עבור לתוכן

מסך רחב או רגיל

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט לגבי רכישת מסך חדש - האם לרכוש מסך "רגיל" או "רחב". מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?

פורסם

אם אתה מתעסק עם סרטים ומשחקים מומלץ רחב כי פורמט של סרטים הוא לרוב רחב וזה חוויה קולנועית וגם משחקים שתומכים נראים מעולה ברזולוציה רחבה

פורסם
  • מחבר

אני עושה קצת מהכל - משחקים, אינטרנט, סרטים ומסמכים. אינטרנט ומסמכים קצת יותר ממשחקים וסרטים.

פורסם

עברתי למסך רחב לפני כ-4 חודשים. הייתרון הגדול שלהם הוא המחיר, כש-19 רחב למשל עולה פחות מ-19 לא רחב, בעיקר בגלל שיותר זול ליצר אותם.

אבל, שים לב שהוא לא באותו גובה, אלא שרחב הרבה יותר "נמוך" ממסך בפורמט רגיל. מה שזה אומר בעיקר זה שיכנס יותר מידע לרוחב, אבל בגובה, יכנס פחות. ככה למשל הגודל של האייקונים יהיה דומה לגודל של אייקונים במסך 17 ולא 19 - אם אתה מחפש מסך כדי לראות גדול (כמו אבא שלי שהעיניים שלו כבר לא מה שהם היו פעם) - רחב לא עוזר לך.

סרטים אין מה לדבר, החוויה ברחב היא הרבה יותר טובה.

גלישה ומסמכים - אם אתה משתמש במסמכים גדולים, כמו למשל קבצי אקסל - רחב הוא דבר טוב מאוד שלא תבין איך הסתדרת בלעדיו. אני גם משתמש בו כשאני עורך טקסטים, ושם שני מסמכים אחד ליד השני, ככה שיש לך מעט מאוד שטח מת. בגלישה זה יותר בעייתי, כי מעט אתרים נכנסים אחד ליד השני, אבל למשל תוכל להשאיר תמיד פתוח בצד ימין את ה-ICQ ובצד שמאל את ה-SKYPE וזה נחמד.

משחקים - לא כל המשחקים תומכים בצורה מלאה ברחבים, אבל זה משתפר פלאים עם הזמן. במשחקי אסטרטגיה זה נפלא ונותן לך המון שטח שלא היה לך קודם. בכלליות יש הרבה אתרים שישמחו לפתור לך את הבעיות, ולהסביר לך איך להתאים כל משחק למשך רחב. אבל שוב, אם יש לך כרטיס מסך לרזולוציות גבוהות וזה מה שאתה מחפש, רחב פחות פופולארי פה.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא לגבי מסמכי וורד, בעצם מסתכלים המון למעלה ולמטה. זה נראה קצת בעייתית. בנוסף, נראה לי שיש בעיה של גובה למבוגרים ולילדים על אותו מחשב. מצד שני, זה נראה לי העתיד, מה גם שלסרטים זה מגניב. מה לגבי "מריחה" ב-WINDOWS?

פורסם

אין מריחה בווינדוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים