עבור לתוכן

בעיות מעצבנות עם המסך LG L1970HR ... עזרה בבקשה !!

Featured Replies

פורסם

קניתי השבוע את המסך LG L1970HR

ונוכחתי לדעת כי ישנן מס' בעיות ממש מעצבנות ...

דבר ראשון, והכי מכאיב, הוא שברזולוציה בה רואים במסך בצורה האופטימלית (1280/1024) המסך עובד רק עם 60hz ב Refresh rate...

בשאר הרזולוציות הוא יכול לעבוד גם עם 75hz, אך זה נראה זוועה...

דבר נוסף, הוא הבדלי צבעים בין תחתית המסך לבין החלק העליון שלו. ישנם הבדלים בבהירות בין שני החלקים של המסך. דבר נורא מוזר... ניסיתי לשחק עם הבהירות ושום דבר לא הולך, הוא מכהה ומבהיר את שני החלקים, וההפרש ביניהם נשאר.

כמו כן, ישנן מריחות לא ברורות... למשל בדפדוף מהיר באתרי אינטרנט, למעלה ולמטה (בעזרת הגלגלת של העכבר) רואים ממש "פלאשים" על המסך. כאילו שהמסך לא עומד בקצב.

האם מישהו נוסף נתקל בבעיה הזו ? זה אמור להיות מסך מתקדם מאוד ! ולא נראה לי הגיוני שיש בו כל כך הרבה בעיות !!

מישהו יכול להנחות אותי, ולעזור לי איך לנסות ולפתור את הבעיות הללו ?

נ.ב. על המחשב יש לי כרטיס מסך nVidia 6600GT והמסך מחובר בכניסה הדיגיטלית (למרות שניסיתי גם עם האנלוגי, ויש את אותה בעיה...)

תודה מראש

פורסם

תהנה,

גם אני קניתי אותו וגם לי יש איתו בעיות של מריחה. אין לי בעיות של צבעים בכל אופן, תנסה לשחק עם הגובה שלו ותזיז אותו זה בטח יעזור.

גם לי יש 6600GT ויש מריחה גם בדיגיטל וגם באנלוג. אצל החבר שבדקתי אצלו את המסך יש גם מריחות ואני לא מאמין שאני כ"כ טיפש ולא שמתי לב לזה מקודם.

אני אנסה לדבר עם התמיכה של קבוצת ח.י ולשאול אותם מה הם אומרים. אם יהיה משהו אני אעדכן את האשכול שלי.

פורסם

קודם כל תתחדש על הקניה.

הייתי אומר לך ללכת עם המסך ל"ח.י. אלקטרוניקה" אלו שנותנים את האחריות על המסך, ולהראות להם את התצוגה שלו.

זה מצד אחד. מצד שני לא יודע אם בכלל יתייחסו לזה, כי שמעתי את זה לא פעם אחת, וחשוב לזכור שכל ה- LG , Samsung למיניהם, כולם בנויים באותה איכות קוריאנית בינונית בקושי, אז אין כל כך מה להתאכזב כי זה מה שהם יודעים לייצר...

פורסם

חבל לא קנית CMV 946D אחלה מסך

פורסם

תתחדש

אני מציע שתנצל את האחריות שלך , כי לי יש מסך כזה שקניתי לפני חודש בדיוק

ואין איתו אף אחת מהבעיות שתוארו למטה , כולל המריחות.

פורסם
  • מחבר

הבעיה של המריחות נגמרו אחרי שסידרתי קצת הגדרות לפי האתר של ח.י אלק'...

אבל עדיין יש הבדלים בכהות בין החלק העליון לבין התחתון... ודיברתי איתם, הם חושבים שאני מפגר, שאני לא מסתכל על המסך כמו שצריך, ואם מסתכלים עליו קצת מלמעלה או קצת מלמטה אז יש הבדלים...

קיצור, נראה לי שבסוף אני אקח אותו אליהם, ונקווה שיחליפו מסך...

תודה לכולם בכל אופן !!

אחלה פורומים יש לכם פה !!

פורסם

לי יש את המסך הזה ורואים בו מצויין גם במשחקים וגם בשימוש שוטף בלי מריחות הבדלי גוונים וכו'

מה שכן, זה נכון שאם מסתכלים עליו בזווית גדולה מהצד או מלמעלה הצבעים נראים בהירים יותר

פורסם

זה משום שאתה מחובר דרך חיבור דיגטלי ולא אנלוגי, אם אתה תהיה מחובר עם אנלוגי תוכל להעביר את הקצב רענון ל75.

אני עם המסך וגם עם כ.מסך 6600GT לצורך העניין והכל בסדר ותקין - אין מריחות, ודווקא הבהירות בסדר גמור אצלי.

תנסה לממש את האחריות ולומר לחנות שממנה קנית את המסך לבדוק לך אותו.

פורסם

קניתי את ה 1970HR לפני כשבועיים...

נתחיל בזה שאכן כמו שאמרו לפני, העניין עם ה 75HZ נתמך רק ע"י חיבור אנאלוגי משום מה, ולכן אני גם על אנאלוגי כרגע. בדיגיטאלי המקסימום שהוא נותן זה 60.

אין לי שום תלונות שהן, לא פיקסלים שרופים, לא מריחות, לא תקיעות ולא נעליים.

אבל..

הדבר היחידי שבאמת משגע אותי במסך הזה, זו הבעיה שציינת, שהחלק העליון של המסך כהה יותר.... מה ששכחת לציין, או שאולי עוד לא הפנמת, זה שאם תרים את עצמך מהכיסא בקו ישר, ותסתכל על המסך בעמידה, או בחצי עמידה, ז"א בזוית (לא זוית רוחב, זוית גובה), לא מול המסך, אלא קצת ממעל, אתה תראה שהחלק העליון מתבהר, והחלק התחתון עוד יותר בהיר! לעומת זאת אם תוריד את עצמך מתחת לגובה הכסא, כלומר שהעיניים שלך יהיו מול החלק התחתון של המסך, או מתחתיו, תראה שהחלק התחתון של המסך כהה כמו שהעליון היה, והעליון נהיה כהה יותר! המסקנה פשוטה, הכל יחסי, וזה עניין של זווית צפייה....... הרבה פעמים אני צופה במסך מהמיטה / ספה (סרטים סדרות וכו) ואכן אני צריך לכוון את המסך אליי, וגם ככה הצפייה לא אופטימלית כמו שאני יושב ישירות מול המסך. אבל וזה אבל גדול, הייתי יכול לחיות עם זה, אם זאת הייתה בעיה של מיטה / ספה בלבד, הייתי אומר לעצמי שזה עניין טכנולוגי וסוגר תסיפור. מה שמעצבן אותי באמת, זה שגם כשהעיניים שלי בדיוק מול המסך, מספיק קרוב, ונמצאות מול מרכז המסך, או אפילו מעט מעל, החלק העליון של המסך מעט כהה יותר מהחלק התחתון! אמנם מעט, אבל בצורה מספיק בולטת לעין, אין קושי (לפחות לי) להבחין בזה, וזה משגע אותי. אולי כי אני פרפקציוניסט, אבל אני לא חושב שזה צריך להיות ככה.. לדוגמה אני פותח קובץ של תמונה קטנה על המסך, וגורר אותה מהחלק התחתון לעליון וחוזר חלילה ופשוט רואים שיש הבדל מהותי בבהירות.. כאשר אני ממקם אותה למעלה היא כהה יותר וכאשר אני ממקם אותה למטה היא בהירה יותר. או תקחו לדוגמה את הפסים האפורים (בתצוגה של Windows Classic) של הדפדפן שלכם, או הטאסקבר, למעלה הם אפורים יותר בצורה ניכרת, ולמטה בהירים יותר.

השאלות הן רבות..

האם יש שם "רשמי" לתופעה הזו?

האם זו בעיה ספציפית במסך שלי? משהו לא בסדר, יש טעם לנסות לממש את האחריות?

אולי זו בעיה נפוצה במסכי LG? בעיה בדגמים מסויימים?

בעיה במסכים גדולים מ 17"?

אם מישהו, כל אחד, יכול לחלוק כל מחשבה שהיא איתי, בין אם ההסבר שלי לא היה ברור מספיק, או שיש לו ניסיון עם הדגם הזה ספציפית, או מסך אחר לגמרי, אני פתוח להכל... העניין הזה חשוב לי מאוד, עוד לא פניתי לתמיכה רשמית מ LG או טלפנתי לחנות, רציתי קודם כל לשמוע מה דעתכם, ערכתי חיפוש בכל הנוגע לדגם הזה ועיינתי עד לעמוד 10 של הפורום ולא מצאתי שום דבר בנושא, רק אדם נוסף ששאל את אותה שאלה ולא קיבל תשובה. במידה ואנשים לא יתייחסו לתחתית הטופיק הזה, אני אפתח חדש, מפני שזו בעיה ספציפית (לא מאיים! ;)).....

תודה מראש לכל המתעניינים / עוזרים.

נ.ב.

יש לי 2 מסכי 17" LCD נוספים בבית ולא איבחנתי בהם את הבעיה הזו..

נ.ב.2

לאחר השליחה, שמתי את הפוסט שלי במרכז המסך כדי לקרוא אותו, והחצי העליון שלו כהה מהחצי התחתון :bash::pissed::nixweiss::kopfpatsch:

פורסם

^^

הבעיה הזו נפוצה וקיימת (בדרגות חומרה שונות) בכל המסכים מפאנל TN כמו ה 1970HR. למען האמת, היא קיימת בכל מסכי ה LCD, אבל בשאר סוגי הפאנלים כמעט ולא ניתן להבחין בה בכלל.

דבר ראשון, כמו שאמרת - זו בעיה של זויות צפיה: בפאנל TN הן כ"כ מוגבלות, עד שהזזה קלה של הראש גורמת להבדלים שאתה רואה בבהירות של חלקים של המסך.

דבר שני, זה עניין האחידות - היכולת של המסך להציג מידת בהירות אחידה של כל שטח התצוגה מוגבלת מאוד בפאנל TN. במסכי 17 אינטש זה לא מורגש (כנראה כי שטח התצוגה קטן מספיק). האחידות לא מושלמת באף מסך LCD, אבל בפאנלים טובים יותר הבעיה הזו הרבה פחות חמורה, ואפילו זניחה לגמרי.

2 הגורמים הנ"ל הולכים יד ביד - בד"כ מסך עם זויות צפיה רחבות הוא עם אחידות טובה, ולהיפך, אבל יש גם מקרים שלא. (הערה: מגבלת זויות צפיה וחוסר אחידות הם לא 2 שמות לאותה בעיה, אלו 2 בעיות שונות)

שים לב שכל הקטע לא מפריע לכל האנשים, ואם הוא מפריע לך הייתי ממליץ לך להחליף למסך מפאנל יותר טוב.

פורסם

אז מן הסתם היא בעיה בכרטיס מסך

תשימו כרטיס מסך מ7600GS ומעלה ואני מתערב איתכם שלא תראו תבעיה הזאת

פורסם

:'(

אם מישהו מוכן לסתור את SerpentMage (אבל בצורה הגיונית, לא כמו התנין) ולהגיד לי שהכל באשמת המסך הספציפי שברשותי, כולי אוזניים. אני לא מאמין שלא ידעתי על הבעיה הזו (היא משמעותית! איך אפשר שלא לשים לב?!) ... והפתרון היחידי זה לקנות מסך חדש, בדיוק אחרי שקניתי חדש... אהההה :kopfpatsch:

שמישהו ילחש לי דברים מפנקים באוזן ויחבק אותי :'(

פורסם

אין מה לסתור, הבעיה במסך. מודבר בזויות צפיה מוגבלות מאוד שמציגה טכנולוגית ה TN+f ואין שום דבר שניתן לעשות.

חלק מהאנשים ישימו לזה לב וחלק לא יבנו על מה אתה מדבר. אין שום קשר לכרטיס מסך בשום מצב.

זה מהדברים שצריך לבדוק טוב טוב בחנות לפני שקונים.

מבחינת סוגי פאנלים, הפאנל שמתקרב הכי טוב ל CRT מבחינת זויות צפיה וצבעיפ הינו פאנל IPS אך לפאנל זה יש בעיות אחרות כגון זמן תגובה ויחס ניגודיות.

הפאנל השני הינו מפאנל מסוג VA/MVA/PVA לאלו זויות צפיה צרות יותר אך יחס ניגודיות מהטובים בתעשיה וזמן תגובה סביר.

לשני הטכנולוגיות הנ"ל צורפה טכנולוגיה בשם OverDrive/RTC אשר מטרתה להמהיר את זמן התגובה, וברוב המסכים היותר איכותיים

אין בעיות של זמן תגובה עם פאנלים מסוג IPS או VA למעט בעיות קורונה מסוימות. כמו כן גם מסכי ה TN+f סובלים מבעיות של קורונה

בגלל שימוש עודף ב OverDrive והמסכים הזולים יותר של LG ידועים בכך. כמו שציינתי הדבר מאוד סוביקטיבי כאשר חלק מהאנשים רואים

מצויין וחלק פשוט לא יכולים לסבול את זה והפתרון הוא להשקיע במסך יותר איכותי.

על בסיס התגובה הראשונה שלך ניתן להסיק כי חוץ מזויות צפיה מוגבלות אתה סובל מקורונה בייחוד בזמן גלילת אתרי אינטרנט.

הפיתרון היחידי הוא ללמוד לחיות עם זה או להחליף מסך.

* מסכי LCD לא יכולים לעבוד ביותר מ 60hz ולא משנה אם תשים על 75hz מכיוון שגם אז המסך יציג רק 60hz ויחתוך את הפרימים הנותרים.

למזלך זה לא משנה מכיוון שמסך LCD לא פועל כמו מסך CRT ואין צורך לשים קצב רענון מהיר יותר.

פורסם

ועל איזה מסך אתה ממליץ במסגרת התקציב(1700-1800)? גם אני תיכננתי על המסך הזה, והתגובות פה ואלו שב-Zap לגמריי סותרות אחת את השניה.

פורסם

עדיף שתראה את המסכים לפני שאתה קונה.

אולי תגלה שאין לך שום בעיה לעבוד איתם והכל בסדר, מצד שני אולי תגלה שתאלץ להשקיע יותר כסף

בשביל להימנע מבעיות כאלה ולהינות מהמסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים