכרטיס הוא חלש יותר.

כך שאם לדוגמא ההבדל בין המעבדים עם הכרטיס GF8800GTX נהיה לא משמעותי מרזולוציה של 1600*1200, עם הכרטיס X1950Pro למשל ההבדלים לא יראו כבר ב 1024*768 (אולי יותר אולי פחות, הערכה גסה).

אני מקווה שלכולם זה מובן ושכולם מסכימים איתי?

מסכים איתך ב-100% כל מילה בסלע! זה מה שאני אומר כבר המון זמן, משחקים בהגדרות גבוהות לא דורשים מעבדים מהירים ויקרים.

פורסם

ולסיכום:

המשחק אינו מסתמך רק על יכולת העיבוד של המעבד אלא גם מסתמך על היכולת הביצוע הגרפי של כרטיס המסך

אני מאמין שהבדל הביצועים של מעבד חזק עם כרטיס חזק שייתן ביצועים של 200FPS לבין 100FPS ב"משחק כבד" לא מורגש בעין האנושית ברזולוציות נמוכות להלן : 800x600,1024x768 אלא יורגש במידה והרזולוציה תעלה.

אך כמובן שלמשחקים עתידיים ברזולוציות "מטורפות" של 1200*1600 ומעלה כן יהיה הבדל אנחנו אינם נביאים וכמובן אננו יכולים לנבאות דברים שכאלו

אני לא מחדש לאף אחד שתמיד יצאו מעבדים טובים יותר וכרטיסים גרפים טובים יותר אך כמובן שהכול מתחיל ונגמר בכיס שלנו...

ננעל רשמית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים