עבור לתוכן

מחפש מצלמה דיגיטלית לצורכי סטילס ווידאו

Featured Replies

פורסם

למרות כל הדיון הזה אני חושב שאתה עדיין מבזבז את הכסף פשוט כי התוצאות שתקבל בוידיאו יהיו מאכזבות מאוד!

אני ניתי נכנס לזאפ וקונה מצלמת וידיאו ראתי טובות אפילו ב 1300 ש"ח (פאנסוניק )ומצלם וידיאו כמו בן אדם , ואז משלים עם מצלמת סטילס נורמאלית בעוד 1000 ש"ח , זה יכול להיות יותר יקר אבל אין מה להשוות מבחינת האיכות .

לצרכים שלו זה באמת יהיה פתרון יותר הגיוני, אבל גם יותר יקר ויותר מסורבל.

ונכון רוב הביקורות על הפנטקס הן לא טובות כי הסטילס לא באיכות דומה לזה של הקנון או הסוני והסרטונים גם לא באיכות טובה !

כנראה שלא קראת את הביקורות על ה-A20. האיכות שלה לא פחות טובה מקנון ומסוני. ובזכות התמיכה ב-DivX היא מאפשרת לקבל סרטונים יותר איכותיים עבור גודל כרטיס נתון. על הדגם הקודם (A10) ‏dpreview כתבו את הדברים הבאים:

it is capable of producing some of the best results in its class, the lens is obviously excellent, image processing is fairly subtle, and unlike so many similar cameras the default contrast, saturation and sharpening are spot-on

ה-A20 היא למעשה אותה מצלמה, אבל הבעיה הגדולה של ה-A10 (מהירות פוקוס איטית) נפתרה בה. בשביל מי שיכול לוותר על עדשה רחבה היא מציעה הרבה מאוד.

• תגובות 52
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה A20 יחסית חדשה אין עליה עדיין ביקורות מקיפות ברוב האתרים .

לגבי ה A10 ב steves-digicams הוא לא ממש אהב אותה , אפשר להוריד שם סרטון לדוגמה שהוא טוב יחסית אבל כל מצלמת וידיאו פשוטה עושה את זה הרבה יותר טוב , אם היתיי צריך לצלם כדורסל (תאורה גרועה, תנועה מהירה, רעש סביבתי ) לא היתיי לוקח נכון להיום שום מצלמת סטילס .

קישור לביקורת לגבי ה A10 ולצילומים וסרטונים :

http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/optio_a10.html

גם ב imaging-resource לא התלהבו :

http://www.imaging-resource.com/PRODS/OA10/OA10A.HTM

פורסם

ה A20 יחסית חדשה אין עליה עדיין ביקורות מקיפות ברוב האתרים.

לא נראה לי שפותח הדיון מעוניין לחכות עד שכן תצא לה ביקורת ב-dpreview.com. ממה שאני מבין הוא צריך מצלמה עכשיו, לא בעתיד. שתי הביקורות שיצאו בינתיים בסה"כ מאוד אוהדות, אבל אין ספק שהן לא מאוד מפורטות.

לגבי ה A10 ב steves-digicams הוא לא ממש אהב אותה , אפשר להוריד שם סרטון לדוגמה שהוא טוב יחסית אבל כל מצלמת וידיאו פשוטה עושה את זה הרבה יותר טוב , אם היתיי צריך לצלם כדורסל (תאורה גרועה, תנועה מהירה, רעש סביבתי ) לא היתיי לוקח נכון להיום שום מצלמת סטילס

הביקורות שציינת לא התלהבו, אבל חלק גדול מהטענות שלהן מתייחס לאיטיות של ה-A10, נושא שהפריע גם ל-dpreview והשתפר מאוד ב-A20. מבחינת איכות תמונה, הביקורת של dpreview מראה שהמצלמה מסוגלת לספק איכויות מעולות, כך שקצת מוזר ש-imaging-resource.com התלוננו. ייתכן שהמצלמה שלהם הייתה תקולה.

בהתחשב בדרישות ובתקציב של פותח הדיון, איזו מצלמה אתה מציע לו שעדיפה לדעתך על ה-A20?

פורסם
  • מחבר

בהתחשב בדרישות ובתקציב של פותח הדיון, איזו מצלמה אתה מציע לו שעדיפה לדעתך על ה-A20?

תודה שאתה יודע איזה שאלות אני עומד לשאול P=

אגב, האיכות בסירטון שם נראית טובה בשבילי :)

כמובן שיותר טוב זה תמיד יותר טוב.

מה שכן שמתי לב שכתוב שזמן הסוללה מתחת לממוצע שזה לא טוב. אבל אם זה 50 דקות כמו שאמרת אז זה בסדר גמור.

הסתכלתי שם על הSD600, הA20 והS3 והA20 נראית הפחות מרשימה מבין השלוש.. אבל יכול להיות שזו רק חוות דעת לא מקצועית..

הS3 נראית המרשימה ביותר בהפרש אדיר והאיכות בה פשוט מדהימה. איך היא מבחינת זמן סוללה?

ואם אני זוכר נכון אז הS3 זו המצלמה שדיברנו בה על המגבלה ל1GB? הכוונה היא ל1GB לכל קליפ או 1GB בסה"כ לוידאו? כי לכל קליפ אפשר פשוטל התחיל אחד אחר.. אם זה לכל הוידאו, יש מצלמה עם איכות קרובה ובלי מגבלה? כי ציינו פה את הסדרה המקבילה של סוני..

פורסם

מה שאני אומר זה שאנחנו לא יודעים הרבה על ה A20 כי יש הבדל ענק בין המפרט שיכול להיות מרשים לבין האיכות שתקבל בסוף .

DIVX/MPEG4 זה דבר טוב אבל בנתיים כשמצלמה עושה את זה בזמן אמת זה יוצא פחות טוב, יכולים להיות לזה הרבה גורמים , לקחת סרט DVD ולהפוך אותו ל DVIX זה פשוט יחסית אבל ככול שהאיכות של התמונה ובמיוחד ה "שלג" גובר יותר קשה לקבל MPEG4 באיכות טובה .... אני בטוח שזה יפתר אבל בנתיים זה לא הכי טוב (תראה בקליפ מה קורה שיש תנועה מהירה כמו הרכב שחולף מאחור , תחשוב שבכדורסל זה יקרה הרבה).

ה S3 היא לא מצלמה חדשה אבל הוכיחה את עצמה כמצלמה שבאוברול תיתן תוצאות טובות ברוב הדברים אם אתה מצלם ספורט וצריך גם זום עם מיצב היא יכולה לעשות את העבודה די טוב , אבל הוידיאו שלה נשמע לי לא מתאים לך, במיוחד אם אתה רוצה לצלם שעה וחצי רצוף , היא יכולה לצלם קליפ עד 1 גיגה בכל פעם זאת אומרת שברגע שזה הגיע ל1 גיגה הקליפ נשמר ואתה יכול להמשיך לצלם קליפ חדש לפי הגודל של הכרטיס אבל זה לא נראה לי פתרון טוב לשעה וחצי אלא אם כן תרד באיכות ואז מה עשינו בעצם ?

דרך אגב אני לא יודע האם ה A20 למרות שעל הנייר יכולה לצלם זמן ארוך באמת עושה את זה , ראיתי כבר מצלמות שהרבה לפני שנגמר הזמן הפסיקו לצלם בגלל כנראה מהירות הכתיבה לכרטיס .

האם אתה מצלם בכדורסל רק את המשחק בלי סטילס וזה חשוב לך אז שוב (אני מצטער שאני נודניק ) - רק מצלמת וידיאו תיתן איכות נורמאלית.

פורסם
  • מחבר

ההורים שלי צריכים סטילס. מצלמת וידאו דיגיטלית משמע 4000 ש"ח.

חבל על הבזבוז, במיוחד כשאתה רואה על התגובות שלי על האיכויות שאיכות בינונית נראתי לי אדירה (האיכות של הS3 נראית לי באמת מטורפת).

ואין לי שום בעיהל צלם שעה קליפ ואז להתחיל קליפ חדש! זה שטויות! חבל שלא אמרת קודם :P

הבעיה שלי היא שאין מצלמה איכותית ששומרת בDivx.. כי אני רואה שהPentax באיכות נמוכה יחסית והיא היחידה שאני רואה שיכולה לשמור את כמות הזמן שאני צריך. כרגע נראה שהפיתרון היחיד הוא להוריד את הרזולוציה אבל אז סתם אני לא מנצל את המצלמה ואז למה לקנות מצלמה באיכות טובה אם אני לא מצלם באיכות טובה? ואז עדיף כבר לקנות את הפנטקס ואני נכנס לפרדוקס כזה..

שמתי לב שבסירטונים של מצלמות סוני יש כל הזמן טשטושים.. יש לזה סיבה מיוחדת?

סתם בשביל העיקרון, הרגע וויתרתי על מצלמות של אולימפוס כי האיכות שראיתי של פורמט MOV היא עלובה ביותר.

אגב, איך סוללות Ni-MH בהשוואה לסוללות ליתיום? מה שורד יותר זמן?

פורסם

לגבי מצלמות וידיאו יש מצלמות טובות בפחות מ 2000 ש"ח , ויש גם ב 1300 ואני מדבר רק על MINI DV ולא על הקישקושים ששומרים על כרטיס זיכרון .

נכון אלו לא יהיו הטופ שבטופ אבל יעשו את העבודה בצילום וידיאו שעה וחצי עם זום של 10 לפחות בלי שום בעיה ובאיכות הרבה הרבה יותר טובה ממצלמת סטילס.

ב S3 ברגע שהגעת ל 1G הקליפ נסגר אם יש לך כרטיס גדול מאוד אתה יכול להמשיך לצלם קליפ נוסף אבל צריך לזכור שמכיוון שהפורמאט לא מכווץ מאוד הוא יגיע ל 1G מהר , כך ששעה וחצי זה לא ראלי כי אתה לא תסתובב עם כרטיסים בנפח כולל של 15 גיגה .

לגבי הסוללות , אני רואה יתרון ב NI-MH והסיבה היא שהן זולות ואפשר שיהיו לך בתיק עוד הרבה סוללות טעונות מוכנות , סוללות ליתיום הן לרוב סוללות יעודיות למצלמה הן עולות יותר וכאשר נגמרות צריך לטעון את המצלמה , אתה כמובן יכול לקנות עוד ליתיום רזרבית אבל זה עולה לרוב לא מעט כסף במיוחד סוללות מקוריות.

לגבי NI-MH יש בכל מיני נפחים אני חושב שהיום עד כ 2700 מיליאמפר שזה די הרבה , ועוד יתרון הוא שבמצלמה שמקבלת סוללות NI-MH (סוללות אצבע) אם אתה נתקע ואין ברירה אתה תמיד יכול לשים שם דורסל או אנרגיזר רגילות (שהן יותר חלשות מה NI-MH).

פורסם
  • מחבר

איך תהיה האיכות של הS3 ב320x240 לעומת הA20 ב640x480?

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה.. מצטער אבל אני צריך רק תשובה לשאלה האחרונה.

פורסם

אין לי אפשרות להשוות ישירות את הפלט של שתי המצלמות, אבל אני יכול להגיד שמעולם לא ראיתי ווידאו ב-320x240x30 שהתקרב באיכותו ל-640x480x30. הייתי אפילו אומר שלא ראיתי פלט ב-320x240 שבכלל מצא חן בעיני. הרזולוציה הזו פשוט נמוכה מדי.

אגב, ב-A20 זה לא ממש 30 פריימים לשניה, אלא 25 שעברו "הרחבה" ל-30. המרחק לא אמור להיות גדול בין השניים, אבל צריך לראות יותר סרטונים כדי לקבוע.

אני יותר ויותר חושב שאתה צריך לחפש מצלמת ווידאו ולא מצלמת סטילס.

פורסם
  • מחבר

אבל אז אני צריך 2000 ש"ח למצלמת וידאו ו2000 למצלמת סטילס..

אני ממש צריך להחליט בקרוב אז אם הדעה שלך באמת מוצקה שאני צריך מצלמת וידאו אז אני אשמח שתמליץ על אחת ותגיד לי מה הייתרונות שאני אקבל.

פורסם

אני לא יכול להמליץ לך על דגם ספציפי, כי באופן אישי אין לי הרבה עניין בתחום של מסרטות ווידאו ואני לא עוקב אחר ההתפתחויות שבו. עדיף שתשאל בפורום מתאים יותר, למשל פורום "הפקת ווידאו" בתפוז.

פורסם

אני לא מומחה למצלמות וידאו אבל נראה לי שהיתי נכנס לזאפ ומחפש מצלמה של סוני דיגטלית MINI DV יש מ 1400 ש"ח (מוודא שזה PAL) גם המצלמות הכי פשוטות שם יתנו לך תוצאה הרבה יותר טובה ממה שהית מקבל עם סטילס.

אפשר גם מצלמה של פאנסוניק כמו ה Panasonic NV-GS27 - תחפש בזאפ .

אלה מצלמות זולות יחסית שמשאירות לך כסף למצלמת סטילס אתה יכול למשל לקנות את ה CANON A710 עם מייצב תמונה בעוד 1400 ש"ח , זה יביא אותך לכ 2800-3000 ש"ח ל 2 מצלמות כולל כרטיס זיכרון , אם אתה מחפש הכל ב 2000 ש"ח אין לצערי פתרון טוב .

פורסם
  • מחבר

וואלה נשמע טוב. איך הNV-GS 57 של Panasonic? יש המלצה אחרת? איך היא תהייה לצרכים שלי? (צילום שעה וחצי וידאו, העברה למחשב, עריכה)

פורסם

אין לי מושג לגבי איך היא ??? אומרים שחלק מהפנסוניק מצלמות פחות טוב בתנאי תאורה גרועים , בכל מקרה שעה וחצי צילום רוב המצלמות יכולות אם זה רצוף יתכן ויש צורך בעוד בטרייה , אבל כשמדברים על האיכות גם אם היא לא מדהימה היא הרבה יותר טובה מסטילס שמצלמת וידיאו , הקלטות של ה MINI DV הן לרוב של שעה וחצי , לגבי עריכה זה מיועד לעריכה במחשב בעזרת חיבור FIRE WIRE (אם אין לך צריך כרטיס שעולה פחות מ 100 ש"ח) , צריך תוכנה לעריכה אבל דברים בסיסיים אפשר גם ב MOVIE MAKER של הוינדוס .

אתה באמת יכול לשאול בפורום של תפוז (כמו שהציעו קודם) , הבעיה עם למצא סקירה טובה היא שהמוצרים בארה"ב שונים כי הם NTSC ולכן קשה למצא סקירה.

סביר להניח כי בסך הכל מדובר במצלמה שתספק אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים