עבור לתוכן

איזה פאנל LCD עדיף לצפיה בסרטים?

Featured Replies

פורסם

אני עוקב פה בפורום אחרי הדיונים כבר הרבה זמן ולא מצליח להגיע למסקנה בעניין.

עיקר השימוש שלי במסך יהיה לסרטים. חשוב לי מאד שתהיה חדות וגוונים שלפחות מתקרבים לרמה של CRT. אז איזה פאנל עדיף S-IPS, S-PVA,MVA,או דווקא ה-TN?

פורסם

הפאנל העדיף ביותר הנו P-MVA. הוא מציג את הניגודיות הטובה ביותר ואת הניצנוץ הפחות ביותר

תוך שמירה על זמן תגובה טוב. רוב המסכים היקרים מסדרת VP של ViewSonic מצוידים בפאנל מסוג זה

וכמו כן מספר מסכים של יקרים של BenQ כולל הסדרה החדשה אשר מצוידת ב BFI.

פורסם

בנוסף לנ"ל, אם המסך יהיה מיועד עבור סרטים בלבד, יש לחשוב על עוד מספר שיקולים:

1. עבור סרטים ברוב המקרים יהיה עדיף מסך רחב, שיהיה בעל יחס מימדים של 16:10 ברוב המקרים (או 16:9 במעט מהמקרים). הדבר יוצר חוויה יותר קולנועית, ויותר מהנה. חוץ מזה רוב קבצי הסרטים הם הינם בפורמט 16:9, ולכן על מנת למנוע איבוד של חלק מהמסך לטובת פסים שחורים אופקיים מומלץ המסך הרחב.

2. יש לחשוב אילו קבצי סרטים אתה הולך להריץ על המסך. אם אילו קבצים רגילים באיכות DVDRIP, סרטי DVD מקוריים, סדרות EDTV או סרטי HD.

הדבר חשוב מכיוון שסרטים רגילים, שהם הנפוצים ביותר ברשת והפופולריים ביותר מגיעים ברזולוציה מאוד נמוכה. רזולוציית ה-LCD גדולה מהרזולוציה הזו, ותמתח את הסרט וכך תיאבד האיכות שלו. ככל שרזולוציית המסך תהיה גדולה יותר כך איכות הסרט תיפגע יותר.

כאשר מדובר בסרטי HD, הם מותאמים לעבודה ברזולוצייה גבוהה, ולכן ייראו מצויין על רוב המסכים.

אין לי כל ספק שבעוד כמה שנים טובות, הקבצים הפופולריים יהיו דוקא אלו בעלי האבחנה הגבוהה (HD) אבל מכיוון שייקח זמן עד שיהיו נפוצים יש לחשוב על הסרטים בעלי הרזולוציה הנמוכה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

רצית להבין משהו מאחר ואני לא מבין גדול בנושא, למה נחשבים קבצי וידאו מסוג AVI ו/או MPEG למשל? קבצים כאלו אני אראה טוב על מסך LCD?

פורסם

אלו קבצים שלרוב מכילים תוכן מסוג EDTV או לעיתים SDTV.

EDTV הינה איכות המקבילה ל DVD/DVDRIP

ואילו SDTV הינה איכות של הקלטת TVRIP לרוב.

רוב הסרטים מגיעים בפורמט של 1.85:1 אשר רחב יותר מ 16:9/10 ולכן עדיין ישנם פסים שחורים (אם כי דקים בהרבה מבמסך רגיל).

פורסם

לפי הניסיון, איכות EDTV טובה בהרבה מ-DVD-RIP\Xvid ומעט טובה יותר מ-DVD.

ב-CRT הדבר מאוד ברור. ב-LCD פחות, אבל מה שמפתיע זה דוקא איכות ה-DVD (וכאן אני מדבר על סרטי DVD מקוריים) שכמעט ולא נפגמת ע"י ה-LCD.

פורסם

DVDRIP ו EDTV זה אותו הדבר, פשוט מדובר על תמונה ברזולוציה מקסימלית של 480 קווים כאשר אופן ההצגה

הוא פרוגרסיבי. בניגוד לתמונה בעלת 480 קווים באופן הצגה של Interlace ב SDTV.

פורסם

אני לא יודע לגבי הרזולוציה של DVDRIP אם היא SD, כי הוא לא בדיוק טלויזיה, אבל נניח שכן.

בעצמך אמרת את התשובה, שהED הינה שיטה פרוגרסיבית, כך שמציגה את כל ה-480 שורות בתמונה, בעוד שלשיטת השדות לוקח פעמיים כדי להציג את ה-480 שורות האלה. אז בוודאי שהתמונה הפרוגרסיבית יהיו יותר פרטים בתמונה. חוץ מזה שהתקן הפרוגרסיבי (לא רק של ה-480) יותר מחמיר במס' הפיקסלים בשורה, ותקן האינטרלסי יותר חופשי בקטע הזה.

אבל בשביל מה לדבר במונחים טכניים? כל מי שצופה בסדרות שניתנות להורדה כמו LOST, prison break וכו' יכול להבחין בבירור באיכות טובה יותר מאשר סרטים רגילים. שוב, ב-LCD זה פחות מורגש, אבל עדיין יש הבדל ששמים לב אליו בלי לחפש אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים