עבור לתוכן

מיני-מאקרו ביקורת על פוג'י E900

Featured Replies

פורסם

אהלן :)

בהמשך לטרנד הביקורות ולביקורת של שלמה על ה9100 של פוג'י, החלטתי להעלות לפורום חו"ד קצרצרה שלי על המצלמה עם כמה תמונות שצילמתי באילת, בעיקר כדי להודות בפורום לכל מי שעזר לי להחליט על קנייתה.

אז ככה. הרושם הראשוני שלי הוא- וואו. המצלמה נדלקת ומוכנה לצילום תוך קצת יותר משניה. קצת משחקים בבית ובחוץ מגלים כמה פונקציות מעניינות, כמו כפתור שמראה את הגרף של איזון הלבן בתמונה. ובכלל, יש כפתור נפרד לכל דבר- לשליטה על האיכות והצבע, לשליטה על מצב הצילום, על צילום רצוף, השהייה, מאקרו, פלאש, תפריטים- כל כך הרבה ועדיין קל מאוד ואינטואיטיבי לתפוס את השימוש בה. אין צורך להכנס לכל מיני תפריטים בשביל לשנות הגדרות- הרוב פשוט טבעי ויש לו כפתור משל עצמו.

ה-viewfinder זוועתי. אהבתי מאוד להשתמש בו בעבר אבל במצלמה הזאת זה פשוט לא תופס. זה המקום לציין לטובה את צג ה-LCD, הוא לא עצום במיוחד אבל הוא איכותי וקל מאוד לראות בו וידאו ותמונות, בצורה בהירה. הוא לא נשרט ומתלכלך, גם לא בשטח, ומציג תמונה טובה בכל מצב. אפרופו וידאו, יכולות הוידאו של המצלמה הזאת יוצאות דופן, הוידאו יותר טוב מהמצלמה הייעודית שיש לי. הסאונד ברור למדי ואיכות הצילום גבוהה.

מצבי הצילום השונים לא מספקים אותי. ישנם בגדול חמישה מצבים עיקריים לצילום, שאינם ידניים:

1. אוטומטי- הכל נקבע בצורה אוטומטית. אין הרבה מה לפרט.

2. אור טבעי- למעשה, המקביל למצב "צילום שטח" או נוף. מספק תמונות טובות למדי באור טבעי, ואולם, בניגוד ל-HP הקודמת שלי עומק השדה לא משתנה במצב צילום הזה, ולעיתים נוצר מצב שהתמונות נראות דו מימדיות למדי.

3. פורטרט- אין הרבה מה לפרט, המצב הסטנדטי.

4. ספורט- לא יצא לי לבחון את המצב הזה עדיין.

5. לילה- כאן יש לי כמה הסגות. בצילום במצב זה בלי פלאש ניתנת לרוב חשיפה מאוד גדולה, מה שגורם לתמונות מטושטשות למדי בלי חצובה. צילום עם פלאש במצב זה לא מקצר את החשיפה ובגדול אני העדפתי להשתמש במצב אוטומטי עם פלאש לצילום לילה מקרוב.

מלבד מצבים אלה ישנם גם מצבים ידניים, שבגלל היותי חובבן חובבני למדי אני לא משתמש בהם :P

תפריט מעניין נוסף הוא תפריט ה-finepix, שמאפשר שליטה על איכות התמונה, ה-ISO והצבע (כרום, טבעי או BNW). יש לציין שהמצלמה מתפקדת מעולה בISO של 800.

למצלמה יש 9 מגה פיקסל, מה שמאפשר זום דיגיטלי שבאמת אפשר להשתמש בו :o. זה די מפצה על זום אופטי עגום למדי (4X, אחרי שהתרגלתי ל-8X).

מה יש עוד לומר? המצלמה הזאת טובה מאוד, למרות שלצילומי פנים הייתי מעדיף את ה-F30. המצלמה מפיקה צבע מצויין, והיכולת שלה להחליף עדשות מציבה אותה במקום גבוה למדי ביחד עם מצלמות יקרות יותר, בנוגע למי שרוחב העדשה (36 מ"מ) מפחיד אותו.

סה"כ בסולם האכילו-אותי: 8.5+

;)

ועכשיו- כמה תמונות לקינוח- מחנה חנוכה 2006 של חוגי סיירות- הרי אילת!!! ;D ;D

dscf0269jm7.jpg

נחל המפלים

dscf0291va9.jpg

תצפית הר שלמה (אנטולי הוא לא חלק מהנוף :P)

dscf0343pt9.jpg

חוף אלמוג- אילת

dscf0341bp5.jpg

ועוד אחת מהחוף

היה אחלה טיול ד"א.. :D :D כן כן זיסקינד, אני דוחף את זה גם לפה O_ם :)

מצלמה מצויינת סה"כ, קנייה שווה.

עריכה

האא, שכחתי לציין. לפוג'י יש מבצע החודש, הנחות בין 150-200 ש"ח, מה שהופך את הקניה של המצלמה הזאת (מחיר רגיל סביב 1700 ש"ח) לקניה טובה אפילו יותר.

שכחתי 2: יש למצלמה 32 מ"מ, תודה boren

פורסם

גם פה עירבת אותי?

תשמע.. שכנעת אותי! אכן נראית מצלמה שווה, וגם התמונות יפות מאוד. הייתי עוד יכול לחשוב בטעות שמדובר בתמונות מחו"ל.

סחטיין על הביקורת. כתובה היטב ומתומצתת!

רק חבל שבטיול שלי לארה"ב וקנדה לא הייתה לי מצלמה כזאת. השתמשתי בCanon A520(או משהו כזה) פשוטה.

פורסם

ועכשיו- כמה תמונות לקינוח- מחנה חנוכה 2006 של חוגי סיירות- הרי אילת!!! ;D ;D

באיזה חוגי סיירות אתה? קק"ל או החברה להגנת הטבע?

פורסם
  • מחבר

קק"ל... O_ם

פורסם

אה, אני בחברה להגנת הטבע.

פורסם
  • מחבר

אדיר.

אני יכול לשאול מה הפאקין קשר לביקורת?

פורסם

סתם

פורסם

ה-viewfinder זוועתי. אהבתי מאוד להשתמש בו בעבר אבל במצלמה הזאת זה פשוט לא תופס.

זה לא ייחודי למצלמה הזו. עינית חלון אופטיות לא שוות הרבה.

מצבי הצילום השונים לא מספקים אותי. ישנם בגדול חמישה מצבים עיקריים לצילום, שאינם ידניים:

1. אוטומטי- הכל נקבע בצורה אוטומטית. אין הרבה מה לפרט.

2. אור טבעי- למעשה, המקביל למצב "צילום שטח" או נוף. מספק תמונות טובות למדי באור טבעי, ואולם, בניגוד ל-HP הקודמת שלי עומק השדה לא משתנה במצב צילום הזה, ולעיתים נוצר מצב שהתמונות נראות דו מימדיות למדי.

3. פורטרט- אין הרבה מה לפרט, המצב הסטנדטי.

4. ספורט- לא יצא לי לבחון את המצב הזה עדיין.

5. לילה- כאן יש לי כמה הסגות. בצילום במצב זה בלי פלאש ניתנת לרוב חשיפה מאוד גדולה, מה שגורם לתמונות מטושטשות למדי בלי חצובה. צילום עם פלאש במצב זה לא מקצר את החשיפה ובגדול אני העדפתי להשתמש במצב אוטומטי עם פלאש לצילום לילה מקרוב.

כל המצבים האלה מיותרים בעיני כשיש למצלמה שליטה ידנית על צמצם/מהירות/ISO. למען האמת ברוב המקרים אפשר להסתדר טוב מאוד רק עם שליטה על ISO?, אבל בצילומי לילה קשה לצלם ללא שליטה כלשהי על מהירות התריס.

מה בדיוק חסר לך במצבים?

מלבד מצבים אלה ישנם גם מצבים ידניים, שבגלל היותי חובבן חובבני למדי אני לא משתמש בהם :P

אז הגיע הזמן ללמוד ;)

מה יש עוד לומר? המצלמה הזאת טובה מאוד, למרות שלצילומי פנים הייתי מעדיף את ה-F30. המצלמה מפיקה צבע מצויין, והיכולת שלה להחליף עדשות מציבה אותה במקום גבוה למדי ביחד עם מצלמות יקרות יותר, בנוגע למי שרוחב העדשה (36 מ"מ) מפחיד אותו.

ל-F30 יש 36 מ"מ. ל-E900 יש עדשה רחבה יותר - 32 מ"מ.

אתה מתכוון לרכוש עדשות מתאם?

פורסם
  • מחבר

תודה על התיקון בגודל של העדשה :)

בינתיים לא, היא מספקת אותי לא רע בכלל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים