עבור לתוכן

מבקש עזרה בפירמוט מחשב נייד.

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום קיבלתי מחשב נייד מסוג HP DV6186 , מותקן בו מערכת הפעלה XP HOME ויש עוד מחצית של שחזור מערכת.

המערכת בסוג NTFS

מה שאני רוצה לעשות ,

לבטל כל המחיצות , לחלק מחדש ל 3 מחיצות שוות.

לפרמט , ולהתקין את מערכת ההפעלה בפורמט FAT32

יש לציין שכבר ניסיתי להכניס דיסק התקנה , אך אומר שהדיסק קשיח אינו מוכן או לא מוזהה או לא הבנתי בדיוק , מצד שני הוא נכנס

למערכת הקיימת כרגיל.

יש מתנדבים לעזור?

פורסם

יכול להיות שהוא צריך דרייבר

אבל אני ממליץ לך להשאיר את המערכת בNTFS.ואם המטרה של הפירמוט זה רק להפוך את המערכת לFAT32 ולפצל ל3 כוננים,אז אני ממליץ לך לנסות את התוכנה פרטיישן מג'יק.אתה גם יכול בה לשנות את הסוג של הכונן לFAT32,אבל אני ממש ממליץ לך להשאיר את זה בNTFS

פורסם
  • מחבר

אני כל הזמן עובד עם FAT32 , וחושב שזה הכי טוב בשבילי , ורוצה לפרמט כדי להיפטר מכל התוכניות והדרייברים המיותרים שבאים מ HP

מה ז"א שהדיסק קשיח צריך דרייבר? מה עליי לעשות? אתה יכול להסביר לי בבקשה.?

פורסם

:lol:

לא הבנתי,

איזה הבדל אתה בדיוק מרגיש בעבודה ב-FAT32 לעומת NTFS? אתה לא אמור להרגיש שום דבר.

זה שינוי פנימי של חלוקת יחידות האיחסון המינימליות במערכת - כל "שינוי" שאתה מרגיש הוא פסיכולוגי גרידא (אלא אם אתה ממש לא אוהב לעבוד עם קבצים גדולים מ-4G).

הדיסק הקשיח של המחשב שלך הוא כנראה SATA.

אתה יכול להוריד דרייבר מתאים שיפתור את הבעיה מהאתר של HP (את הדרייבר יש להכניס בזמן ההתקנה החדשה כאשר תתבקש ללחוץ על F6) ולשים אותו על פלופי, או שאתה יכול להכין דיסק התקנה משלך שיכלול כבר דרייברים ל-SATA בעזרת שימוש בתוכנת nLite.

תריץ חיפוש.

בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם

זה לא ממש מדויק, אם אתה מפעיל משחקים ישנים (לילדים) או תוכנות שלא יודעות לעבוד על NTFS

אז אתה צריך את FAT32 ("התאימות" של וינדוס לא תמיד יודעת לתת מענה)

פרט לכך אין שום הבדל בין הפורמטים...

פורסם

בהחלט יכול להיות שזאת הסיבה שלו לעבודה עם FAT32 ואני מקבל את התיקון.

בכל מקרה אם מדובר בסתם חשש מ-NTFS ולא בצורך ספציפי ב-FAT32, מומלץ לעבור.

פורסם

שלום,

היום קיבלתי מחשב נייד מסוג HP DV6186 , מותקן בו מערכת הפעלה XP HOME ויש עוד מחצית של שחזור מערכת.

המערכת בסוג NTFS

מה שאני רוצה לעשות ,

לבטל כל המחיצות , לחלק מחדש ל 3 מחיצות שוות.

לפרמט , ולהתקין את מערכת ההפעלה בפורמט FAT32

יש לציין שכבר ניסיתי להכניס דיסק התקנה , אך אומר שהדיסק קשיח אינו מוכן או לא מוזהה או לא הבנתי בדיוק , מצד שני הוא נכנס

למערכת הקיימת כרגיל.

יש מתנדבים לעזור?

בד"כ יש אפשרות לשיחזור מערכת להגדרות מהמפעל או משהו כזה, שזה שקול לפירמוט... צריך לחפש את זה באפשרויות המובנות של הנייד (לי יש נייד של IBM, ויש עליו כפתור שנקרא access IBM שנכנס למעין ביוס שבו אפשר לעשות כל מיני שינויים של המערכת...)

לחלק את הHD למחיצות זה גם קצת בעייתי ולא תמיד קיים (לי לדוגמא אין את זה...). אני מציע לך להשתמש בתוכנת partition magic.

זה לא ממש מדויק, אם אתה מפעיל משחקים ישנים (לילדים) או תוכנות שלא יודעות לעבוד על NTFS

אז אתה צריך את FAT32 ("התאימות" של וינדוס לא תמיד יודעת לתת מענה)

פרט לכך אין שום הבדל בין הפורמטים...

ב3 שנים שאני עובד עם NTFS לא נתקלתי בבעייה של אי תאימות :nixweiss:

בד"כ, גם למשחקים ישנים יוצאות גירסאות לXP וnet...

פורסם

זה שלא נתקלת בתוכנות כאלו זה מפני שאין לך ילדים שזקוקים לתוכנות כאלו או שפשוט אין לך ניסיון

מספיק עם תוכנות שעובדות רק עם FAT32 ולא ניתן להתקינם על NTFS עם או בלי תאימות

דרך אגב מה זה 3 שנים אני מדבר על סדרות של תוכנות ילדים של יותר מ7 שנים אפילו 10 שנים

אבל כניראה אין לך ניסיון מספיק.... או לא נתקלת בתוכנות כאלו.....

אבל מכאן לומר שבגלל שלא נתקלת בבעיה כזו זה לא אומר שאתה צריך לשלול ניסיון של אחרים.... כדאי שתלמד לכבד את ניסיונם של האחרים

פורסם

חבר'ה, בואו לא נגרור את הדיון הזה למקומות אחרים....

העזרה של כולכם מבורכת - ואני בטוח שפותח הת'רד ישמח אם נתרכז בנושא שלמענו נפתח הת'רד.

תודה מראש ויום נעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים