עבור לתוכן

שאלה בנוגע לצמצם במצלמות דיגיטליות

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי שאלה בנוגע לצמצם של מצלמה דיגיטלית (aperture)

לפי מה שהבנתי, הוא שולט בכמות עומק המגרש (depth of field)

המצלמה שלי אפשר לשנות את הצמצם מ 2 עד ל 8.

ניסיתי לצלם אובייקט בצמצם רחב ובצמצם צר (והתאמתי את מהירות הסגר בהתאם ליותר או פחות תאורה), ובשתי התמונות הרקע נראה אותו הדבר, די בפוקוס.

בתמונה של הפרח שבלינק הזה, יש הבדל מאוד משמעותי: http://en.wikipedia.org/wiki/Aperture

בתמונה של הפרח עם הרקע המטושטש, השתמשו בצמצם של f/5, ואני השתמשתי ביותר נמוך, אמנם הרקע ממש לא היה מטושטש כמו בתמונה ההיא.

מה אני מפסיד פה? תודה.

פורסם

אם למצלמה שלך יש חיישן קטן (כמו מרבית המצלמות שאינן DSLR) אז השליטה בעומק השדה מינימלית. כדי לקבל טשטוש בולט יותר תשתמש בצד הארוך של העדשה ותקפיד שהנושא יהיה יחסית קרוב.

אגב, באיזו מצלמה מדובר? קנון כלשהי מסדרה G?

עריכה: עכשיו ראיתי שיש לך S3. מה גרם לך לחשוב שיש לה צמצם 2?

פורסם
  • מחבר

מה זה צמצם 2?

קראתי באתר שזה מה שצמצם עושה

אז למצלמה דיגיטלית לא SLR אין יכולת כזאת? אז מה תפקידו של הצמצם במצלמה דיגיטלית?

פורסם

מה זה צמצם 2?

קודם כדאי שתקרא מה זה צמצם ומה זה ערך צמצם.

אז למצלמה דיגיטלית לא SLR אין יכולת כזאת?

בהחלט יש.

אז מה תפקידו של הצמצם במצלמה דיגיטלית?

בדיוק כמו התפקיד שיש לו במצלמת פילם.

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון להשתמש בצד הארוך של העדשה?

אם למצמה דיגיטלית יש יכולת לשלוט בעומק השדה אז למה לא ראיתי הבדל בין 2 התמונות שצילמתי, אחת עם צמצם רחב ואחת עם צמצם צר?

פורסם

למה אתה מתכוון להשתמש בצד הארוך של העדשה?

אני מתכוון לצד הטלה של העדשה (או במילים אחרות, לצד המקרב).

אם למצמה דיגיטלית יש יכולת לשלוט בעומק השדה אז למה לא ראיתי הבדל בין 2 התמונות שצילמתי, אחת עם צמצם רחב ואחת עם צמצם צר?

אם תעלה את התמונות אני אוכל לנסות להבין מה התפקשש לך שם. הבדל כלשהו צריך להיות, אבל הוא זניח בהשוואה למה שאפשר לקבל ב-DSLR.

פורסם
  • מחבר

אני מסתכל על הערך שבו השתמשו בכדי לצלם את הפרח, f/5, והרקע מאוד מטושטש, וב f/32 הרקע די ברור

אני השתמשתי בערך צמצם צר יותר מ 5 והרקע ממש לא היה מטושטש, הנחתי שיהיה מטושט כמו התמונה עם הפרח

במצלמה שלי הערך הגבוה ביותר הוא 8 נדמה לי, וקיימות מצלמות עם ערך הרבה יותר גבוה איתו יראו את הרקע, אך אם ערך נמוך זה מא שאני מקבל, רקע ברור... צריך לצאת רקע מטושטש ולא ברור...

האם ערך צמצם של f/5 יתן תוצאות שונות במצלמות שונות, אם מצלמים את אותה התמונה, או האם התמונה תצא אותו הדבר עם אותו ערך? אם הראשון, אז אה יסביר... וכנראה אין אפשרות לצלם אובייקט עם רקע מטושטש (לפחות לא כמו הפרח) עם מצלמה זו, עקב ערכי הצמצם שנותנים הבדל זניח

אני משתמש במצב ידני

צילמתי לנסיון אובייקט והיו עוד אובייקטים כ 2 מטרים מאחורי האובייקט המצולם.

מה אני יכול לצלם ובאיזה הגדרות, בכדי שאני אראה 2 תמונות שונות, אחת עם רקע מטושטש ואחת עם רקע יותר ברור?

פורסם

כל השאלות האלה מקבלות תשובה מפורטת ומנומקת באתר קליקי. בנוסף למאמרים "צמצם" ו"ערך צמצם" (שאליהם הפניתי קודם), כדאי לך גם לקרוא את המאמר על "עומק שדה". אם משהו בהסברים לא מספיק ברור, אתה מוזמן להרשם לאתר ולשאול שאלה בטאב הדיון של כל ערך. זה יעזור לכותבים (בינהם אני) לשפר את המאמרים ולמלא את החסר.

פורסם

תחשוב על זה ככה,

צמצם זה כמו אישון.

שאנחנו נמצאים במקום חשוך האישון מתרחב כדי שנראה יותר טוב ושהעין תקלוט יותר אור.

שאנחנו נמצאים במקום מואר האישון מצטמצם ונהיה קטן מאוד בשביל שלא יכנס יותר מדי אור שיזיק לעין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים