עבור לתוכן

קונה מצלמת DSLR

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה

אני קונה מצלמת DSLR. אין לי עבודה בצילום או סוג ספציפי של תמונות שאני מצלם, אלא בכללי בטיולים, נוף, משפחה וכו'.

המליצו לי על Cannon Rebel XTi 400D 10.1MP, אמנם אני רוצה לדעת האם יש אופציות יותר טובות. יכול להיות שאני אקנה מחו"ל (זה תלוי בהפרש המחירים לעומת הארץ)

ראיתי שלסוני יש מצלמה שעושה רושם שהיא טובה - Sony DSLR Alpha-100. איך היא משתווה ל-400D?

והאם יש אופציות נוספות במחירים דומים אשר יותר טובים?

תודה רבה ושבת שלום

פורסם

שתי המצלמות טובות מאוד (כמו רוב מצלמות ה-DSLR של ימינו), אבל יש מצלמות עם תמורה טובה יותר לכסף. הנה ציטוט מהודעה קודמת שלי בנושא:

ל-400D אין מייצב תנועה, אין מד-אור ספוט, והעינית שלה קטנה מאוד.

ל-A100 יש ISO גבוה עם איכות תמונה גרועה בסטופ (וזה נכון אפילו ב-RAW), העינית שלה בינונית, והתחושה שלה ביד צעצועית (אפילו ה-K100D הזולה מרגישה יותר איכותית).

ב-500 עד 1700 ש"ח פחות מהדגמים הנ"ל (תלוי במצלמה וביבואן) אפשר לקנות את האולימפוס E500 עם שתי עדשות שנותנות טווח כולל שמקביל ל-28 עד 300 מ"מ. ה-E500 מצלמה טובה מאוד אבל בדומה ל-400D אין לה מייצב תנועה והעינית שלה קטנה, ובדומה לסוני יש לה ISO גבוה לא משהו. בתקציב דומה אפשר לרכוש את הפנטקס K100D שלא סובלת מאף אחד מהחסרונות האלה, אבל מגיעה רק עם עדשה אחת - כמו הקיט הבסיסי של הקנון והסוני.

בשני המקרים ההפרש מול הסוני (ביבוא רשמי) מספיק כדי להוסיף פלאש חיצוני איכותי, וזה אביזר שעושה הבדל הרבה יותר גדול בתוצאות מאשר כל ההבדלים בין המצלמות האלה.

פורסם
  • מחבר

שתי המצלמות טובות מאוד (כמו רוב מצלמות ה-DSLR של ימינו), אבל יש מצלמות עם תמורה טובה יותר לכסף. הנה ציטוט מהודעה קודמת שלי בנושא:

ב-500 עד 1700 ש"ח פחות מהדגמים הנ"ל (תלוי במצלמה וביבואן) אפשר לקנות את האולימפוס E500 עם שתי עדשות שנותנות טווח כולל שמקביל ל-28 עד 300 מ"מ. ה-E500 מצלמה טובה מאוד אבל בדומה ל-400D אין לה מייצב תנועה והעינית שלה קטנה, ובדומה לסוני יש לה ISO גבוה לא משהו. בתקציב דומה אפשר לרכוש את הפנטקס K100D שלא סובלת מאף אחד מהחסרונות האלה, אבל מגיעה רק עם עדשה אחת - כמו הקיט הבסיסי של הקנון והסוני.

בשני המקרים ההפרש מול הסוני (ביבוא רשמי) מספיק כדי להוסיף פלאש חיצוני איכותי, וזה אביזר שעושה הבדל הרבה יותר גדול בתוצאות מאשר כל ההבדלים בין המצלמות האלה.

רגע האיכות תמונה של ה-K100D תהיה יותר טובה מאשר ב-Canon 400D? אפילו שיש לה 'רק' 6MP?

ראיתי שיש גם K10D, מה ההבדלים בין ה K10D וה-K100D, ואיך ה-K10D בהשוואה ל400D למשל?

תודה:)

פורסם

רגע האיכות תמונה של ה-K100D תהיה יותר טובה מאשר ב-Canon 400D?

ב-ISO נמוך לא, ה-400D תהיה יותר טובה. ב-ISO גבוה הפנטקס תהיה יותר נקיה. הפיקלסים הגדולים יותר מאפשרים לה לספק ISO 3200 שמיש. לעומת זאת, ב-400D קנון וויתרו על הרגישות הזו בגלל החיישן הצפוף שלא מסוגל להוציא תוצאה ראויה מעבר ל-ISO 1600.?

אפילו שיש לה 'רק' 6MP?

בשביל מה אתה צריך יותר מ-6 מ"פ?

ראיתי שיש גם K10D, מה ההבדלים בין ה K10D וה-K100D, ואיך ה-K10D בהשוואה ל400D למשל?תודה:)

ה-K10D מצלמה אדירה, אבל היא משמעותית יותר יקרה. לא רק שהיא עדיפה בעיני על ה-400D, אלא שהיא מציעה חבילה כוללת שעדיפה בעיני על כל מצלמת DSLR אחרת (כולל הדגמים המקצועיים של קנון וניקון ששוקלים 1.5 קילו עוד לפני שמחברים להם עדשה...). הסבר יותר מפורט תוכל למצוא בהודעה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים