עבור לתוכן

החיילת ה"עריקה", הרי לכם תמונת מצב של צה"ל לשנת 2006.

Featured Replies

פורסם

למי שראה חדשות היום ויודע על מה אני מדבר, אשמח לשמוע מה דעתכם.

עריכה: תעשו לי טובה לפני שאתם מגיבים תקראו לעומק טוב? כולכם פה לא שמתם לב שאני לא מדבר על מילואים חובה אלא בהתנדבות.

למי שלא, הנה לכם עדכון קצר על מה שהיה בחדשות היום בערב:

סופר על בחורה בת 27 בערך [עד כמהש אני זוכר] שלאחר סיום שירותה הצבאי החליטה להתנדב לשירות מילואים כי היא אהבה [בלשון עבר בכוונה] את המדינה והחליטה שהיא צריכה לתרום מעצמה יותר משירות החובה שלה.

הכל טוב ויפה, לפני כשנה בערך נשלח אליה צו גיוס מילואים, אך באותו זמן היא לומדת באיזו שהיא אוניברסיטה ומגיעה תקופת הללימודים [לא נאמר שם האוניברסיטה אני חושב] והיא מתקשרת לקצינה כל שהיא שממונה על הזימונים למילואים ומסכמת איתה שישנו תאריך או יבטלו את הזימון כי היא לא תוכל להגיע.

שנה לאחר מכן החיילת הזו הולכת לשדה תעופה, בכדי לטוס לחופשה, ושם עוצרים אותה ואמרים לה שיש עליה צו איסור יציאה מהארץ על עריקות(!) ועלייה להגיע לחקירה מיד[הפרטים הנ"ל עלולים להיות מעט שונים מהצורה שהוצגו בחדשות, כי אני לא זוכר מילה במילה מה הם סיפרו], אז החיילת מרימה טלפון לבסיס שלה, ואומרים לה להגיע לחקירה כלשהיא באיזה שהוא מיקום, והיא כמובן הולכת לחקירה, שם מתברר לה שזו לא באמת חקירה אלא הסוואה למעצר [פשוט שיקרו לה כדי שהיא תגיע ויעצרו אותה, כאילו היא איזו עריקה מסוכנת שמתכננת בריחה מהארץ עם ראש נפץ גרעיני של צה"ל].

היא מגיעה ועוצרים אותה, אומרים לה שעד הבוקר ייקחו אותה למשפט ושם כבר יחליטו מה שיחליטו, המשפט הזה מתעכב כבר שלושה ימים, שבהם היא יושבת במעצר, בחורה שהתדנבה לצה"ל לאחר שירות החובה שלה.....

אותי זה מרתיח, אבל תמיד אמרתי שצה"ל זה גוף ששוחק את החיילים של עצמו, ומתפרק עוד ועוד בכל יום שעובר [גם מבחינה אירגונית]...

מה דעתכם?...... זה לדעתי מייצג מצויין את המצב של צה"ל מבחינה אירגונית ואידיאולוגית היום. [אני מתכוון, גם היא הודיעה על כך שהיא לאל תוכל להגיע והפקידה אישרה לה שהכל בסדר, כשהכל היה ממש לא בסדר, וגם, מי לעזאזל עוצר מתנדב?! היא לא חייבת להם כלום! ההיא הסכימה לעזור מרצונה לא מחובתה!!!]

-ג'ו

• תגובות 162
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קראתי את זה וזה פשוט לא מפליא אותי,הינה סיכום בשתי מילים:

מדינת ישראל...

פורסם

מה לעשות שצה"ל הוא לא בדיוק מערכת ידידותית למשתמש...

מצער, אבל ככה זה כשבצה"ל יש גיוס חובה ומגיעים למקומות חשובים גם אנשים לא ראויים.

פורסם
  • מחבר

מערכת לא ידידותית למשתמש?

אתה מפספס מסר מאוד עצוב שיוצא מהמעשה שהם עשו לחיילת הזו, שפשוט אסור להנתדב לצה"ל, ושלא מגיע למדינה שיתרמו לה, אני חושב שזה מאוד עצוב שגוף כמו צה"ל משדר מסרים שכאלו במעשיו.

ואת האמת, עכשיו אני חושש בעצמי, לפני כחודש הייתי צריך להתייצב בלשכת גיוס ולא הגעתי כי הייתי חולה, הרמתי טלפון ואישרו לי שזה בסדר ושלא הגעתי מסיבה מוצדקת, איך אני אדע אם בעוד כמה חודשים לא תגיע משטרה צבאית אליי הביתה?

-ג'ו

פורסם

תעשו לי טובה.

חיילת מטומטמת, בטח שכחה מהצו בכלל ועכשיו היא מתפלאת.

זה שאתה מתנדב לצה"ל לא אומר שאתה יכול לקחת את הרגליים מתי שבא לך וללכת.

אגב, רק שתדעו, לפני כל יציאה מחו"ל חייל מילואים מחויב לצלצל לק.קישור שלו לבדוק האם יש צפי למילואים.

אם היא הייתה עושה את זה היא הייתה שומעת ממנה שהיא עריקה והייתה מסדרת את כל הנושא הזה מהבית.

אל תשכחו שזה רק הצד שלה ולא שמעתם את הצד של צה"ל. בדוק אבל בדוק ק.הקישור שלה לא אישרה לה דבר כזה. בטח אמרה לה שהנושא ייבדק אבל ממש לא פטרה אותה מהמילואים.

היא זלזלה במערכת ומה לעשות "כשאתה משתין על הצבא, הצבא נרטב. כשהצבא משתין עלייך, אתה טובע"

פורסם
  • מחבר

לא קראת לעומק, היא דיברה עם קצינה שאישרה את הדחייה לצו המילואים, זה לא שהיא סתם שכחה מהצו.

מלבד זאת שאתה [ואני] לא יודעים אם היא לא שלחה מכתב לבסיס שלה שמודיע שהיא יוצאת מהארץ או אפילו דיברה עם אותה קצינה שאפשר לסמוך עליה.

ומלבד זאת, היא מתנדבת! היא לא חייבת שום דבר לאף אחד! היא הסכימה לתרום כי היא רצתה לא כי היא היתה חייבת, ככה מתייחסים לפטריוטית? לא מכניסים בנאדם כזה לכלא בשום מצב לדעתי....... פשוט בושה.

-ג'ו

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור, אבל מה גורם לך לחשוב שחיילת שהתנדבה לשירות יכולה לעשות מה שבא לה?

היא לא סטודנטית חופשייה (school-teachers speaking), ברגע שהיא התנדבה לשירות היא חתמה על התחייבות. בדיוק כמו שאתה חותם קבע. אף אחד לא מכריח אותך, וזה מעבר לחוק שירות החובה. זה אומר שאתה יכול לעשות מה שבא לך ושאתה מעל הצבא ("לא מכניסים בנאדם כזה לכלא בשום מצב לדעתי") ? לא.

פורסם

^^^^

תודה רבה

הוצאת לי את המילים מפה

פורסם

זה מה קורה שילדה בת 19-20 מקבלת דרגות (קצינות קישור באשר הן).

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את הסיפור, אבל מה גורם לך לחשוב שחיילת שהתנדבה לשירות יכולה לעשות מה שבא לה?

היא לא סטודנטית חופשייה (school-teachers speaking), ברגע שהיא התנדבה לשירות היא חתמה על התחייבות. בדיוק כמו שאתה חותם קבע. אף אחד לא מכריח אותך, וזה מעבר לחוק שירות החובה. זה אומר שאתה יכול לעשות מה שבא לך ושאתה מעל הצבא ("לא מכניסים בנאדם כזה לכלא בשום מצב לדעתי") ? לא.

לא אמרתי שמותר לעשות מה שרוצים, אבל בנאדם היא הסכימה לתרום כי היתה לה מוטיבציה לא כי היא חיפשה להשתמט, איך מכניסים בנאדם כזה לכלא ועוד מתייחסים אליו כפושע עריק???? אני שואל שוב איזה מין מסר הם מנסים להעביר פה? מילא אם היו לוקחים אותה לחקירה כדי לבדוק מה באמת קרה או משהו, אבל ישר לזרוק אותה לכלא ועוד לעכב לה את המשפט כדי שהיא תהיה בכלא עוד זמן? [ככה לדעתי כביכוול הם מרגישים שהם מענישים אותה על זה שהיא "השתמטה"]

וחוץ מזה, מה לגבי העובדה שהיא הודיעה בבסיס שלה שהיא לא תוכל להגיע ואישרו לה את זה?

-ג'ו

פורסם

אני מניאק בן בן זונה אם אישרו לה את זה, סבבה?

אתה שומע פה רק את הצד של החיילת אבל תאמין לי שכשתשמע את הצד של צה"ל אתה תהיה פעור פה.

פורסם

לא סתם הצבא שלנו נראה כמו שהוא נראה.

פורסם

ווואיי כמה שאני שונא את התשקורת הזאת.

שומעים רק את הצד של החיילת וישר מפרסמים.

לא טורחים לבדוק עם צה"ל מה באמת היה שם.

כן, לצה"ל יש פאשלות, אבל זאת לא אחת מהן.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איזה רושם אתה קיבלת מצהל בורטון, אבל מהצה"ל שאני מכיר מאוד ייתכן שזו עוד אחת מהפאשלות של צה"ל.

אני אשאל אותך שוב, איזו סיבה יש לחיילת שהתנדבה למילואים להשתמט? וגם אם היא כן השתמטה כביכול, למה ישר להכניס אותה לכלא? זו בחורה שכל מה שהיא עשתה עד עכשיו היה מרצון חופשי ולא מתוך חובה! אז למה לא לתת לה צ'אנס להסביר?

צה"ל שאתה מכיר?

איזה צה"ל בדיוק אתה מכיר?

אתה כולה בן 17

ובוא לא נהפוך את זה לדיון של "אתה בן 17 אז אתה קטן וטיפש כי אני בן 18... בלה בלה בלה" כי יבוא סבא שלי ויגיד לך מי אתה, ס"כ בן 18 אני בן 75... ואפשר להמשיך עם זה עד האיש מתימן שחיי עד גיל 120 ומשהו, וזה חסר טעם. ובוא לא נעמיד למבחן את הקשר שלי עם צה"ל, אני הרבה יותר קשור לצה"ל ממה שנדמה לך. ואני לא אפרט אז אל תשאל בכלל.

-ג'ו

פורסם

צה"ל שאתה מכיר?

איזה צה"ל בדיוק אתה מכיר?

אתה כולה בן 17

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים