עבור לתוכן

כמה חשוב מעבד במשחקים????

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד P4 531 800 MHZ

לוח P5LD2-VM

כרטיס מסך 7800GT

זיכרון 1G

אצלי חלק מהמשחקים יחסית כבדים כמו לדוגמא NEED FOR SPEED CARBON

(ראיתי את אותו המשחק אצל חבר שיש לו מעבד E6300 עם כרטיס מסך 800XL והמשחק רץ אצלו פשוט מדהים)

מה שרציתי לדעת אם אני מחליף את המעבד ל- E6400 זה ישפר משמעותית את המשחקים אצלי????

תודה לעוזרים

• תגובות 32
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משהו מסריח... הוא מריץ את המשחק על אותה הרזולוציה?

אבל יש מצב שהמעבד שלך הוא הצוואר בקבוק... והוא הגורם לירידה בביצועים.

תנסה לבדוק אם יש השפעה ל- OC של המעבד.

פורסם
  • מחבר

אני מריץ את המשחק על אותה הרזולוציה 1024*1028 ויש הבדל משמעותי

בגלל זה חשבתי שהמעבד הוא ההבדל

בדיקת OC לא עשיתי אף פעם איך אני יודע אם זה הגורם?

פורסם

לא יכול להיות הבדל כזה.

תבדוק אם אתם משחקים בדיוק באותם ההגדרות, מספיק שפילטר יהיה מופעל וזה מה שישפיע ככה.

תבדוק את המערכת שלך אם אין וירוסים או טרויינים.

פורסם

חשוב, יותר ממה שרוב האנשים פה בפורום חושבים.

אם יש לך כרטיס מסך מספיק טוב (והכרטיס שלך לא רע) אז למעבד יש משמעות.

לדוגמא :

http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=433&model2=444&chart=168

המעבד שלך לא מופיע, אז לקחתי מעבד קצת מהיר יותר ועדיין יש הבדל ברור.

גם לא כל המשחקים מופיעים בהשוואה, אבל באלה שישנם ההבדל ברור. אתה יכול לבחור לפי איזה משחק להשוות

דבר נוסף, שלא מופיע בגרפים והוא יכול לתת הבדל גדול, זה אם רצות לך ברקע תוכניות נוספות (שאולי אתה לא מודע אליהם). ועם C2D כמעט לא תרגיש את זה, אבל ב 531 שהוא ליבה אחת זה יכול להאיט מאוד אצ המשחק

פורסם

ההבדל בין המעבדים במשחקים הוא בגדר ה FPS החלק, במבחן שהבאת הוא מתחיל עם 55 ל 3200+ של AMD ונגמר רחוק.

55FPS זה חלק לגמרי. וכשמעלים את רמת הגראפיקה ההבדל בין המעבדים נהיה זניח ביותר.

פורסם

בקיצור מה שאמרת פה..

חשוב, יותר ממה שרוב האנשים פה בפורום חושבים.

אז הוא לא חשוב למשחקים.. אולי לפי מה שהבאת זה מגביל במשחקים אבל שים לב מאיזה FPS..

רק ברגע שזה יגביל מתחת ל30FPS אז באמת ישימו לב להבדל.. כל עוד זה לא ממש עוזר במשחקים מעבד יותר טוב

כאילו לא תשים לב לשום הבדל בין 80 FPS ל100 FPS..

פורסם

כצפוי - לא מסכימים איתי אבל לא בצדק.

נכון שבמשחקים קלים יחסית ורזולוציה נמוכה (כמו רוב מה שניתן לבדוק בהשוואה של TH) ההבדל יהיה בין 50 ל100 FPS וזה לא משנה, אבל לפי זה גם כרטיס המסך לא חשוב. עם משחקים כבדים יותר, או רזולוציה גבוהה יותר ההבדלים יותר משמעותיים.

http://www.tomshardware.com/2006/11/29/geforce_8800_needs_the_fastest_cpu/

אמנם פה מדובר על 8800 שהוא הרבה יותר חזק מהכרטיס שלו - אבל מצד שני גם המעבדים הרבה יותר חזקים, ועם פחות הבדל ביניהם.

אני לא טוען שהוא צריך X6800 אבל ההבדל בין C2D ל P4 531 הוא מאוד משמעותי, אפילו למשחקים. תוסיפו לזה את השיפור של שתי ליבות לעומת אחת, שלא משפיע על ההוושאות שנעשות במערכת "נקיה" וזה אפילו יותא משמעותי.

פורסם

הכתבה שהבאת סתם מנסה לקדם מכירות של מעבדים יקרים

בתכלס רואים שם שאין הבדל, למשל -

image8.gif

כבר ב-1280x1024 ההבדל הכי גדול זה בין ה-43.5FPS של ה-C2D לבין ה-39.7FPS של ה-FX

פורסם

לינק מעולה!

אהבתי מאד ושמתי אותו במועדפים..

אני לא מבין את הגישה של "סתם כתבה של קידום מכירות.." אין לאתר מה לעשות.. רק לקדם מכירות לטובת INTEL ו/או AMD לא נראה לי..

TOMSHARDWARE ידוע כאתר אמין ומקצועי ואני נוטה לקבל את הבדיקות שלהם כתורה כתובה.. מה גם שהתוצאות בסה"כ הגיוניות לחלוטין..

נ.ב- חבל שהמעבד שלי הוא אחד מהגרועים ביותר בביצועים שם - שדרך אגב זה נכון מאד לצערי.. המשחקים החדשים כבר בקושי זזים לי טוב..

מישהו מוכר אולי 4400X2 לסוקט 939 ?? :nixweiss:

פורסם

המסקנה שם הפוכה מהתוצאות של הבנצ'ים, זה נראה כמו סתם קידום מכירות. ואם אתה מקבל את מה שכתוב שם כתורה כתובה, אני משתתף בצערך.

פורסם

אם לא להאמין לטומס אז למי כבר אפשר להאמין?

פורסם

טומס נוטים להגזים(ולא מעט) בכתבות שלהם. מצד שני, אני לא חושב שהם יסתכנו עם זיופים בבנצ'ים. אני גם לא רואה סיבה לכך.

סה"כ טומס זה אתר מכובד, ששומר על מוניטין לאורך זמן.

הבעייה בבנצ'ים הללו שכל המשחקים מעט ישנים, ולכן אף אחד מהם לא יגיע למצב של תקיעות(20 FPS בערך ומטה). השאלה המעניינת באמת היא, מה יקרה כאשר נבדוק משחקים חדישים ביותר? מה אז יהיה ההבדל בFPS?

קחו בחשבון, שההבדל בין 20 ל30 FPS עלול להיות מאוד משמעותי. גם בין 25 ל30 - וזה הבדל שמעבד יכול לגרום לדעתי. עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שהבנצ'ים לוקחים ממוצע, בעוד שבמציאות הFPS הוא נתון שמשתנה ללא הרף. ייתכן ורוב הזמן המשחק יעבוד 'חלק' על ממוצע של 40 FPS, אך במצבים מסויימים הוא ירד עד ל(למשל) 15 FPS ויגרום לתקיעות.

פורסם

אם לא להאמין לטומס אז למי כבר אפשר להאמין?

תאמין לבנצ'ים, אבל תגבש בעצמך את המסקנה מהמספרים. וכל הקטע הזה של אמונה עיוורת לאתר בודד ממש טיפשי, תלמדו להטיל ספק בדברים, לא לקבל הכל כ"תורה כתובה".

פורסם

אז מה שאתה אומר זה למרות שטומס אתר מעולה עם הרבה מוניטין לא להאמין לו?

ולעשות מעין "ממוצא" של תוצאות בנצ'ים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים