עבור לתוכן

כמה חשוב מעבד במשחקים????

Featured Replies

פורסם

תקרא שוב את מה שאמרתי. כשאתה רואה שהמסקנות מנוגדות לתוצאות הבנצ'ים, והרי המסקנות נכתבות על ידי בני אדם, תסתכל על המספרים ותסיק את המסקנות בעצמך.

• תגובות 32
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך שלא תסתכל על זה. ההבדלים כאן די ברורים. 40 FPS בכל מצב במשחקים מסויימים רק בגלל המעבד זה חתיכת הבדל.

זה שלא צריך להסתמך על אתר אחד זה כמובן. אבל כאן ההבדלים אקוטיים מדי.

פורסם

איפה 40FPS?

כאן?

image7.gif

ב-1024x768 ה-AMD מוציא 104FPS - חלק לכל הדעות.

ב-1280x960 ה-AMD יורד ל-97FPS, עדיין חלק לכל הדעות והפער מצטמצם ל-17FPS.

ב-1600x1200 הפער יורד ל-4FPS, וכשזה בין 79FPS לבין 83FPS אתה תיכף כבר לא מסוגל להבחין בין המעבדים גם לפי הגרף.

אין מה לדבר על רזולוציות יותר רציניות.

אני לא מבין. ב-1024x768 ה-AMD סוחב מצויין. ב-1280x960 ה-AMD סוחב מצויין. ב-1600x1200 ה-AMD עדיין סוחב מצויין (ואני לגמרי שוכח כאן שההבדל היחיד בעומס נופל על כרטיס המסך), ב-2048x1536 ה-AMD עדיין סוחב מצויין, וב-2560x1600 יכול להיות שטיפה יהיו קרטועים, אבל ה-FPS זהה בין שני המעבדים, כנראה שכרטיס המסך הוא זה שיקרטע. אז איפה ההבדל?

פורסם

על מה אתה מדבר?

עשינו השוואה כאן בין פנטיום 4 חד ליבה לE6400.

ואז ההבדלים מגיעים גם ל40 FPS ויותר- Serious sam 2, quake IV.

פורסם

אוקי עכשיו בלבלתם אותי לגמרי :s05: :s05:

פורסם

על מה אתה מדבר?

עשינו השוואה כאן בין פנטיום 4 חד ליבה לE6400.

ואז ההבדלים מגיעים גם ל40 FPS ויותר- Serious sam 2, quake IV.

גם אם אתה מדבר על זה -

http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=433&model2=444&chart=168

אז הפואנטה עדיין זהה. 62FPS (ב-Serius sam 2) זה משחק חלק, 91FPS (ב-Quake 4) זה משחק חלק, ובקיצור - הוא לא צריך להרגיש את המעבד.

פורסם

MCFLY אתה צודק שזה חלק גם ב50 גם ב 60 גם ב 70 גם ב 90 FPS וכן הלאה..

אבל מה הקשר בכלל ?!!

הכתבה שם באה לראות איזה מעבד (יותר נכון מערכת מחשב..) נותנת את הכי הרבה ביצועים בשילוב עם הכרטיס מסך GF8800..

אז נכון שגם 40 FPS וגם 80 FPS נחשבים שניהם לקצב מספק.. אבל מה הקשר?!!??

אז נכון, לרוב משחקי ה DX9 כיום זה לא ממש משנה אם תשחק על 100FPS או 200FPS.. אבל כשמשחקי DX10 כבדים יותר יצאו לשוק ההבדלים יכולים להיות אפילו בין 30FPS ל 60FPS - וזה כבר הבדל משמעותי ביותר..

אתה לא יכול להתכחש לעובדה שהCONROE מוציא יותר FPS בשילוב עם ה 8800.. ואם אתה כן מתכחש - זאת כבר בעיה אחרת..

פורסם

אני לא מתכחש. אני פשוט טוען שעל משחקים זה לא משפיע בכלל. ואם המטרה של קניית הכרטיס היא ביצועים במשחקים, אז המעבד לא צריך לשנות שום דבר. משחקי DX10 רק יכבידו יותר על כרטיס המסך ועוד יותר יקטינו את השפעת המעבד.

ואם אתה כל היום מריץ 3DMark, אז שיהיה בכיף.

פורסם
כצפוי - לא מסכימים איתי אבל לא בצדק.

נכון שבמשחקים קלים יחסית ורזולוציה נמוכה (כמו רוב מה שניתן לבדוק בהשוואה של TH) ההבדל יהיה בין 50 ל100 FPS וזה לא משנה, אבל לפי זה גם כרטיס המסך לא חשוב. עם משחקים כבדים יותר, או רזולוציה גבוהה יותר ההבדלים יותר משמעותיים.

http://www.tomshardware.com/2006/11/29/geforce_8800_needs_the_fastest_cpu/

אז אתה טועה.. לפי זה הכרטיס מסך כן חשוב.. כי במשחקים ממש כבדים כשאתה שם על כל הפילטרים והכל אז כבר זה יגיע לפעמים ל20FPS גם אם הכרטיס הכי חזק.. (סתם זרקתי מספר) מעבד בחיים לא יגביל אותך (מעבד נורמלי) בצורה שתשים לב אליה..

לעומת זאת כרטיס מסך יכול להגביל אותךגם ל 30 20 10 FPS ומטה.. במעבד גם במשחקים כבדים כל עוד זה לא מעבד ענתיק ענתיקה אז הוא לא יגרום לשום הבדל בביצועים.. אז ככה שאולי מעבד כן מגביל במשחקים אני מסכים איתך.. אבל לא בצורה שזה ישפיע על מי שמשחק..

פורסם

מה זאת אומרת "לא בצורה שזה משפיע על מי שמשחק.." ??

לי במקרה יש AMD ATHLON64 3000 .. כשאני משחק בו על תדר סטוק רוב המשחקים החדשים מקרטעים בטירוף ויש המון לאגים..

מספיק שאני עושה למעבד OC ל 2200 במקום 1800 ורוב הבעיות נפתרות. אין לי לאגים ואני מקבל לפחות תוספת של 8-10 FPS (תלוי במשחק כמובן..)

בבנצ'מאק סינטטי לדוגמא , 3DMARK 2005 - יש לי הבדל של 1300 נק' מהOC הנ"ל רק למעבד !

אז למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שהמעבד לא ממש משפיע ?

פורסם

העניין הוא שיש סף מסויים שמעליו קנייה של מעבד יקר יותר פשוט לא תיתן שום תוספת ביצועים במשחקים. והסף הזה הוא הרבה מתחת ל-E6300. מעל הסף הזה כל מעבד ייתן בדיוק את אותם הביצועים במשחקים, פרט לזמני טעינה.

ספציפית לגבי המערכת שלך, נשמע שהמעבד שלך מועמס על ידי משהו אחר פרט למשחק עצמו. סה"כ הוא כן אמור לסחוב משחקים עדכניים.

פורסם

אז אתה טועה.. לפי זה הכרטיס מסך כן חשוב..

מה בדיוק הטעות? בשום מקום לא אמרתי שכרטיס מסך הו לא חשוב. אני בהחלט מסכים שהכרטיס חשוב מאוד. כל מה שאני אומר זה שאם כרטיס בינוני ומעלה, מעבד חלש (כמו P4 531) כו מגביל את הביצועים

פורסם

עדיין אנשים היום קונים פנטיום 4.

וגם ראיתי בנץ' בטומס שהe6300 אוכל את פנטיום D 960 ב40 FPS בערך. זה בנץ' שנורא תמוה לטעמי דרך אגב...

אף אחד מהבנצים הללו הוא לא משחק חדש. אם מישהו מוכן להראות בנצי'ם חדישים שמראים את ההבדלים בין מעבד מדור אחד\שניים קודמים לקור2דאו אז זה יוכל לשפוך אור על הנושא.

פורסם
העניין הוא שיש סף מסויים שמעליו קנייה של מעבד יקר יותר פשוט לא תיתן שום תוספת ביצועים במשחקים. והסף הזה הוא הרבה מתחת ל-E6300. מעל הסף הזה כל מעבד ייתן בדיוק את אותם הביצועים במשחקים, פרט לזמני טעינה.

ספציפית לגבי המערכת שלך, נשמע שהמעבד שלך מועמס על ידי משהו אחר פרט למשחק עצמו. סה"כ הוא כן אמור לסחוב משחקים עדכניים.

צודק בהחלט..

מה בדיוק הטעות? בשום מקום לא אמרתי שכרטיס מסך הו לא חשוב. אני בהחלט מסכים שהכרטיס חשוב מאוד. כל מה שאני אומר זה שאם כרטיס בינוני ומעלה, מעבד חלש (כמו P4 531) כו מגביל את הביצועים

לא אמרתי שאתה טועה לגבי חשיבות של הכרטיס מסך.. אמרתי שאתה טועה לגבי הדיעה שמעבד מגביל ביצועים..

שוב אני מסכים שהוא מגביל אבל לא בצורה שתשים לב אליה.. ולכן זה לא משפיע עליך בגרוש.. ולכן אין טעם להשקיע במעבד יקר יותר מE6300 למשחקים.. וגם יספיק מעבדים חלשים יותר ועוד במיוחד שעכשיו יהיה את טכנולוגית הCUDA שתוריד עוד מעומס המעבד..

מה זאת אומרת "לא בצורה שזה משפיע על מי שמשחק.." ??

כמו שזה נשמע.. רק כשהוא יגביל מתח תל30FPS תשים להבדל בביצועים.. כל עוד הוא מגביל מעל לא תשים לב לשום הבדל במשחק..

פורסם

עדיין אנשים היום קונים פנטיום 4.

וגם ראיתי בנץ' בטומס שהe6300 אוכל את פנטיום D 960 ב40 FPS בערך. זה בנץ' שנורא תמוה לטעמי דרך אגב...

אתה צריך לקחת דברים בפרופורציה נכונה. הבדל של 40FPS בין 120FPS ל-160FPS זה לא אותו דבר כמו הבדל בין 20FPS ל-60FPS. במקרה הראשון לא יהיה כל הבדל בחווית המשחק.

"מגביל את הביצועים" זה אמירה מאוד רחבה ופזרנית. על חווית המשחק הוא כנראה לא ישפיע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים