עבור לתוכן

מסך LCD = איכות סרטים ירודה? (סמסונג 203B)

Featured Replies

פורסם

רכשתי מסך LCD בגודל 20 אינץ' של סמסונג, דגם 203B.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=463203

הפעם בניגוד להרגלי, מסיבות שונות, לא טרחתי לראות אותו במו עיני והסתפקתי בביקורות שקראתי. חשבתי לקנות 20" גם כדי לשדרג את חווית הצפייה בסרטים למרות שהבנתי שה-CRT עדיין מציג יכולות משופרות יותר בתחום הזה. עם זאת, בבדיקה מקרוב התאכזבתי מאוד לראות עד כמה ההבדלים משמעותיים ופוגמים בחווית הצפייה. גוסטינג, קוביות של קידוד וכיוצא בזה בעיות שכמעט לא קיימות במסך ה-CRT הישן שלי ואציין עוד שאת ה-LCD אני מחבר ב-DVI הדיגיטלי.

האם נפלתי על יחידה בעייתית או שזאת תופעה מוכרת במסכי LCD ואין תרופה?

אני שוקל ללהחזיר את המסך אם לא אצליח לשפר את איכותו.

בתודה מראש על כל תגובה.

פורסם

זה דגם בעייתי. תחליף לדגם אחר\יצרן אחר.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על הבורות אבל מה זה "גוסטינג" וקוביות של קידוד???

פורסם

גוסטינג זה שנמחרת לך התמונה כאילו שיש רוח שרודפת אחרי מה שמוצג בתמונה

פורסם

קוביות של קידוד, זה כי כאשר אתה מנגן סרט דחוס, לרוב הדחיסה נעשית ע"י פיצול התמונה למטריצה של קוביות שכל אחת היא 16 על 16 נקודות, והדחיסה נעשית באופן נפרד על כל אחת מהן, לכן אם קצב הדחיסה גבוהה מדי, אפשר בפועל לראות את המטריצה הזו בחלקים של המסך (תלוי גם באיכות המסך).

פורסם

מישהו יכול להרחיב או לתת קישור על קוביות קידודושיטות קידוד. זה מעניין.

פורסם

תחפש מאמרים / הסברים של שיטות דחיסה שונות. דחיסה לפי קוביות משתמשים למשל גם בתמונות JPEG, שהם פחות מורכבות מהבנה מסרטים, אבל עדיין לא קלות.

פה למשל יש הסבר עם קצת תמונות בצד (שאפשר לראות את החלוקה שם ל 8 על 8 ) :

http://en.wikipedia.org/wiki/JPEG

לקראת הסוף שם תוכל לראות את ההשפעה של הגדלת הדחיסה, על איכות התמנוה, כאשר ניתן לראות בבירור את הבלוקים בסוף.

בקידוד סרטים ניתן להסתכל על המרחב כתלת מימדי, שם יש את מימד הזמן גם (רצף של תמונות), כאשר שם יש גם בלוקים של חיזוי מידע לפי תמונות קודמות או הבאות, שיכול גם להשפיע על הנושא.

פורסם

אחד המסכים הגרועים שיש כיום

פורסם

אחד המסכים הגרועים שיש כיום

יש לי אותו והוא דווקה דיי נחמד (אבל לא יותר!!!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים