עבור לתוכן

שאלה בקשר לריבית של פקדון.

Featured Replies

פורסם

ובכן אני לא ממש בקיא ברזי הבנקאות, תחום שקצת יותר מדי מסובך בשבילי עם כל הפקמים והשטויות למיניהם אז בטח יש אחד מאנשי הפורום שיוכל לעזור לי.

שאלתי היא כזו, נגיד ויש לי סכום מסוים,(לצורך העניין 1,400,000 ש"ח)ואני רוצה לסגור אותו כל פעם לחודש אחד כך שאני אוכל להוציא כסף ביום אחד כל חודש, אני רוצה לדעת מה יהיה סכום הריבית החודשית שאותה אני אוכל להוציא מהחשבון מבלי לפגוע בסכום ההתחלתי של הקרן.(כלומר לחיות מהריבית כמו שאומרים.)

תודה למי שיאיר את עיניי.

פורסם

תלוי באחוזי הריבית שאתה מקבל לחודש (ואם אתה יודע כמה זה לשנה תחלק ב-12)

אם תקבל ריבית של X אחוזים בחודש והסכום ההתחלתי הוא Y אז כל חודש תוכל להוציא X*Y/100 בלי לפגוע בסכום ההתחלתי

פורסם

במקרה כזה שווה לך לבדוק אפשרות לשים את הכסף בקרן פנסיה. (נדמה לי שזה השם)

בדרך כלל מקבלים שם ריבית גבוהה יותר מסתם פיקדון בבנק.

פורסם

בהשקעה של רווח סופי וודאי תוכל לקנות אג"ח ממשלתי ומקמ"ים בסכום הזה שיאפשרו לך לקבל בחודש בערך 0.35% על הסכום נטו ולא לגעת בו.

בהשקעה קצת יותר חכמה (לדעתי) הכוללת תיק של נגיד 60% אג"ח (40% מדינה, 20% חברות) ו-30% השקעה מפוזרת על תעודות סל של בורסות העולם (נגיד בעיקר של לונדון,ניו-יורק,גרמניה,ישראל ויפן) ו-10% על מדינות מתפתחות (תעודות של של סין והודו) תוכל להגיע בממוצע נטו ל-0.6% בחודש אפילו. כמובן שיש סיכוי בבורסה להפסיד, אבל 60% מהתיק זה השקעה סולידית מאוד (אג"ח) ו-30% היא השקעה סולידית יחסית גם כן (לטווח הקצר יש סיכוי קטן לתנודתיות מאוד גבוהה אומנם), ורק 10% היא השקעה קצת מסוכנת, למרות שאני סבור שתעודות הסל על הודו וסין יעלו.

אל תשקיע בפק"מ, אם אתה מחפש השקעה עם סיכון אפסי תשקיע באג"ח ממשלתי (הסיכוי היחיד שלא תקבל את הסכום המובטח הוא אם המדינה תקרוס), ולפני זה עשה את הפעולה הבאה: תוציא את כל הכסף מהבנק ותעביר אותו לבית השקעות פרטי (כמו הראל למשל, דרך ברוקרטוב או טלינרי. יש עוד כמה בתי השקעות).

דמי הניהול,שמירת ניירות ערך,ביטול פעולה,אי ביצוע פעולה וכו' שתשלם שם עומדים על 0%, ורק על קנייה ומכירה של מניות תשלם 0.12%, אג"ח 0.1% ו-0% על תעודות סל וקרנות נאמנות. בנוסף, בסכום כזה, אתה מקבל על העו"ש ברוב בתי ההשקעות הפרטיים ריבית של בערך פריים מינוס 1.5% (ז"א 4.75% בשער הריבית שיקבע החודש כאשר הנגיד יוריד את הריבית בעוד 0.25%, או 4.95% נכון לעכשיו).

בוא נגיד שאם תיקח סיכון זעום (מרכיב מנייתי של נגיד 25% וגם הוא סולידי ו-ואג"ח 75%) לדעתי תוכל להשיג נטו כ-0.5% בחודש, או בקיצור, על סכום של 1,400,000 שקל, כ-7,000 שקל נטו. אני הייתי לוקח קצת יותר סיכון ומשקיע יותר בתעודות סל ובקרנות מאשר באג"ח, כי לדעתי זה אפשרי ולא מסוכן מדי להגיע להכנסה של 10,000 בחודש נטו, או 0.71%.

דרך אגב, הנה אתר טוב:

http://www.maalot-funds.co.il/kranot_table_madad.aspx?type=23&tax=0

כמה דברים שיעזרו לך

1. תסתכל על התשואה הממוצעת ב-3 השנים האחרונות לפחות

2. דמי ניהול - אל תיקח קרן עם יותר מ-2.5%, אלא אם התשואות שלה חריגות בצורה מטורפת והיא אינה מסוכנת ביחס לתשואה.

3. סיכון - ככל שסטיית התקן קטנה יותר הקרן פחות מסוכנת, תעזר במדד מעלות להצלחת ביצועים ולתשואה עודפת.

ד"א, כמו שאתה רואה, קרן האג"ח הסולידית הזאת למשל: http://www.maalot-funds.co.il/kranot_page.aspx?fund=5126479 הניבה בממוצע תשואה של 9.12% ברוטו ב-5 השנים האחרונות (או בערך 0.55% בחודש נטו). ב-3 השנים האחרונות התשואה הייתה 15.17% לשנה בממוצע, או בערך 0.9% לחודש נטו. סטיית התקן שלה יחסית נמוכה (מעיד על סיכון נמוך), הדירוג של מעלות שניתן לה הוא 3 כוכבים (מעיד על איכות), במדד להצלחת ביצועים היא בצמרת הקרנות ובמדד לתשואה עודפת היא המובילה. דמי הניהול שלה 1.2% לשנה, נמוך יחסית.

בקרוב מתפנה לי כסף להשקעה, ואני פחות סולידי ממך, אז אני מתכוון להשקיע רק 15% על אג"ח מדינה וחברות ו-85% על מניות, אבל כ-10% מתוך ה-15% ילכו על הקרן הזו למשל, ולדעתי היא בין הטובות.

אם יש לך באמת 1.4 מיליון ש"ח, תלמד את הנושא ברצינות וחפש חומר באינטרנט. אם יש לך נגיד רק 14,000, אתה יכול להרגע. 1% לפה או לשם פירושו 140 שקל, גם כסף, אבל לא מהותי.

פורסם

כל הכבוד גיא!!! ח"ח על ההשקעה בתשובה! וזו כבר לא הפם הראשונה שאתה משקיע בתשובה בנושא הזה... :) עוד פורום 'כללי' יהפך לפורום "בורסה והשקעות" :D

פורסם

תודה :bigglasses:

אם יפתחו תת-פורום של השקעות אז אני אתנדב להיות המנהל שלו ;). בכל זאת, סוף סוף נושא שאני מבין בו :hat:. בנושאים מקצועיים אחרים כמו מחשבים ורשתות אני יכול לתרום הרבה פחות.

פורסם

גיא, שאלה קצת טיפשית.

0.35% נשמע לי מעט מאוד.

אין בארץ שום אפיק השקעה שמבטיח לך (נגיד) 1% לחודש? (מצידי שהבנק יעשה עם הכסף 10% בחודש, כל עוד אני מקבל 1% הכסף נשאר אצלם)

פורסם

אתה צוחק? הריבית השנתית שדרושה לצורך זה היא 12.7%. אין שום השקעה שתבטיח לך ריבית גבוהה שכזו. ריבית גבוהה == סיכון גבוה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שתרם לדיון הזה, הארתם קצת את עיניי, מקווה לעשות את הבחירה הנכונה בבוא הזמן.

פורסם

איסתרא צודק.

אתה יכול לקחת הימורים מטורפים - ויש מניות של חברות "טובות" שעלו השנה בממוצע אפילו ב-3% בחודש נטו (למשל - אפריקה ישראל עלייה של כ-90% השנה, פלאסון - מייצרת בין השאר את הנייגארה שלך בשירותים - עלתה בכ-65%, שופרסל ב-38%, אלביט הדמיה בכ-108%, חברת הבנייה אוזרים ב-68% ועוד, וואלה - אתר האינטרנט - ב-82% ועוד). אבל האמת שזאת לא חוכמה, כי השנה כל הבורסה הייתה במגמת עלייה מובהקת ולכן רוב המניות עלו, אבל עדיין, השקעה למשל בטבע (33%-), דיסקונט משכנתאות (14.5%-), אל על (43%-) ואורכית (59%-) בהתחלת השנה נראתה סבירה (במיוחד בטבע נגיד).

גם נגיד שאם אחוז המס הוא 20% והעמלות השונות והאינפלציה הן כ-2%, אז צריך לעשות 12.68/0.78 כדי לקבל את התשואה ברוטו שצריך לקבל בשביל להשיג 1% בחודש - התוצאה היא 16.25%. תשמע, בהשקעה באג"ח בשיעור של נגיד 25%, שווקים מפותחים ב-50% ושווקים מתפתחים ב-25%, לאורך זמן, וזה כן מסוכן, אני מאמין שיהיה אפשר להגיע לכ-7.8% נטו בשנה (או 10% ברוטו), מה שמשקף 0.63% לחודש, במצבים טובים תוכל גם להגיע ל-0.8% בממוצע. אני בעצמי מקווה להשיג כל שנה כ-10% נטו, אבל אני גם מוכן לקחת יחסית סיכונים די גדולים. בנתיים למדתי את הנושא והתחלתי להשקיע, בעיקר בקרנות, רק לפני חודשים. עשיתי עד עכשיו 2.5%, אבל זה לא משקף, כי כל השוק עלה בחודשיים האחרונים (וחודשיים זה לא תקופה שאפשר ללמוד ממנה אם ההשקעה טובה או לא).

כמובן שאתה יכול גם, אם יש לך את הידע, לנסות כמו האנליסטים לבחור מניות שיעלו השנה בכ-50% ויותר (וכל שנה יש כאלו), אבל זה סיכון אדיר. מעטים חשבו, גם בקרב האנליסטים, שטבע תרד. מצד שני, אולי עכשיו זאת אפשרות השקעה בה. המניות המדוברות שיכולות לעלות בכ-20% ברוטו ומעלה בשנה הבאה (ז"א מעל 1.25% נטו בחודש. חלקן גם יעלו ביותר מ-2% בחודש. אולי.) הן טבע,אורמת,קבוצת דלק,הפועלים, אלביט מערכות ואלרוב למשל. לדעתי כדי לך להשקיע בקרנות מנתיות, אם הן יחשבו שאורמת ואלרוב למשל טובות להשקעה הן ישקיעו בהן, וידעו לצאת גם בזמן ולא להסתכן יותר מדי. ד"א, בכל אופן, תוציא את הכסף מהבנק. השקעה דרך הבנק זה לדעתי חוסר אחריות ובזבוז כסף מיותר, מה שלא תעשה - תפסיד, כי במקום אחר (בית השקעות פרטי) השקעה זהה יכלה להניב לך יותר. אז בוא נשכח מהבנק, הוא לא ראוי להיות אלטרנטיבה ראויה לאופצית השקעות למשקיע שכספו יקר לו.

פורסם

ואללה, שכחתי מס ולא התחשבתי באינפלציה. תודה על התיקון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים