עבור לתוכן

ארטיפקטים

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום המומחים.

לפני שאני שולח את המחשב שלי לבדיקה , רציתי לדעת האם יש דרך לנסות לפתור את הבעיה בעצמי. יתכן וזו בעית תוכנה ולא חומרה? יש משהו שאני יכול לעשות לבד? אקדים ואומר שהתקנתי את כל הדריברים העדכניים של כל רכיב ורכיב במחשב שלי אבל אני עדיין נתקל בבעיות במשחקים ולפי דעתי לפי המערכת שלי לא הייתי אמור להתקל בבעיות, משחקים שבעיקר יש לי איתם בעיות : Company Of Heroes , Rainbow Six Vegas.

להלן המפרט שלי :

AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX

DFI NF4 SLI INFINITY 939

SAMSUNG DDR 512MB 400mhz CL3 X 2

Thermaltake 400W

WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII

NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK

LEADTEK 7800GT 256MB EXTREME PCI-E

Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - GREEN X 2

תודה מראש.

פורסם

לפי הכותרת אני מבין שהבעיה זה ארטיפקטים....(למרות שלא פירטת בגוף ההודעה)..?

פורסם
  • מחבר

אכן כן , הבעיה היא באמת הופעת ארטיפקטים ולפעמים אפילו תקיעות.

אז מה עושים?

פורסם

תבדוק מה הטמפ' של הכרטיס שלך בשעת מאמץ..(רוב הסיכוים שהכרטיס מתחמם יתר על המידה)..

תריץ בדיקה עם 3DMARK תראה אם היא קורסת...

תנסה להוריד את ההגדרות במשחקים תבדוק מה קורה עם זה...

פורסם

תוריד דרייבר אחר...(יש דרייברים שעשו ארטיפקטים לכרטיסים כמו 6600GT אולי זה יעזור)

פורסם

המאוורר שעל הכרטיס עובד נכון?

פורסם
  • מחבר

1. הטמפ' של הכרטיס בסדר גמור , הוא בכלל לא מתחמם אפילו במאמץ גדול מדובר בעליה של מעלה או שתיים.

2. אני לא רואה סיבה להשתמש בדרייברים של כרטיס מסך שלא שלי , לא מבין איך זה יפתור את הבעיה.

3. המאוורר על הכרטיס מסך עובד.

4. כאשר מורידים הגדרות במשחקים זה אכן מקל על הבעיה , אבל כמו שאמרתי, מדובר בכרטיס מסך חזק במע' חזקה , לא אמורה להיות לי בעיה לשחק גם בקונפיגורציה של רזולוציות גבוהות ואפקטים מלאים.

מה עושים?

פורסם

עם יש לך אחריות על המחשב, תנצל

פורסם

1. הטמפ' של הכרטיס בסדר גמור , הוא בכלל לא מתחמם אפילו במאמץ גדול מדובר בעליה של מעלה או שתיים.

2. אני לא רואה סיבה להשתמש בדרייברים של כרטיס מסך שלא שלי , לא מבין איך זה יפתור את הבעיה.

3. המאוורר על הכרטיס מסך עובד.

4. כאשר מורידים הגדרות במשחקים זה אכן מקל על הבעיה , אבל כמו שאמרתי, מדובר בכרטיס מסך חזק במע' חזקה , לא אמורה להיות לי בעיה לשחק גם בקונפיגורציה של רזולוציות גבוהות ואפקטים מלאים.

מה עושים?

1. לא הגיוני איך בדקת תעניין..

2. מה זאת אומרת לא שלך למה הדרייברים שיש לך עכשיו הם שלך.. :kopfpatsch:..(תוריד מהאתר של נוידיה)

4. והוא היה חזק היום הוא כבר לא ממש...(כמובן תלוי באיזה משחקים וכו)..

פורסם
  • מחבר

1. לא הגיוני איך בדקת תעניין..

2. מה זאת אומרת לא שלך למה הדרייברים שיש לך עכשיו הם שלך.. :kopfpatsch:..(תוריד מהאתר של נוידיה)

4. והוא היה חזק היום הוא כבר לא ממש...(כמובן תלוי באיזה משחקים וכו)..

1. מאוד פשוט לבדוק את הנושא , ההתקנה של הכרטיס באה עם סט כלים די פשוט שמאפשר לראות כל הזמן את הטמפ'.

2. Guarding angel ציין שכדאי להשתמש בדרייברים של 6600 GT כאשר בפועל יש לי GT 7800 , אני לא מבין למה כדאי להשתמש בדרייברים ישנים.

4. אני עדיין מאמין שהוא חזק , בכל מקרה , אני נתקל בבעיות גם שמכוונים למאפיינים נמוכים יחסית , ברור שיש בעיה.

אני חוזר שוב לשאלה המקורית , האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות או להעביר את המחשב כולו לבדיקה?

פורסם

חבר, תנשום עמוק ותקשיב-

תרשום טמפ' במנוחה ומאמץ ואיך בדיוק (תוכנה) בדקת אותם.

הדרייברים של NVIDIA הם דרייברים אחידים לכל הכרטיסים שלהם - שינוי דרייבר יכול לפתור לך את הבעיה וזה בכל זאת "שלך" :lol:

ארטיפקטים לא קשורים להגדרות ביצועים במשחק - מה מהירויות השעון של הליבה והזכרונות? יכול להיות שאתה ב-OC?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון , אני לא ממש מומחה בתחום אז אם אני טועה , אשמח אם תתקנו אותי.

לעניינינו , בדקתי את טמפ' הכרטיס במאמץ ומנוחה בעזרת תוכנה שמותקנת כאשר מתקינים את הדריברים של הכרטיס.

במנוחה זה היה 43 אם אני זוכר נכון ובמאמץ זה הגיע ל-45, אם אני מבין נכון זה לא נחשב להתחממות משמעותית.

באתר של Leadtek הם מספקים דרייברים לכל סידרה בנפרד , כלומר לסדרת ה- 6000 יש את הדריברים שלהם ול-7000 את שלהם ולכן התקנתי את מה שהיה נראה לי מתאים. האם יש צורך ללכת לאתר של nVidia בשביל לבצע עדכונים נוספים או שהעדכון מ-Leadtek מספיק?

אני לא ב- OC וטמפ' המחשב סבירות , בנוסף פתחתי את המחשב ולא ראיתי שום דבר חם במיוחד.

חשוב לציין שהרצתי את Sandra (שאפשר להוריד אותה פה מהאתר) והדבר היחיד שמצאתי שהיה רלוונטי זה שלוח האם מתחמם למרות שלא הרגשתי את זה ולא ראיתי מס' חריגים בטמפ' שהוצגו לי בדו"ח מ-Sandra.

עוד שאלה , כמה שמעלים את ההגדרות במשחק אז הכרטיס יותר מתאמץ ואם הוא לא עומד בזה , תופעה של ארטיפקטים יכולה להופיע נכון?

פורסם

אין מצב שבמאמץ אתה רק 2 מעלות מעל, אין מ-צ-ב ???

פורסם

אין מצב שבמאמץ אתה רק 2 מעלות מעל, אין מ-צ-ב ???

צודק^^^^

כמו שאמרתי תפעיל 3DMARK ובמקביל תבדוק את הטמפ'...(או שתפעיל את המוניטור בRIVA TUNER)..

וLeadtek היא היצרנית של הכרטיס לא יותר מזה...היצרנית של השבב הגרפי היא NVIDIA....(ככה שדרייברים מורידים מנוידיה)..

ומה הייתה הטמפ' של הלוח שלך..?

ובעיקרון ארטיפקטים נגרמים בעיקר מחום יתר או מOC מוגזם (שזה +- מביא לאותה תוצאה)..

הגדרות גבוהות במשחקים גורמות רק לתקיעות וכו..לא משהו כמו ארטיפקטים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים