עבור לתוכן

בעיות מעצבנות עם המסך LG L1970HR ... עזרה בבקשה !!

Featured Replies

פורסם

זהו שזה לא כל כך מדוייק.

בוא נתחיל מזה שאין בעיה ב"זוויות הצפייה", הבעיה היא אנכית בלבד, ז"א בזוויות מעלה ומטה ולא לצדדים. מהצדדים אני מקבל בדיוק את מה שציפיתי לו. נמשיך בזה שאני לא יודע איך הסקת שיש לי בעיות קורונה בעת גלילת אתרי אינטרנט, תקן אותי אם אני טועה, קורונה זה סוג של בעיה שכיחה של מריחות או משהו בסגנון. הדבר היחיד שאני חווה זה בעיה של אחידות בבהירות על פני כל המסך. החצי העליון כהה יותר והתחתון בהיר יותר. אם קורונה זה בדיוק זה, אז עמך הסליחה :)... בכל אופן, הייתי חי עם זה אם הבעיה הייתה ב"זווית הצפייה", הקטע הוא שאני לא נמצא בשום זווית! כשהראש נמצא קרוב ומול המסך והעיניים מול המרכז זה נקרא זווית 0 עד כמה שידוע לי... גם אנכית וגם בצורה מאוזנת... ובזווית הזו, אמורים לראות בצורה אחידה... מובן שהפאקים מתחילים ברגע שמזיזים את הראש, אבל אני מדבר על מצב 0, ובמצב הזה החצי העליון של המסך כהה מהחצי התחתון (זה הדרגתי, לא בדיוק מחולק לחצאים), וזה מה שמשגע! אין שום זווית שהיא שבה המסך אחיד בבהירותו! חשוב לציין שהמצב הנ"ל, לא תלוי פעילות מסויימת... גלילת אתרים, צפייה בסרטים, זה כמו חלון שהחלק העליון שלו מוכתם נגיד, ואני צופה בנוף... לא משנה איזה רכב יעבור מולי בכביש, או איזו ציפור תעוף, או מה יקרה עם הנוף, החלק העליון יהיה מוכתם והתחתון לא.. (לא, לא מדובר בכתמים, רק בבעיית בהירות!)... מקווה שהייתי ברור, מי שהבין מההתחלה חבל שקרא את זה בכלל ;D

כל החפירה הזאת נועדה להסביר בדיוק את הבעיה מילה במילה, כי ממה שהבנתי, זה לא היה כ"כ ברור...

השאלה ה"חדשה" היא כזו, האם במסך אחר, אותו דגם בדיוק כמו שלי, יכול להיות שהמצב פחות גרוע? שההבדלים זניחים יותר או לא נראים לעין? קיבלתי תשובת "זה המסך תחייה עם זה", אבל עוד פעם, השאלה היא האם זה מוחלט לכולם (באותו דגם ספציפי) או שיש מצב וקיבלתי מסך שבו הבעיה הזו חמורה במיוחד...

(aka do i have hope or not...(

תודה על ההסברים בנוגע לפאנלים ולקצב הרענון, בהחלט הרחיבו את ידעותיי. :)

פורסם

ההודעה הראשונה שלך בקשר לאי היכולת של המסך" לעמוד בקצב" ובייחוד באת גלילת אתרים

לעיתים מסמנת על בעיות של קרונה (לא ספציפי למסך שלך אלא לדגם).

בייחוד אם אתה רואה הילה כפולה או צבעים שקופצים בזמן גלילה וכו.

קרונה היא למעשה השאריות אחרי פעלות ה OverDrive שמטרתה

להאיץ את הקריסטלים וזמן התגובה של המסך.

בקשר לאחידות של המסך שלך, ובכן אתה תמיד יכול לטעון ויכול מאוד להיות שהמסך דפוק.

אולי יש לך BackLight Bleed רציני בחלק התחתון של המסך שגורם לו להיות בהיר יותר.

אלא תקלות נפוצות יחד עם הילות אור במסכי LCD ולרוב היבואנים/חנות ינסו להיתכחש לבעיה.

עדייו ניתן להציב את המסך בסמוך למסך אחר בתצוגה וניתן אולי לראות את ההבדל.

ממה שאתה מתאר חלק מהבעיה שלך נובעת מעצם השימוש במסך בעל פאנל TN.

אלו ידועים בזויות צרות מאוד גם במישור האנכי וגם באופקי, מה שאולי נראה טוב בחנות

לא נראה טוב בכלל בבית. וכל שינוי קטן בתנוחה של הראש מוביל ליצירת גרדינטים מכל אזור

צבוע במסך. אין הרבה שניתן לעשות חוץ מלהיתרגל ואולי להתחיל לחסוך למסך הבא.

פורסם

ההודעה הראשונה שלך בקשר לאי היכולת של המסך" לעמוד בקצב" ובייחוד באת גלילת אתרים

לעיתים מסמנת על בעיות של קרונה (לא ספציפי למסך שלך אלא לדגם).

בייחוד אם אתה רואה הילה כפולה או צבעים שקופצים בזמן גלילה וכו.

קרונה היא למעשה השאריות אחרי פעלות ה OverDrive שמטרתה

להאיץ את הקריסטלים וזמן התגובה של המסך.

פעם שנייה שאתה טוען טענות אלו לגבי ההודעה הראשונה שלי (ולא, אני לא חווה דבר ממה שציינת), הייתי שמח אם היית יכול לצרף ציטוטים לשם שינוי, כדי שאוכל להבין מה מקור הבעיה והאם זו ההתנסחות שלי.

לגבי הבעיה, או שאני אלמד לחיות עם זה באמת (מה שקורה בימים אלו ממש), או שאני אנסה לממש את האחריות בשלב כזה או אחר. להתחיל לחסוך למסך אחר יקרה בעתיד הרחוק יותר אם בכלל, כרגע אני חוסך לכיוון הסאונד, אז ככה שזה המסך שלי לשנה, שנתיים הקרובות במינימום.. וצריך לעשות עם זה את המקסימום.

בכל אופן, תודה על כל העזרה! :)

פורסם

כולם יודעים לנתח יפה מאד את הבעיה, אבל מה לעשות כדי לפתור אותה? יש איזו דרך לפחות לשפר את המצב? לא יכול להיות שהמסך הישן שלי נותן ביצועים יותר טובים במשחקים מהחדש! אם יש משהו לעשות או לפחות לנסות אז תרשמו שיהיה אפשר לבדוק. אין לי ממש טעם להחליף מסך הרי הוא אמור להיות הכי מהיר... מסך אחר לא יעזור לי אם זה הטופ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים