עבור לתוכן

מסך 100" יש , עכשיו רק צריך מקרן טוב

Featured Replies

פורסם

קניתי מסך לבן כזה להקרנה 100.5 אינץ' ועכשיו אני צריך מקרן חדש וטוב , מה אתם ממליצים ?

1. המקרן יושב 4 מטר מהמסך

2. המקרן ישמש רק לסרטים מהמחשב ולא טלוויזיה

3. אין לי מושג במחירים של מקרנים אז אל תתנו לי משהו ב 20 אלף דולר :nixweiss:

תודה

פורסם

לפני כחודשיים רכשתי מקרן נחמד מאוד של "HP"

אז ככה, זה מקרן DLP בעל המאפיינים הבאים:

-רזולוציה מקסימלית 1400X1050 - רזולוציה טיבעית 1024X768

-יחס ניגודית 1:2500

-מנורה בעוצמה של 2000 ANSI LUMENS שמחזיקה כ4000 שעות (כך טוענת HP)

המחיר נע בסביבות 7-9 אלף ש"ח תלוי בחנות

אני חייב לציין שהמקרן לא תומך ב 16:9.

הדגם נקרא VP 6321 של HP.

אני אשמח לפרט יותר, עם תרצה כמובן :xyxthumbs:

פורסם

תפרט, אני רוצה

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר לקנות את המקרן הזה ? אתה בטוח שהדגם נכון , אני לא מוצא אותו בזאפ ...

מזתומרת לא תומך 6:19 , כאילו הוא יראה לי רחב פשוט יהיה שחור ריק למעלה ולמטה לא ?

פורסם

כל מה שתרצה לדעת על המקרן הזה

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?docname=c00277939&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN

המקרן בזאפ

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=402459

זה מקרן די נחמד שאהבתי, אני משתמש בו למשחקים ולסרטים(איכות מעולה לטעמי).

הוא כולל שלט רחוק וכמות גדולה של חיבורים (הפירוט באתר הנ"ל)

-זה שהוא לא תומך ב 16:9 אומר שיש פס שחור מעל ומתחת למה שאתה מקרין, אבל רק כשאתה מקרין ב 16:9 כמובן. (לי זה ממש לא משנה)

אני חושב שעם תקציב כזה עדיף להתייעץ בפורום קצת יותר מקצועי

אני יודע על מה אני מדבר, אבל באמת כדאי שתחשוב טוב לפני קניה שכזו, הנה לינק לפורום מתאים ופופולרי

http://www.bigscreenforums.com/

פורסם

יש לי כבר יותר משנה את ה"אח הקטן" של ה- 6321, עם רזולוציה של 800x600 ואני מקרין אותו על קיר 'רגיל' ממרחק 6 מטר.

בתנאים שבהם אני משתמש - החדר צריך להיות חשוך כמעט לגמרי כדי שיראו טוב. (התנאים שאתה משתמש בהם יותר טובים, אז אתה יכול להיות בטוח שיהיו לך תוצאות יותר טובות).

מה שמיוחד בסדרה הזו של HP זה גלגל צבעים של 3x2 צבעים, שאמור לתת צבע חי יותר (ולא כמו במקרנים שמכילים 3 צבעים וצבע לבן), וגם להקטין תופעה ידועה של מקרני DLP שמכונה "rainbow effect" (אולי משהו דפוק אצלי במוח, אני עדיין רואה את זה).

לדגם שלי אין DVI ו- VGA אלא רק S-Video, Component ו- Composite.

למקרן שאתה מכבר כדאי מאוד שתהיה כניסת DVI (אין הרבה טעם לחיבור HDMI אם אתה לא הולך להשתמש ברמקולים שלו).

פורסם

יש לך "rainbow effect"? זה בטח מעצבן לגלות את זה אחרי קנייה של מקרן :-\

דרך אגב, במקרן שעלין המלצתי יש DVI.

פורסם

נראה לי שזה מה שזה, היה לי קצת קשה להבין שזה מה שאני רואה.

בסדרה הזו של HP, מהירות הגלגל האפקטיבית היא x4, מה שאמור לפתור את הבעיה.

יכול להיות שה"בעיה" היא בי, כי אף אחד אחר לא שם לב לבעייה הזו גם אחרי שניסיתי להסב את תשומת הלב אליה.

פורסם

אל תדאג בקשר לזה, הרבה אנשים רואים קשתות.

לפי מה שאני זוכר (קראתי באיזה שהוא מקום) מי שרואה את זה, המוח שלו מעבד מידע ויזואלי בצורה אפקטיבית יותר. :xyxthumbs:

לחבר שלי יש "Rainbow effect" וזה מתסכל אותו כשהוא מנסה לצפות בסרטים במקרן שלי :lol:

פורסם

כן, ה'קשתות' זה אפקט זה המוח שלך לא של המקרן, זה בעיה שתיפתר בעתיד עם סוגי מקרנים אחרים, וכן כמו ש Just a Car אמר זה דווקא מעיד שהמוח שלך מעבד מידע יותר טוב עקרונית :)

בכל מקרה, נשמע מעניין המקרן הזה, הצבעים שלו טובים :)? מפריע לי שחסרים לו 30 פיקסלים ברוחב ל1080P, זה מורגש?

פורסם

SIM2 פתרו בעיה זאת ע"י שימוש בשלושהDLP

פורסם

כן, ה'קשתות' זה אפקט זה המוח שלך לא של המקרן, זה בעיה שתיפתר בעתיד עם סוגי מקרנים אחרים, וכן כמו ש Just a Car אמר זה דווקא מעיד שהמוח שלך מעבד מידע יותר טוב עקרונית :)

בכל מקרה, נשמע מעניין המקרן הזה, הצבעים שלו טובים :)? מפריע לי שחסרים לו 30 פיקסלים ברוחב ל1080P, זה מורגש?

הצבעים טובים והתמונה חדה ובהירה.

לגבי הפיקסלים, לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון :nixweiss:

פורסם

אל תדאג בקשר לזה, הרבה אנשים רואים קשתות.

אז אני לא יודע אם זה זה...

מה שאני רואה זה 3 כתמים (אדום כחול ירוק) שמופיעים בעיקר בזמן תנועה מהירה של העין או מצמוץ. (נתקלתי בזה עם הרבה מקרנים אחרים, אני אפילו לא בטוח שכולם היו DLP)

פורסם

אפקט הקשת קורה רק במקרני DLP ,

וזה מפני שהמקרן מקרין את התמונה כל פעם בצבע שונה והמוח שלך משלב אותן ואז זה ניראה כתמונה בצבע אחיד :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים