עבור לתוכן

גרסאות שונות של Dell 2007WFP

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט קשות בין מספר מסכים בגדלים ומחירים שונים, וה-Dell 2007WFP הוא אחד מהם.

הבנתי שדל, בצעד חצוף ומרגיז, מייצרת מס' גרסאות של הדגם הזה בטכנולוגיות שונות ועם פאנלים שונים, לפי מה שמתאים לה באותה תקופה, ושהדבר היחידי שנשאר אותו דבר הוא העיצוב והחיבורים.

האם יש למישהו מידע על כמה גרסאות יש למסך הזה ומה ההבדלים ביניהם?

אשמח אם מישהו יוכל גם לקשר אותי לביקורות שכוללות את הגרסא של המסך הנבדק.

ושאלות חשובות מאד נוספות: איך אני מבדיל בין הגרסאות בבואי להתרשם מהמסך או לקנות אותו, והאם יש דרך לדעת איזה מסך אני הולך לקבל אם אני מזמין אותו?

אשמח מאד לתשובות מהירות - המחשב יושב אצלי כבר שבועיים מיותם ממסך ובלי שאני משתמש בו, ואני משתגע כבר מהתלבטויות (קניתי אותו עם מסך NU W921A, בלי לראות קודם את המסך, ולא הייתי מרוצה ממנו כשהוא הגיע [יש מצב שהוא היה פגום] ולכן החזרתי אותו תוך יום).

תודה!

פורסם

אולי עדיף שתביא תקציב והמומחים פה יצאו לך מסך?

פורסם

1.דל כמו כל חברה פועלת לפי מכרזים וזמינות ומלאי אצל יצרנים.

אני מאמין שלחברה גדולה כמו דל יש מספיק מהנדסים שבדקו וביצעו QA על כל פאנל שחותן לדגם כלשהו ולכן על אף שמדובר כביכול

במסך שמשווק גם עם IPS וגם עם PVA ההבדל בין הגרסאות לא גדול כמו שחלק מהאנשים/אתרים טוענים שהוא. כולם קופצים כאשר דל מחליפים את

הפאנל בפאנל אחר, הוא בטח ח*א וכו וכו ואחרי ששומעים שמדובר בפאנל PVA בכלל יוצאים מגדרם כאשר בפועל מדובר בהבדל קטן יחסית,

ובטח שקטן בהרבה מההבדל בין מסך בעל פאנל TN לבין מסך בעל פאנל PVA או IPS.

2.כיום יש REV A02 ו A03, רוב המסכים מ 02 הם IPS אבל יש גם PVA, כנ"ל לגבי ה 03 שם הרוב אני מניח הם מסכים בעלי פאנל PVA.

3. אם אתה מוצא חנות שתתין לך לבדוק את המסך לפני שאתה קונה (אני בספק אם מישהו יתן) תוכל לבצע את הצעדים שמפורטים כאן, בכלל אני

מציע לך לעבור על השרשור הנ"ל. כך תוכל לברר באיזה פאנל מדובר לפני הקניה.

פורסם

ההבדל בין הגרסאות לא גדול כמו שחלק מהאנשים/אתרים טוענים שהוא. כולם קופצים כאשר דל מחליפים את

הפאנל בפאנל אחר, הוא בטח ח*א וכו וכו ואחרי ששומעים שמדובר בפאנל PVA בכלל יוצאים מגדרם כאשר בפועל מדובר בהבדל קטן יחסית,

מחזק!! ראיתי היום 2007FP PVA (שנתקלתי בו במקום לא צפוי) וגם הוא טוב מאד דומה לIPS שלי. אני מניח שאם הייתי מציג עליהם תמונות זהות אחד ליד השני הייתי רואה הבדלים אבל גם הפנל הזה מעולה בזווית צפיה (מעט פחות טובה מהIPS אך עדיין הרבה יותר גדולה מכל TN שראיתי) ואיכויות הצבעים.

לכן גם DELL עם פנל PVA הוא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

1.דל כמו כל חברה פועלת לפי מכרזים וזמינות ומלאי אצל יצרנים.

אני מאמין שלחברה גדולה כמו דל יש מספיק מהנדסים שבדקו וביצעו QA על כל פאנל שחותן לדגם כלשהו ולכן על אף שמדובר כביכול

במסך שמשווק גם עם IPS וגם עם PVA ההבדל בין הגרסאות לא גדול כמו שחלק מהאנשים/אתרים טוענים שהוא. כולם קופצים כאשר דל מחליפים את

אנשים קופצים ובצדק. כל חברה אולי פועלת לפי מכרזים וזמינות מלאי, אבל מה שדל עושה עם הדגם הזה זה דבר לא מקובל בכלל.

הם משווקים תחת אותו שם של דגם בדיוק מסכים שונים לחלוטין, בטכנולוגיה שונה, כאשר הדבר היחיד המשותף ביניהם הוא העיצוב החיצוני.

לקוח שרואה את המסך או קורא ביקורת טובה עליו באינטרנט ומחליט לקנות אותו, יכול לקבל בכלל מסך שונה לגמרי!

לדעתי זה דבר שלא ייעשה. הם היו צריכים לשווק אותם תחת שם שונה.

2.כיום יש REV A02 ו A03, רוב המסכים מ 02 הם IPS אבל יש גם PVA, כנ"ל לגבי ה 03 שם הרוב אני מניח הם מסכים בעלי פאנל PVA.

יש עוד הבדלים שידוע לך עליהם בין הגרסאות? קראתי על עניין ה-banding ומצבי התצוגה השונים - באיזו גרסא זה תוקן למשל?

בכלל, למיטב הבנתי כרגע, לא כדאי לקנות גרסא שהיא לא 03 ואם אני מוצא 03 שהוא IPS אז זה הכי טוב - הבנתי נכון?

3. אם אתה מוצא חנות שתתין לך לבדוק את המסך לפני שאתה קונה (אני בספק אם מישהו יתן) תוכל לבצע את הצעדים שמפורטים כאן, בכלל אני

מציע לך לעבור על השרשור הנ"ל. כך תוכל לברר באיזה פאנל מדובר לפני הקניה.

דווקא בניתי על לראות את זה בחנות וביאסת אותי עכשיו. איך אני אמור להחליט איזה מסך לקנות בלי לראות כמה מסכים בעיניים קודם?!

ומה לגבי פיקסלים מתים? אני לא רוצה לקנות ושוב להתבאס כשמגיע אליי הביתה - כבר היה לי את הקטע הזה עם ה-NU פעמיים: פעם אחת היה פיסקל מת ופעם שנייה היו ריצודים מרגיזים לפעמים שאני לא בטוח אם זה ככה במסך או שזה היה מסך פגום. ומזל שגם נתנו לי להחזיר בלי בעיות.

מישהו יודע איפה אני בכ"ז יכול להתרשם ממסכים לפני שאני קונה?

פורסם

1. אני חוזר ואומר שההבדל בין פאנל IPS ו |PVA כנראה לא מצדיק את השינוי הדרסטי של דגם חדש.

כמו שציינתי אני בטוח שמהנדסים של דל בדקו את הפאנל טוב טוב לפני שהם בחרו לחתן אותו לדגם הנ"ל במקום פאנל IPS.

ולא מדובר במוצר שונה לחלוטין כפי שאתה מנסה להציג אותו, המעגלים עדיין אותם מעגלים וכו.

2.Banding כמעט שאין מאז גירסה 01, בכל זאת מומלץ לקנות 03 ואם מקבלים IPS אז בכלל יצא טוב.

3.אף חנות לא תיתן לך לקחת את המסך שאתה עומד לקנות ולפתוח את הקופסא, להרכיב ולהפעיל אותו.

בכל זאת אם מצאת חנות בעלת מלאי, ושילמת וקנית את המסך זכותך לפתוח ולבדוק אותו בחנות,

אם אתה לא מרוצה זכותך לדרוש מסך אחר מהמלאי. כל זה כמובן אחרי שכבר התחייבת לקנות.

אף חנות לא תיתן לך לבצע את הדברים האמורים בלי שהסדרת פרטי תשלום קודם לכן וכו.

אני חושב שניתן להיתרשם מהמסך ב LCDTV בפתח תקווה אבל עדיף שתתקשר לשאול.

לפי מה שהבנתי יש להם רק מסכים בעלי פאנל PVA אבל שום דבר לא בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים